Intercanvi de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard amb la de Ciutadella de Menorca

Intercanvi de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard amb la de Ciutadella de Menorca

Fotografia: Orquestra Gerhard @Mar Bernàldez

El proper cap de setmana, l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard iniciarà la primera part de l'intercanvi amb l'EMM de Ciutadella. En l'intercanvi, que es durà a terme del dijous 23 de maig al dilluns 27, hi participaran més de setanta alumnes de diferents agrupacions corals i instrumentals de l'escola i seran acompanyats per cinc docents. El viatge, que serà en vaixell, començarà dijous a la nit i s'acabarà el dilluns al matí. En aquesta ocasió, els alumnes s'allotjaran a l'alberg de Ciutadella.

En l'intercanvi hi viatjaran dues orquestres, la dels mitjans i l'Orquestra Gerhard, que tot just fa dues setmanes va actuar a la Nit de Premis de Valls, el grup de vent dels mitjans, el cor modern i els sis combos. Els alumnes participants tenen entre 13 i 20 anys i, per a la majoria, no és pas la primera sortida musical que realitzen, ja que l'escola porta realitzant diferents intercanvis des de fa anys. Els darrers han estat a Holanda, Banyoles o València.

El programa previst d'aquest intercanvi, que continuarà el curs que ve amb la rebuda dels alumnes menorquins, inclou diferents concerts a Ciutadella, després de diferents assajos per treballar conjuntament el repertori previst amb les agrupacions musicals de Valls i Ciutadella.

Així, el divendres al migdia, els combos realitzaran dos concerts conjuntament amb el cor en espais a l'aire lliure, les orquestres tindran el seu espai el dissabte a la tarda i la suma de diferents grups de vent realitzarà el seu concert el diumenge al migdia. Entremig, a banda dels espais de treball, també hi haurà moments per tastar les cales menorquines i un sopar d'acollida per part de l'escola de música.

Els intercanvis són un dels eixos troncals de la filosofia de l'escola, per tal de promoure el treball conjunt tant de docents com d'alumnes, viatjar per descobrir altres maneres de treballar i d'altres escoles de música i propiciar la espais de trobada dels alumnes de l'escola.

VALLS · 14 DE MAIG DE 2019