Un Firagost multitudinari omple la gran Festa Major del Camp Català

Un Firagost multitudinari omple la gran Festa Major del Camp Català

Un Firagost multitudinari omple Valls

> El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, inaugura la mostra en una primera jornada plena d'activitats

> La Fira Exposició del Camp Català continua avui, últim dia del certamen, amb un programa d'actes complet que culminarà amb l'actuació de la Colla Joves i la Colla Vella a la plaça del Blat (20.15h)

Firagost repeteix èxit de convocatòria. Aquest dimarts dia 6 d'agost, primer dia de la 65 a Fira Exposició del Camp Català, arrencava un Firagost que torna a ser multitudinari. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, acompanyat de l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, entre altres autoritats, encapçalava l'acte inaugural del certamen que, a mesura que passaven les hores, s'omplia de més i més públic. A la tarda, a tots els expositors s'hi sumaven ja alguns dels actes paral·lels, com la Trobada de Puntaires , la Mostra de Cerveses Artesanes, la cercavila de carros, carruatges i cavalls o el 9è Concurs de Beure en Porró. Precisament, en aquest concurs, es va lliurar el Premi Porronaire d'Honor a la restauradora Núria Calaf, del Restaurant Coll de Nulles en reconeixement per posar el porró a les seves taules. La nit del primer dia de fira va emmarcar també dos dels concursos més seguits de Firagost com són l'exhibició d'arrossegament amb trineu o la Cursa de Portadors de Saques d'Avellanes.

Aquest dimecres dia 7 d'agost, la fira continua també amb un extens programa d'actes. Firagost, gran aparador comercial de l'agricultura del país, compta amb més de 350 expositors entre els que destaquen, un any més, una trentena de cooperatives. Un dels moments més importants de la jornada serà l'actuació castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, aquest dimecres dia 1 d'agost a partir de les 20.15h a la plaça del Blat, Km0 del món casteller.

Tota la informació de Firagost

 

Dimecres, 7 d'agost

• A les 9 del matí | Kursaal (Ctra. de Barcelona)
I fins la 1 del migdia, Mercat del Tracte Equí, compravenda de tot tipus d’equins, cavalls, matxos, mules... compravenda d’utillatge. Organitza: Societat de Sant Antoni de Valls.

• A les 11 del matí | Kursaal (Ctra. de Barcelona)
I fins la 1 del migdia, Passejada amb Ponis, per als més petits; grans i petits podran aproximar-se als ponis per conèixer-los molt millor i així poder passar una bona estona en família. Organitza: Societat de Sant Antoni de Valls.

• A 2/4 de 7 de la tarda | Kursaal (Ctra. de Barcelona)
Espectacle Eqüestre. A càrrec de diferents genets del món del cavall de la província de Tarragona. Organitza: Societat de Sant Antoni de Valls.

• A les 7 de la tarda | Cambra de Comerç
A la Sala d’Actes de la Cambra de Comerç de Valls (carrer Jacint Verdaguer, 1, 1a planta), jornada tècnica sobre: Nou ajut per a les explotacions d’avellaner. La presentació anirà a càrrec de Xavier Vela, president de JARC Tarragona; actuarà com a ponent Laura Solé, enginyera agrícola de JARC. Organitza: JARC.

• A les 7 de la tarda | El Pati
Festival de Cloenda Firagost Escola de Ball Nou Ritme. L’Escola de Ball Nou Ritme oferirà una exhibició per part dels alumnes de les escoles de Valls i Tarragona, professors i professionals. Liderat pel ballarí vallenc Marc Pedraza que ens farà una mostra de balls de competició de la modalitat Llatí. Organitza: Escola de Ball Nou Ritme.

• A 2/4 de 8 del vespre | Pl. President Companys (El Fornàs)
XVII Exhibició Canina. Amb demostracions d’agility, gossos detectors, de la mà d’Óscar Velasco, instructor caní certificat per la FCI i ANACP en operacions de seguretat i protecció civil amb gossos ensinistrats, i que també oferirà una xerrada sobre el tema. Entre els assistents se sortejarà dues sessions de perruqueria canina gentilesa de Lavakan. Col·labora: Multiserveis Palau, Piensos Lobo Azul i Associació VallsGat. Organitza: Óscar Velasco.

• A 1/4 de 9 del vespre | Plaça del Blat
Gran Actuació Castellera, a càrrec de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

• A 2/4 de 9 del vespre | Recinte Firal
Venda Pública de les Fruites i Altres Productes Exposats. Amb aquest acte finalitzaran les exposicions.

> Més imatges de Firagost (Flickr Visita Valls · Pere Toda Serra)