Aquest dissabte es realitzarà l'acte d'entrega de premis del Concurs de relats breus Sant Jordi 2019 de Valls Jove

Aquest dissabte es realitzarà l'acte d'entrega de premis del Concurs de relats breus Sant Jordi 2019 de Valls Jove

> L'acte d'entrega de premis tindrà lloc el dissabte 27 d'abril, a les 11h, al jardí de la Biblioteca Popular de Valls

> Enguany s'han presentat al concurs una setantena de relats

L'acte d'entrega de premis del Concurs de relats breus Sant Jordi 2019, convocat des de la Regidoria de Joventut i Acció Cívica de l'Ajuntament de Valls, tindrà lloc el proper dissabte 27 d’abril, a les 11 hores, al jardí de la Biblioteca Popular de Valls (en cas de pluja, es faria a l’interior de l’edifici). S'hi farà públic el veredicte emès pel jurat i s'entregaran els 8 premis del certamen als autors i autores premiades. En l’edició d’enguany, la dotzena, s’han presentat al concurs un total de 75 relats, repartits entre les 4 categories convocades. Per franges d’edat, són les categories destinades a la gent jove d’entre 15 i 25 anys on es recull més participació.

L’acte serà presentat per l’actriu vallenca Mònica Rius i comptarà amb la col·laboració de dos joves músics, alumnes de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard que interpretaran algunes cançons al llarg de l'esdeveniment que finalitzarà amb un petit refrigeri. La literatura serà la protagonista ja que es podran escoltar fragments dels relats que han guanyat els primers premis, llegits pels seus autors i autores. Com a fil conductor de l'acte, també es llegiran fragments de la novel·la Pilar Prim de Narcís Oller, aprofitant que, recentment, s'ha donat aquest nom de dona a la plaça de davant de la Biblioteca Carles Cardó, de la qual es commemoren els 5 anys de la nova ubicació al cor del barri antic de Valls.

El concurs compta amb la col·laboració de diverses empreses locals: les quatre llibreries vallenques (Adserà, Ditec, Roca i Tram) que contribueixen, en quatre dels premis, amb un xec regal valorat en 30€; JCA Cinemes Valls que ofereix una entrada gratuïta a totes les persones participants al certamen; i, finalment, Cossetània Edicions, que aporta llibres per a les persones col·laboradores en el jurat. Aquest, està integrat per dotze persones provinents del teixit associatiu sociocultural i de diversos serveis públics de la ciutat (principalment, relacionats amb la cultura, la joventut i els serveis lingüístics de català). Concretament, enguany, els membres del jurat han estat: Albert Oliva (UAF), Àngel Gasol (IEV), Carme Leiva (Oficina de Català de Valls), Gerard Caballero (Llibreria Tram), Ivette Queralt (Valls Jove), Jordi de Bofarull (URV), Leila Zamarra (Suite Cor), Marc Ayala (regidor de Cultura), Maria Teresa Tasias (Club de Lectura), Miquel París (GTP), Montse Montané (Biblioteca Carles Cardó) i Teresa Guasch (Servei Comarcal de Català).

> Descarregar cartell

VALLS · 24 D’ABRIL DE 2019