L'Ajuntament de Valls inicia una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria amb la col·laboració d'Ecovidre

L'Ajuntament de Valls inicia una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria amb la col·laboració d'Ecovidre

> S’informarà 170 establiments del sector de l’hostaleria i menjadors col·lectius sobre l'obligatorietat de separar els residus d'envasos de vidre i sobre les sancions contemplades a l'ordenança municipal en cas d'incompliment

> Es lliuraran mitjans adaptats als professionals de l'hostaleria que els necessitin per tal de facilitar la separació i reciclatge de residus d'envasos de vidre

> La campanya reforçarà les accions de sensibilització en el sector hostaler, que genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús

L'Ajuntament de Valls ha iniciat una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre en el sector de l’hostaleria amb la col·laboració d’Ecovidre. La iniciativa s’estendrà a 170 establiments (bars, cafeteries, restaurants, hotels i menjadors col·lectius d’empreses, de residències i d’escoles) amb l'objectiu d'informar i aconseguir el compliment de l’ordenança municipal de gestió de residus, que obliga els grans generadors i la ciutadania en general a separar i gestionar correctament els seus residus.

Per a aconseguir-ho es realitzarà un treball de camp dut a terme per personal degudament acreditat, amb l’objectiu de reforçar el coneixement de les ordenances municipals en matèria de gestió de residus i informar sobre les sancions en cas d'incompliment de la normativa. Així mateix, la iniciativa promourà la sensibilització sobre els beneficis ambientals del reciclatge d'envasos de vidre, com per exemple la protecció dels recursos i la lluita contra el canvi climàtic.

Les visites dels informadors ambientals començaran el 3 de juny i s'estendran diverses setmanes. Després d'una primera fase d'informació i anàlisi de les necessitats dels establiments, es duran a terme auditories per comprovar que els establiments realitzen correctament la separació en origen. En el cas de desacatament de la normativa municipal i després d'una darrera fase de verificació, l'ajuntament podria imposar la sanció corresponent.

La campanya inclourà el subministrament de mitjans als hostalers per facilitar la separació de residus d'envasos de vidre i el seu reciclatge. Ecovidre lliurarà cubells de diferents capacitats en funció del volum de generació de cada establiment i de les seves necessitats i es recolliran també els suggeriments dels establiments visitats.

Davant del mandat europeu de reciclar l’any 2025 el 55% dels residus urbans, avançar en la implantació d'hàbits sostenibles en el sector hostaler és clau per tal de reduir el volum de residus destinats a incineració i contribuir a la transició cap a l'economia circular.

En aquest context, la contribució del sector de l'hostaleria és necessari ja que genera, aproximadament, el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, de manera que la seva incidència per incrementar les dades de reciclatge és crítica.

Dades de reciclatge d'envasos de vidre a Valls

Segons les últimes dades disponibles, corresponents a 2018, els ciutadans de Valls van reciclar un total de 456 tones de residus d'envasos de vidre, una mitjana anual de 18 kg/habitant, essent 21,4 Kg/any la mitjana de Catalunya.

Pel que fa a la taxa de contenerització, a la ciutat hi ha actualment un total de 124 iglús per als residus d'envasos de vidre, de manera que es disposa d’un contenidor per cada 205 habitants.

VALLS · 29 DE MAIG DE 2019