El concurs de decoració floral "El Barri en Flor" de Valls celebra una nova edició

El concurs de decoració floral "El Barri en Flor" de Valls celebra una nova edició

> Els balcons, finestres, façanes, carrers i aparadors restaran decorats del 20 de maig al 9 de juny

> Les inscripcions ja es poden realitzar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà

> Totes les escoles de Valls s’hi sumen decorant la plaça del Blat

> Com a novetat, hi podran participar enguany tots els comerços de Valls, a nivell particular decorant els aparadors o participant a la categoria de millor carrer o col·lectiu associat

La regidoria de Comerç i Turisme convoca una nova edició del “Barri en Flor – Concurs de Decoració Floral del Barri Antic” que s’impulsa conjuntament amb Comerç de Valls. El concurs arriba enguany a la seva onzena edició en un certamen obert a tots els veïns del Barri Antic i també, com a novetat, a tots els comerciants de la ciutat que podran utilitzar plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes, carrers, aparadors i espais interiors visibles des de la via pública.

En els seus onze anys d’història el concurs floral de primavera i benvinguda de l’estiu al Barri Antic ha aconseguit consolidar-se. Aquest any les escoles de Valls s’hi han tornat a sumar i alumnes dels vuit centres de primària de la ciutat –Claret, Cor de Maria, el Lledó, Baltasar Segú, la Candela, Eladi Homs, Eugeni d’Ors i Enxaneta- seran els encarregats de decorar els porxos de la plaça del Blat. D’altra banda, també s’ha previst a la plaça del Blat decorar la façana de l’Ajuntament amb un muntatge de flors fetes amb plats de plàstic.

Els participants hauran de tenir instal·lada la decoració floral entre el 20 de maig i el 9 de juny. El jurat estarà format per representants de l’Ajuntament de Valls, Comerç de Valls, l’Associació de Veïns del Barri Antic i dues persones de reconegut prestigi en el camp artístic. Es valoraran aspectes com la utilització de plantes i flors naturals vives, però també la utilització d’elements decoratius, l’ús de material reciclat, l’originalitat i el disseny de la composició. La inscripció en el concurs és gratuïta i ja es pot formalitzar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (plaça del Blat, 1) fins al 4 de maig. Com a novetat enguany del concurs Barri en Flor, tots els participants rebran com obsequi una planta.

Els premis per als participants individuals es divideix en les categories de Balcó Verd i Balcó Creatiu, amb tres premis per a cadascuna de les dues categories: 250 euros per al guanyador i 150 euros i 100 euros per al segon i tercer respectivament. Per a comerços que decorin els seus aparadors, el concurs està dotat amb un primer premi de 250 euros, 150 per al segon i 100 per al tercer. A més, els comerciants opten a un premi especial de 100 euros per la utilització de material reciclat. També hi ha un premi de 200 euros a la comunitat de veïns o façana guarnida. Finalment, com a novetat enguany, el concurs s’estén a tot Valls i així els comerciants de tota la ciutat podran participar a la categoria de millor carrer o també de col·lectiu associat, dotat amb 300 euros per al primer premi, 200 euros per al segon i 100 euros per al tercer. Per a més informació, cal adreçar-se a les oficines de la regidoria de Comerç i Turisme (carrer de la Cort, 3) o bé també a través del mail comerç@valls.cat o el telèfon 977 636 013.

VALLS · 9 D'ABRIL DE 2019