Preinscripcions escolars pel pròxim curs 2019-2020

Preinscripcions escolars pel pròxim curs 2019-2020

Obert el calendari de preinscripcions i les posteriors matriculacions per al curs escolar 2019-2020. Així, fins al 9 d’abril està obert el període de preinscripcions per al segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria i del 13 al 24 de maig, per a les llars d'infants. A Valls, es preveuen 11 línies de P-3 que suposen 269 places, mentre que de 1r d'ESO les places són 450. En concret, les dates establertes pel departament d’Ensenyament a tot Catalunya són les següents:

- Del 29 de març al 9 d'abril, per al segon cicle d'educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria.

- Del 13 al 24 de maig, per a les llars d'infants.

- Del 14 al 21 de maig, per al batxillerat, els cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.

- Del 13 al 24 de maig, per als programes de formació i inserció.

- Del 29 de maig al 5 de juny, per als cicles de grau superior de formació professional.

>> Més informació en relació a més estudis

La sol·licitud es pot recollir als centres educatius, a l’Oficina Municipal d'Escolarització (OME) o descarregar-la a www.gencat.cat. Per altra banda, la documentació necessària que caldrà adjuntar és:

· Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet), en cas d’alumnat estranger, del NIE.

· Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.

· Original i fotocòpia de la targeta sanitària de l’alumne/a, si en té.

· Documents que acreditin els aspectes indicats a la sol·licitud a efectes d’aplicació de barem, és a dir, dels criteris de prioritat en l’admissió de l’alumnat.

Els documents es poden presentar als diferents centres educatius de la ciutat i a l'Oficina Municipal d’Escolarització, l'horari d'atenció al públic d'aquest servei és de les 9 a les 14 hores (telèfon: 977 636 004).

L'Oficina Municipal d'Escolarització, ubicada a l'Ajuntament de Valls, va ser creada en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i té la finalitat de facilitar a les famílies l'escolarització dels seus fills i filles. Concretament l'OME té com a principals objectius atendre les demandes i les consultes de les famílies; donar informació sobre el procés de preinscripció i matrícula; informar sobre els centres docents; rebre sol·licituds de plaça, i informar sobre la matriculació extraordinària durant el curs.

Pel que fa al Pla Educatiu d'Entorn a final d'aquest curs s'acaba el conveni signat amb el Departament d'Ensenyament. L'Ajuntament acordarà aquesta setmana per Junta de Govern Local la signatura d'un nou conveni que corprendrà des del 2019 al 2022. El pla educatiu d’entorn és una proposta de cooperació educativa entre els diversos agents que educatius i socials que té com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana. El projecte abasta el temps escolar, l’extraescolar i el no-escolar dels infants i dels joves i incideix en els àmbits educatiu formal i no-formal, i familiar.

També s'ha acordat la continuïtat dels Tallers d'Estudi Assistit, per això, i després de fer l'oferta pública corresponent està pendent la contractació, en la propera Junta de Govern Local de la contractació de l'empresa que durant els cursos propers, 19/20 i 20/21 portarà a terme l'organització dels taller que tenen lloc als centres docents, en horari extraescolar, amb objectiu de proporcionar recursos per a l'aprenentatge, aquests són destinats a l'alumnat desfavorit.

> Descarregar cartell amb la informació sobre les jornades de portes obertes

> Descarregar díptic amb la informació de les preinscripcions a les llars d'infants

> Relació dels centres educatius de Valls

> Entrar al web de la Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Valls

VALLS · 3 D'ABRIL DE 2019