Valls acollirà l'inici de la vuitena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya

Valls acollirà l'inici de la vuitena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya

La Vuelta a Espanya tornarà a Valls el pròxim dissabte 31 d’agost com a punt de sortida, en la seva 8a etapa de 166.900 km entre la nostra ciutat i Igualada. La Vuelta està englobada dins de la categoria UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial, i any rere any reuneix els millors equips i ciclistes del món.

La Vuelta és una cursa per etapes nascuda el 1935, que ha esdevingut una de les tres curses per etapes més prestigioses del món, al mateix nivell que el Tour de França (1903) o el Giro d'Itàlia (1909). Darrerament la Vuelta ha passat per Valls en diverses ocasions: el 2010 durant l’etapa Tarragona-Vilanova i la Geltrú, i el 2017, en l’etapa Escaldes-Engordany – Tarragona. La darrera vegada que Valls va acollir una sortida d’aquesta competició va ser el 2013, amb l’etapa Valls-Castelldefels, de 169 km.

Pel que fa al recorregut que tindrà lloc per Valls, es farà una sortida neutralitzada pels carrers de la ciutat des del passeig President Tarradellas (davant el pavelló Xavier Tondo i Volpini), cap el carrer Rafel de Casanova fins el tanatori municipal, carretera del Pla fins la Font de la Manxa, continuarà pel carrer Anselm Clavé i d'aquí s'arribarà a l'N-240 / carretera de Barcelona fins Alió, on es posarà el cronòmetre de l'etapa en marxa.

La zona del Fornàs comptarà amb restriccions de circulació que afectaran el passeig President Tarradellas, l’aparcament municipal i diversos carrers adjacents. Algunes d’aquestes restriccions es produiran des de la tarda del divendres 30, degut a les tasques de muntatge.

Les casetes publicitàries obriran a mig matí del dissabte 31 d’agost, el control de signatures començarà una mica abans de les 12 h i s’allargarà fins les 12.58 h, hora en què està prevista la sortida neutralitzada des de davant de l’aparcament municipal de la zona del Fornàs, en direcció el tanatori.

Descarregar recorregut

VALLS · 20 D'AGOST DE 2019