El Museu Casteller de Catalunya a Valls organitzarà activitats en família els caps de setmana d'abril i maig

El Museu Casteller de Catalunya a Valls organitzarà activitats en família els caps de setmana d'abril i maig

> S’han programat a les places de l’Oli i de Pilar Prim en el Barri Antic

> Formen part del pla de preobertura del nou equipament

El Museu Casteller de Catalunya a Valls, en el marc de les accions de preobertura de l’espai, prepara uns caps de setmana plens d’activitats per gaudir en família i conèixer millor el Món Casteller, durant els mesos d’abril i maig. Les activitats es realitzaran al Barri Antic de Valls i arrencaran el primer cap de setmana d’Abril. També s’ha organitzat un especial Sant Jordi, per tal de gaudir de la diada en família.

Les activitats seran gratuïtes i no necessitaran prèvia inscripció, es realitzaran els dissabtes a la Plaça Pilar Prim (Plaça de la Biblioteca) i els diumenges a la Plaça de l’Oli, sempre dins el Barri Antic de Valls. Per Sant Jordi es desplegaran a la plaça de l’Oli.

Activitats programades en el marc de les accions de preobertura del museu

Quatre són les activitats interactives de tipus familiar que es realitzaran a Valls, en el seu Barri Antic, els propers caps de setmana dels mesos d’abril i maig. Així, Titelles i contes castellers presentarà una sèrie d’accions que permetrà percebre els castells des de la mirada d’un infant. El teu primer castell es tracta d’una activitat lúdica i engrescadora basada en la descoberta i el joc, en el decurs de la qual ells seran els protagonistes de l’experiència castellera, descobriran les seves sensacions –alegria, entusiasme, desencís, angoixa...– dels castellers i moltes altres. Joc de construcciócastellera servirà per aprendre a través de la mirada i de l’observació i per experimentar al convertir-se les nenes i els nens en protagonistes. La darrera activitat Trencaclosques i vestuari casteller permetrà construir el mapa català de les colles castelleres, obrir la imaginació i crear històries d’aquest món.

En conjunt podem dir que totes tenen un objectiu comú, que és donar a conèixer el fet casteller des d’una vessant lúdica i participativa. Aprendran, descobriran o bé recordaran les parts d’un castell, el lèxic casteller, els valors que els impulsen, les sensacions que desperten o s’hi viuen, coneixeran les poblacions amb colles castelleres i moltes més coses d’aquest món tan fascinant.

Les activitats han estat impulsades per Expertus Turismo y Ocio, empresa responsable del Pla de Posicionament de preobertura del MCC, i dissenyades per M. Joana Virgili, mestra i llicenciada en història, que en el decurs de la seva vida professional ha publicat diferents treballs didàctics i de divulgació històrica. Entre d’altres distincions, l’any 1999, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya li concedí el premi Catalunya Educació en la categoria Marta Mata, en reconeixement a la seva tasca educativa, als plantejaments pedagògics d’alta qualitat i a la creació de materials i models didàctics innovadors.

Activitats programades

- Dissabtes 6 i 27 d’abril – Titelles i contes castellers, a les 11:00h i a les 12:30h a la Plaça Pilar Prim (Plaça de la Biblioteca)

- Diumenges 7 i 28 d’abril – El teu primer castell, a les 11:00h i a les 12:30h a la Plaça de l’Oli

- Especial Sant Jordi, 23 d’abril, a la Plaça de l’Oli

Titelles i contes castellers, a les 17:30h

El teu primer castell, a les 19:00h

- Dissabtes 4, 11 i 18 de maig – Joc de construcció castellera, a les 11:00h i a les 12:30h a la Plaça Pilar Prim (Plaça de la Biblioteca)

- Diumenges 5, 12 i 19 de maig – Trencaclosques i vestuari casteller, a les 11:00h i a les 12:30h a la Plaça de l’Oli

VALLS · 28 DE MARÇ DE 2019