Principals acords de Junta de Govern

Principals acords de Junta de Govern

- Aprovació definitiva del projecte de rehabilitació de Ca Xapes. La Junta ha aprovat de manera definitiva el projecte de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes, adaptant aquest edifici per tal que torni a ser la seu de la Llar del Jubilat, amb una inversió prevista de 2.419.500 euros IVA inclòs. L’edifici, testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX a Valls, està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. Per aquest motiu, el projecte contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de Ca Xapes –tant la del carrer Muralla de Sant Antoni com la dels carrers Paborde i Pantà- que es rehabilitaran de manera completa. També es conservaran forges i sostres encavallats de l’edifici industrial original. L’interior es reformarà per fer-ho més accessible i funcional a les necessitats de l’equipament i activitats de la Llar, entitat que fins l’any 2009 va ocupar l’edifici i que, un cop es completin les obres, podrà tornar a la seva històrica seu. D’aquesta manera, els 2.050 m2 de superfície construïda de les tres plantes interiors de l’edifici es distribuiran per acollir els diferents serveis de l’entitat. Així, donant prioritat a l’accessibilitat, a peu de carrer i amb accés directe des de l’exterior s’hi instal·laran les sales que acullen els serveis que apleguen més participants, en concret, la cafeteria amb prop de 100 m2 i un saló de ball de més de 220 m2 que podrà operar també com un espai polivalent per a diverses activitats. En aquestes dues sales s’hi sumen a la planta baixa la cuina i la recepció de l’equipament. La primera i segona planta acolliran el gruix de despatxos i sales per activitats, entre aquests un ampli gimnàs de més de 150 m2, l’aula d’informàtica i un espai que tindrà funcions polivalents. També hi ha haurà un ampli saló d’actes que recuperarà l’encavallat original de fusta del sostre de l’edifici.

- Inici de l’expedient d’expropiació de Ca Padró. La Junta ha aprovat l’inici de l’expedient d’expropiació de l’edifici històric de Ca Padró. Aquest immoble, situat al carrer de la Cort número 22, està catalogat per planejament com Bé Cultural d’Interès Local i també com a futur equipament públic d’ús cultural. El consistori inicia l’expedient d’expropiació per adquirir l’edifici, establint un preu de 76.128 euros. Amb l’obertura de l’expedient comença també el procés d’avinença per intentar acordar amb la propietat el preu just de l’expropiació. El Catàleg municipal de Béns a Protegir estableix la protecció íntegra de la façana del carrer de la Cort, especialment les obertures de pedra de la planta baixa, porta de fusta principal, baranes i lloses de balcons i òculs. També es protegeix la volumetria general i la composició de plantes, així com els arcs gòtics i les estructures medievals que es conservin. L’origen del que avui coneixem com a Ca Padró es troba lligat a la Capella del Roser, construïda entre els anys 1350 i 1355. Així, a començaments del segle XV, adossat a la capella i a l’espai que ara ocupa Ca Padró, s’hi aixecava l’Hospital de Santa Anna o Hospital Nou que estigué en funcionament fins a la segona meitat del segle XVI. A partir del segle XVII, esdevingué la casa de la família benestant dels Bellver, emparentada posteriorment amb la família barcelonina dels Càncer, fins que a la segona meitat del segle XIX la casa va passar a mans dels Padró.

- Aprovació del conveni pel projecte de l’orgue de Sant Joan. La Junta de Govern ha aprovat el conveni amb la parròquia de Sant Joan que estableix la subvenció municipal de 200.000 euros al projecte de recuperació de l’orgue de l’església de Sant Joan. D’aquesta manera, el consistori vallenc participa econòmicament en el projecte que impulsa una comissió ciutadana per fer possible la recuperació de l’orgue coincidint amb les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 2021. Aquest dilluns, l’alcalde de Valls, Albert Batet, i el rector de la parròquia de Sant Joan, Joan Àguila, van formalitzar el conveni.

- Projecte d’interconnexió del servei d’aigua a Fontscaldes. La Junta ha acordat adjudicar a l’empresa Aquatec SA per 6.292 euros IVA inclòs els treballs de redacció del projecte d’interconnexió del dipòsit d’aigua de Palau de Reig amb el dipòsit de Fontscaldes. Aquesta interconnexió permetrà connectar Fontscaldes amb la xarxa general d’aigua de la ciutat de Valls i garantir d’aquesta manera el subministrament a la pedania. La inversió prevista ja en el pressupost municipal per aquest 2019 ascendeix a 250.000 euros.

- Consolidació dels arcs medievals de l’entorn del Museu Casteller. La Junta ha aprovat inicialment el projecte de consolidació dels arcs medievals descoberts a l’entorn on s’aixeca el Museu Casteller de Catalunya. El projecte, amb un pressupost previst de 195.000 euros, inclou també la urbanització de la zona dels arcs, la instal·lació de mobiliari urbà i enllumenat, així com l’arrebossat de les parets mitgeres que rodegen els arcs.

- Adjudicació de les obres de pavimentació de la plaça Vil·la Romana. La Junta ha acordat contractar a l’empresa Obres i Serveis Martínez Arlandes per un import de 4.593 euros IVA inclòs per l’execució de les obres de pavimentació de la plaça Vil·la Romana del barri del Vilar.

- Aprovació del conveni per la Festa de la Calçotada. La Junta ha aprovat el conveni amb la Cambra de Comerç i Indústria de Valls que estableix una subvenció de 6.800 euros per l’organització de la Gran Festa de la Calçotada 2019.

VALLS · 13 D'ABRIL DE 2019