Acord de govern a l'Ajuntament de Valls

Acord de govern a l'Ajuntament de Valls

L’alcaldessa de Valls i cap de llista de Junts per Valls, Dolors Farré, i el cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya – Compromís per Valls, Jordi Cartanyà, han presentat avui l’acord de govern entre les dues formacions a l’Ajuntament de Valls per al mandat 2019-2023. La presentació i signatura de l’acord ha comptat amb la presència dels regidors dels dos grups i representants de les respectives formacions polítiques.

El document destaca que l’objectiu de l’acord és “garantir la formació d’un govern estable, amb capacitat d’entomar els reptes de la ciutat i del país en els propers anys i, de l’altra, fixar els principals eixos estratègics que s’han de desenvolupar durant el mandat”. En el mateix text de l’acord es destaca que el govern municipal “prioritzarà el consens amb tots els grups polítics i, d’una manera especial, amb el conjunt de la ciutadania i el teixit associatiu i cívic de Valls per avançar amb més força, d’una manera participada i transparent”. L’acord entre Junts i ERC-Compromís estableix quatre tinències d’alcaldia i l’organització municipal en 6 comissions informatives: Sostenibilitat, Urbanisme i Habitatge; Serveis a la Ciutat; Desenvolupament Econòmic, Comerç, Turisme i Ocupació; Cultura, Educació i Lleure; Serveis a les Persones; i Transparència i Bon Govern.

Durant la presentació s’ha assenyalat que el pacte es basa en els principis de la transparència, la confiança, la responsabilitat i la participació i subratlla que l’aposta i el reforç dels serveis a les persones centrarà les polítiques municipals per tal de fer “un Valls més just i cohesionat, amb igualtat d’oportunitats per a tots els vallencs i vallenques”. En aquest sentit, l’acord que s’ha presentat avui, abans del plenari que se celebrarà aquesta tarda a l’Ajuntament per aprovar el cartipàs, assenyala que “cal continuar reforçant els serveis directes a les persones i les famílies per fer de Valls un model de ciutat educadora que prioritzi les polítiques públiques de benestar, salut, educació, formació i ocupació, acció cívica, joventut i gent gran, donant suport a les famílies i als col·lectius més vulnerables”.

L’acord també subratlla en els primers punts que des de l’Ajuntament es treballarà per fer de “Valls un municipi mirall de la República” i destaca que “seguirem estant al servei de la consecució de la independència”.

Projectes de ciutat i àmbits d’actuació

Entre els projectes de ciutat, l’acord específica el Museu Casteller, la recuperació dels torrents, el Casal Cívic a Ca Xapes, la seu de l’Escola de Música Robert Gerhard, la comissaria de la Policia Local, el Centre Cívic al Barri Antic, la Casa de la Festa, la recuperació de les muralles medievals, la consolidació de la coberta de Sant Francesc o el Museu de Valls. A més, detalla les actuacions en totes les àrees municipals, entre elles via pública i barris, mobilitat, equipaments esportius, transparència i administració electrònica, comerç, turisme, empresa i ocupació, centre històric, igualtat, educació, habitatge, participació, cultura, salut i civisme, entre d’altres.

> Descarregar acord programàtic

> Annex 1: organigrama govern

> Annex 2: descarregar estructura de l’equip de govern

VALLS · 2 DE JULIOL DE 2019