Othello, finalista del Premi BBVA de Teatre 2019, puja a l’escenari del Teatre Principal de Valls

Othello, finalista del Premi BBVA de Teatre 2019, puja a l’escenari del Teatre Principal de Valls

> L’obra es podrà veure el diumenge 28 d’abril a les 18:00 hores

> L’espectacle guanyador del Premi, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, es farà públic el 13 de maig en la Gala que tindrà lloc a L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, a Vic

Aquest diumenge, 28 d’abril, el Teatre Principal de Valls acollirà Othello, de la companyia Les Antonietes Teatre (18:00h), una de les quatre obres finalistes de la 19a edició del Premi BBVA de Teatre 2019. El certamen és convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA CX.

Escollida entre 60 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Othello, la segona gran tragèdia de William Shakespeare, és una adaptació d’Oriol Tarrasón que incideix en dos aspectes de la nostra societat: el racisme i la violència de gènere.

Othello, general de l'exèrcit de la república de Venècia, i Desdèmona, filla del senador Brabancio, s'enamoren i es casen en secret. Iago, un dels lloctinents d’Othello, mogut per l'odi que sent cap a ell, intenta provocar la seva gelosia fent-li creure que la seva esposa li és infidel amb Cassio, el seu lleial tinent. Víctima de las seva terrible gelosia, Othello acaba matant Desdèmona i després, en descobrir que tot ha estat un engany del malvat Iago, es suïcida.

Per què una persona per odi o per enveja pot tenir per únic objectiu destrossar la felicitat dels altres? Com una persona noble, sana i íntegra pot convertir-se en un cuc abominable capaç d’assassinar allò que més estima al món?

Les Antonietes Teatre ha fet una adaptació basada en els tres personatges principals d’Othello, tres personatges poderosos, fent una lectura de l’obra shakesperiana en clau de thriller.

Othello és la tercera de les quatre obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2019 que pugen a l’escenari aquests mesos d’abril i maig Ho fa després que s’hagin pogut veure A.K.A. (Also Known As), de Flyhard Produccions, al Teatre Ateneu de Tàrrega i Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles, de la LAminimAL Teatre, a l’Ateneu de Martorell. El proper divendres 3 de maig es representarà la quarta i última de les finalistes del Premi, Laika, de Xirriquiteula Teatre, a l’Auditori Teatre de Calldetenes (20.30h).

El 13 de maig, la Gala Final a L’Atlàntida de Vic

L’espectacle guanyador de la 19a edició del Premi BBVA de Teatre serà guardonat amb una gira per Catalunya en diferents teatres, incloent-hi el Festival Temporada Alta 2019, i valorada en 20.000 euros.

L’obra premiada es donarà a conèixer en el marc de la Gala Final que tindrà lloc el 13 de maig a la Sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, a Vic. En el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que participa també al certamen, concedirà una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 19a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: Laura Iglesias, com a representant del Festival Temporada Alta; Marta Crespi, programadora de L’Atlàntida de Vic; Pep Planas, actor i representant de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Sergi Pompermayer, dramaturg i director d’escena, i Joan Roura, actor i director del Premi BBVA de Teatre.

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals, i té l’objectiu de donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, el premi s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents. Actualment, està convocat i promogut per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, compta amb el suport de BBVA CX i la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.

VALLS · 24 D’ABRIL DE 2019