Principals acords de Junta de Govern

Principals acords de Junta de Govern

- Aprovació dels projectes de modernització de l’enllumenat al Fornàs i la carretera del Pla. La Junta de Govern ha aprovat definitivament el projecte de millora de l’enllumenat públic en diferents zones de la ciutat. En concret, s’ha aprovat el projecte de modernització de l’enllumenat a tot el barri del Fornàs que representarà una inversió de 199.824 euros IVA inclòs. L’actuació contempla renovar els 246 punts de llum de tots els carrers del Fornàs i la instal·lació de dos nous quadres elèctrics que garantiran el servei de manera més eficient. El nou enllumenat utilitzarà tecnologia Led que augmenta la sensació d’il·luminació a la via pública amb una major eficiència ambiental i reduint prop d’un 80% els costos energètics. També s’ha aprovat el projecte de substitució de l’enllumenat a la carretera del Pla, en concret en el tram comprès entre les places de la Creu i del Cementiri, amb una inversió estimada de 84.142 euros. Amb aquest últim projecte, l’Ajuntament haurà completat la millora de l’enllumenat a tot l’àmbit urbà de la carretera del Pla que ja es va iniciar amb els diferents projectes d’urbanització del tram que connecta amb els barris Nord i, aquest mateix 2019, amb la urbanització integral del sector entre les places Font de la Manxa i de la Creu. La modernització de l’enllumenat al barri del Fornàs i a la carretera del Pla forma part del pla d’actuacions a la via pública programat per aquest any 2019 i que suposarà la renovació de 522 punts de llum a 33 carrers i places de tot Valls i una inversió global de gairebé 450.000 euros. Durant aquests primers mesos de l’any ja s’ha executat la millora de l’enllumenat als barris de la Fraternal i la Colla Vella, s’estan executant els treballs al carrer de la Cort i el Pati i, en breu, s’iniciarà la renovació de 113 grups òptics al passeig de l’Estació.

- Cessió del fons fotogràfic de Ramon Amenós i Cos. La Junta de Govern ha aprovat el conveni de cessió del fons fotogràfic del vallenc Ramon Amenós i Cos a l’Arxiu Municipal de Valls. El conveni estableix la cessió, per part de la família de Ramon Amenós (Valls, 1955-2011), d’aquest fons que es compon per més de 600 fitxes amb fotografies en blanc i negre i color de temàtica esportiva vallenca durant el segle XX, en concret entre els anys 1922 i 1987. El fons destaca per la seva extensió i, a la vegada, per ser un excel·lent compendi de la història esportiva de la ciutat, ja que en cada fitxa es detalla la data, l’autor, la descripció de l’activitat i el nom de les persones que apareixen a les imatges.

- Donació del conjunt bibliogràfic sobre Narcís Oller en memòria de Jordi Plana i Rodon. La Junta de Govern ha aprovat la donació del conjunt bibliogràfic sobre Narcís Oller, en memòria de Jordi Plana i Rodon, a l’Ajuntament de Valls. La família de Jordi Plana efectua la donació d’aquest fons format per 280 unitats bibliogràfiques entre llibres i documentació sobre l’il·lustre escriptor vallenc Narcís Oller.

Altres informacions d’interès

- Inici de les obres de construcció de la nova pista poliesportiva del Vilar. Informar que aquesta darrera setmana s’han iniciat les obres de construcció de la nova pista que se situarà a la zona del centre esportiu municipal del Vilar i que representen una inversió de més de 293.000 euros. El projecte de la futura pista poliesportiva, que es construeix a les instal·lacions que ocupava l’antiga piscina del Vilar, preveu transformar completament un àmbit de 2.650 m2. L’equipament estarà adaptat a la pràctica del futbol de sala, bàsquet, handbol, patinatge i hoquei. La pista tindrà unes dimensions de 44x22 metres, però a més també contempla la millora urbanística de tot l’espai i l’eliminació de barreres arquitectòniques per permetre la total accessibilitat a les noves instal·lacions, ja que la instal·lació serà oberta i d’accés lliure. A la vegada, es construirà un nou mur perimetral a tot l’àmbit, es modernitzaran les xarxes de serveis i s’instal·laran nous punts de llum a tota la instal·lació. El terra de la pista serà polivalent per a la pràctica de tot tipus d’esports i el projecte ja preveu l’equipament amb porteries i cistelles. A més, s’habilitarà un altra zona del mateix espai amb més cistelles de bàsquet que serà complementària a la pista central. En paral·lel, també s’estan executant les obres de reparació dels vestidors del Vilar, amb una inversió de 187.000 euros. Aquest equipament esportiu es va veure afectat pel temporal de pluja i vent de l’octubre de l’any 2017. En concret, s’estan reconstruint les cobertes dels vestidors i del bar de la instal·lació, a més de reparar diverses afectacions a la zona del pati de l’escola Eugeni d’Ors, espai adjacent a la instal·lació esportiva.

VALLS · 10 D'ABRIL DE 2019