Les escoles de primària guarneixen el cor de Valls en el marc del Barri en Flor

Les escoles de primària guarneixen el cor de Valls en el marc del Barri en Flor

> Les decoracions florals fetes pels escolars es poden veure fins al 9 de juny als porxos de la plaça del Blat; també s’ha decorat la façana de l'Ajuntament i l'Oficina de Turisme

> Més de 30 comerços i particulars han guarnit els diferents aparadors i carrers de la ciutat en aquesta onzena edició del concurs

L'onzena edició del Barri en Flor de Valls ha tornat a embellir els carrers i comerços de la ciutat. La regidoria de Comerç i Turisme endega aquesta nova edició del “Barri en Flor – Concurs de Decoració Floral del Barri Antic”, de forma conjunta amb l’associació Comerç de Valls. El concurs celebra aquesta onzena edició en un certamen obert a tots els veïns del Barri Antic i també, com a novetat, a tots els comerciants de la ciutat, que poden utilitzar plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes, carrers, aparadors i espais interiors visibles des de la via pública.

En aquesta ocasió tornen a tenir un especial protagonisme els nens i nenes de les vuit escoles de primària de la ciutat de Valls -l’Eladi Homs, Cor de Maria, Baltasar Segú, Col·legi Claret, Col·legi la Candela, Eugeni d'Ors, Enxaneta i Mare de Déu del Lledó-, que han participat amb la decoració floral que es pot veure fins al 9 de juny als porxos de la Plaça del Blat.

Els alumnes han pres part en la iniciativa de forma creativa i activa, amb flors fetes amb diferents materials, que llueixen al costat de la façana de l'Ajuntament i prop de l'Oficina de Turisme. En aquests dos espais municipals es pot veure un muntatge de flors de colors fetes amb plats de plàstic. També la resta de carrers del Barri Antic i els comerços participants en aquesta edició quedaran guarnits fins el dia 9.

En els seus onze anys d’història, el Barri en Flor, el concurs floral de primavera i benvinguda de l’estiu al Barri Antic, ha aconseguit consolidar-se buscant la complicitat del teixit comercial, de la ciutadania i de les escoles.

El jurat el formen representants de l’Ajuntament de Valls, de Comerç de Valls, de l’Associació de Veïns del Barri Antic i una representació del món artístic, que valoraren aspectes com la utilització de plantes i flors naturals vives, l’ús de material reciclat, l’originalitat i el disseny de la composició.

Els premis per als participants individuals es divideix en les categories de Balcó Verd i Balcó Creatiu, amb tres premis per a cadascuna de les dues categories: 250 euros per al guanyador i 150 euros i 100 euros per al segon i tercer, respectivament. Per a comerços que decorin els seus aparadors, el concurs està dotat amb un primer premi de 250 euros, 150 per al segon i 100 per al tercer. A més, els comerciants opten a un premi especial de 100 euros per la utilització de material reciclat. També hi ha un premi de 200 euros a la comunitat de veïns o façana guarnida.

Enguany el concurs s’ha estès a tot Valls i els comerciants de tota la ciutat han tingut la oportunitat de participar-hi en la categoria de millor carrer o col·lectiu associat, un guardó dotat amb 300 euros per al primer premi, 200 euros per al segon i 100 euros per al tercer.

VALLS · 30 DE MAIG DE 2019