El Museu Casteller i les visites guiades als monuments de Valls capten l'atenció dels visitants al Mercat d'Escapades a Catalunya

El Museu Casteller i les visites guiades als monuments de Valls capten l'atenció dels visitants al Mercat d'Escapades a Catalunya

> L'Oficina Municipal de Turisme de Valls ha repartit més de 5.000 tríptics turístics i del Museu Casteller, que ha centrat les consultes dels visitants durant el Mercat

> El showcooking de l'Associació de Restauradors de Valls, maridat amb el vermut Montseta, l'activitat amb més participants de tot el cap de setmana

L’Oficina de Turisme de Valls ha participat, aquest cap de setmana passat, al Mercat d’Escapades a Catalunya, una fira de turisme de proximitat organitzada per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, que ha presentat a Barcelona diferents propostes per gaudir de la natura, l’aventura, la cultura o el patrimoni del territori català.

El Mercat d’Escapades s’ha consolidat en aquesta 5a edició i malgrat la pluja de divendres ha augmentat la xifra de visitants, segons ha informat l’organització, que encara no té les dades definitives d’afluència de gent.

Valls ha pres especial protagonisme al Mercat, amb un estand propi de l’Oficina Municipal de Turisme amb la marca Visita Valls on, a més de les rutes i actius turístics de la capital de l’Alt Camp, s’ha promocionat per primera vegada en un entorn firal el Museu Casteller de Catalunya. De fet, el nou equipament cultural, que obrirà portes pròximament, ha centrat les consultes dels visitants que s’han acostat a l’estand de Valls, que ha repartit durant tot el cap de setmana més de 5.000 tríptics de Turisme de Valls i del Museu Casteller. Les visites guiades als monuments de Valls també han despertat força l’interès dels assistents.

El Mercat d’Escapades pretén incentivar els viatges de curta durada entre els catalans i és també una excusa perfecte per passar una bona estona en família amb el grapat d’activitats, tallers i actuacions que s’hi han programat.

Una de les més participatives ha estat el showcooking amb productes km0 que ha organitzat l’Oficina de Turisme a l’Àrea Gastronòmica. El vicepresident de l’Associació de Restauradors de Valls, José García, del Restaurant Luga de Valls, ha cuinat davant els assistents una croqueta de calçot i un calamar farcit de calçotada, uns tastets que el propietari i enòleg del vermut Montseta de Valls, Lisard Bellod, ha maridat amb el vermut rosat que elabora i que va obtenir el 2018 el Premi Vinari d’Or en la categoria de Vermuts d’altres estils.

El Mercat d’Escapades s’ha fet al Passeig Lluís Companys de Barcelona (entre l'Arc de Triomf i el Parc de la Ciutadella) el divendres, 3 de maig, de les de 12:00 a les 21:00 hores, dissabte d’11:00 a 21:00 i diumenge d’11:00 a 19:00 hores.

Més d’un centenar d’empreses i entitats han convertit l’Arc del Triomf en un mercat d’experiències i el sector turístic català ha sortit al carrer per vendre directament a l'usuari les seves experiències i donar a conèixer al públic local les seves propostes turístiques.

Més informació als webs http://escasateva.catalunya.com/mercat-escapades/ o www.catalunya.com

VALLS · 8 DE MAIG DE 2019