Convocatòria d'ajudes per a estudiants d'ensenyament postobligatori pel curs 2019-2020

Convocatòria d'ajudes per a estudiants d'ensenyament postobligatori pel curs 2019-2020

> La iniciativa és promoguda per Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, a través de les regidories de Benestar Social, d'Acció Cívica i Joventut, i Ensenyament

Un any més Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valls convoquen una nova edició de les ajudes per a estudis postobligatoris d'estudiants de la ciutat. Enguany, s'arriba a la setena edició, gràcies al treball conjunt entre entitats i l'Ajuntament de Valls que permet assolir aquest important repte per a la ciutat.

Aquestes beques tenen per a finalitat ajudar econòmicament als estudiants que realitzin estudis postobligatoris per al curs 2019/2020. D'aquesta manera es pretén que cap estudiant de la ciutat quedi exclòs de l'accés a la formació postobligatòria per raons econòmiques en el marc de la igualtat d'oportunitats i, de facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d'inserció laboral. Les bases de les ajudes tenen en compte, doncs, la situació econòmica familiar, però també l'expedient acadèmic dels estudiants per tal de premiar els que presenten un bon resultat en els seus estudis.

El pressupost total de les ajudes és de 10.000 euros i s'estima que poden arribar a beneficiar a més de quaranta alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació. En el cas dels estudis fora del municipi les ajudes s'incrementen en concepte de transport.

El calendari per a la presentació de sol·licituds de la primera convocatòria és entre el 15 i el 26 de juliol a l'oficina del servei de Joventut: Espai Ca Creus (c/ Sant Pere, 2), despatx de la primera planta, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores; o bé contactant via telefònica al 977 60 98 49 o a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En segona convocatòria el termini de presentació de sol·licituds serà del 16 al 27 de setembre, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, i dimecres i dijous de 17 a 19 hores.

Podran presentar-se a la convocatòria les persones joves empadronades a Valls i nascuts a partir de l'1 de gener de 1994, que el curs 2019/20 es matriculin en estudis de batxillerat o formació professional (cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior) o PFI.

La documentació que cal aportar és:

1. Model normalitzat de sol·licitud.

2. Certificat original de convivència actualitzat que acrediti la residència al municipi de Valls.

3. Fotocòpia del llibre de família acompanyat de l'original.

4. Certificat emès pel centre on ha cursat estudis en el qual s'especifica els estudis realitzats el curs 2018/19, el grau d'assoliment dels continguts. El mateix en cas que els estudis s'hagin fet en cursos anteriors.

5. Còpia, acompanyada de l'original de la declaració de la renda corresponent a l'exercici 2018 de tots els membres del nucli de convivència majors de 18 anys, o certificats demostratius de la totalitat d'ingressos del nucli familiar (segons es detalla en el punt 7).

6. Família monoparental: còpia de la sentència de separació o divorci amb el conveni regulador i/o targeta de família monoparental.

7. En cas de no estar obligats a fer la declaració de la renda o, en cas de canvi de la situació econòmica:

- Certificat positiu o negatiu d’ingressos.

- Justificant de pensions actuals.

- Fotocòpia dels contractes temporals i nòmines corresponents.

- Informe de vida laboral de la Tresoreria de la Seguretat Social.

- Altra documentació que es consideri necessària per tal d'acreditar la situació econòmica de la unitat familiar.

8. Còpia del resguard de la matrícula en cas que els estudis es realitzin en un altre municipi.

Les persones interessades podran consultar les bases i descarregar-se el formulari de sol·licitud a través del web: www.vallsjove.cat

> Descarregar cartell

VALLS · 29 DE MAIG DE 2019