El servei de joventut Valls Jove presenta el cicle Rodamons de xerrades sobre mobilitat internacional

El servei de joventut Valls Jove presenta el cicle Rodamons de xerrades sobre mobilitat internacional

> Una programació de 3 xerrades que vol donar a conèixer diverses opcions viatgeres autèntiques i econòmiques adreçades a la gent jove per poder planificar una estada a l'estranger, especialment, durant l'estiu

Amb l'objectiu de promoure la mobilitat internacional i informar, orientar i assessorar als joves per a promoure experiències com a via de desenvolupament social i personal, Valls Jove presenta una nova edició del Cicle Rodamons amb tres xerrades monogràfiques sobre diferents opcions per a viatjar i realitzar estades a l'estranger organitzades i amb finalitat. Les xerrades tindran lloc al Centre Cívic de Valls (c/ Sant Pere, 2) i es realitzen en dijous o divendres a les 19 hores.

Les conferències estan obertes a tota la població amb interès per saber quines opcions té, principalment, la gent jove per marxar una temporada en un altre país. De manera més concreta, alguns dels programes de mobilitat que es presenten estan adreçats especialment a la gent jove d'entre els 17 o 18 i fins als 30 anys, com el Servei de Voluntariat Europeu, finançat per la Unió Europea, però també es presenten opcions per a menors d'edat, com els Camps de treball de 15 a 17 anys, i fins i tot, opcions per a majors de 30 anys -sense límit d'edat- com els Camps de solidaritat.

Les xerrades programades estan pensades per donar tota la informació sobre les característiques de cada opció viatgera: els tipus de treball comunitari i de voluntariat que es realitza, la formació prèvia, el procediment d'inscripció i el calendari, la tria del destí, les despeses que es cobreixen, la gestió de les assegurances, l'idioma de l'estada... i tots els aclariments que siguin necessaris per iniciar la reflexió personal de quina és l'opció que més s'adapta als interessos o el temps disponible per fer l'estada segons els països que cadascú prefereix.

Concretament, dijous 28 de març tindrà lloc la xerrada “Servei de Voluntariat Europeu” a càrrec de l'Associació per al Desenvolupament Local i Alternatiu (AdeLa). El programa té per objectiu fomentar el contacte entre joves europeus realitzant un voluntariat en projectes promoguts per entitats sense ànim de lucre de caràcter social, cultural, ambiental...

Per altra banda, divendres 29 de març es realitzarà la xerrada “Camps de solidaritat #HoHasdeViure” a càrrec de SETEM Tarragona. El programa té per objectiu formar sobre les creixents desigualtats Nord-Sud, generar una mirada crítica i reflexiva sobre l’actual ordre mundial i impulsar l'activisme a Catalunya en favor de models més justos i respectuosos amb els drets i la identitat dels pobles del Sud.

Finalment, dijous 2 de maig es celebrarà la xerrada “Camps de treball (menors i majors d'edat) i voluntariat internacional” a càrrec de l'entitat Servei Civil Internacional. Els camps de treball són estades d’entre 15 i 20 dies, que es realitzen sobretot a l’estiu malgrat haver-hi projectes al llarg de tot l’any. Es combina la col·laboració en projectes realitzats per entitats locals en els països de destí amb activitats lúdiques i de lleure. Un tret molt característic dels camps de treball internacional, és la convivència amb joves procedents de qualsevol país d’arreu del món, fet pel qual, normalment, l’idioma vehicular és l’anglès. En funció de les edats, es poden escollir els països: hi ha camps per a persones de 15 a 17 anys i camps per a majors d'edat i, fins i tot, hi ha opcions per a famílies. Aquesta és l'única de les xerrades que per a assistir-hi cal inscripció prèvia.

Per a més informació es pot contactar amb el Servei de Joventut de l'Ajuntament de Valls a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., per WhattsApp al 630 476 151 o presencialment al Centre Cívic de Valls.

VALLS · 27 DE MARÇ DE 2019