El Centre Cívic de Valls programa més de 50 activitats per a l'inici del curs 2019/2020

El Centre Cívic de Valls programa més de 50 activitats per a l'inici del curs 2019/2020

> Entre les novetats destaquen el curs de lettering, el de conversa en anglès i l'Espai de jocs

El Centre Cívic de Valls inicia aquest setembre el curs 2019/2020 amb més de mig centenar de propostes d'activitats, entre cursos, tallers, xerrades i espectacles infantils, que sumen més de 600 hores totals de programació per a diversos públics, des d'infants fins a gent gran. Per agilitzar les inscripcions i reduir el temps d'espera, s'ha optat per esglaonar el procés d'inscripcions. Així, les persones que vulguin apuntar-se a les activitats destinades a la gent gran, els majors de 64 anys, ho podran fer a partir del dilluns 9 de setembre. Per a la resta de propostes, el període d'inscripció comença el 16 de setembre i s'allargarà fins a exhaurir places.

>> Descarregar Programa (pdf)

> Noves activitats i una aposta per les entitats i professionals del territori

La programació d'aquest trimestre ofereix diverses novetats, com un curs de lettering a càrrec de Marta Palau, dos grups de conversa en anglès de la mà de Marta Bonavil, i dos tallers de robòtica de Daidalos Education. També s'inicia l'Espai de jocs, dinamitzat per Ester Enrich i l'associació As. en la Manga, que permetrà jugar i descobrir jocs d'estratègia, de cartes i de rol tots els divendres a la tarda. A més, s'amplien les activitats de l'Escola de pares i mares, amb noves propostes de tallers i xerrades, per continuar oferint eines i recursos en el procés de criança dels infants.

D'altra banda, la programació d'aquest trimestre ofereix una nova edició de Cuina Rebel, amb 5 tallers, i del cicle De l'Hort a la Taula, una proposta desenvolupada per l'Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu, Increïble comestible i Valls en transició, que consistirà en dues visites a productors del territori i la projecció de dos documentals sobre el consum de proximitat. Finalment, dins de la programació infantil s'inclou un espectacle per la castanyada el 31 d'octubre i una nova edició de la popular cagada del Tió, que enguany s'amplia a dos dies i se celebrarà el divendres 20 de desembre a la tarda a la plaça Pilar Prim i el dissabte 21 al Pati.

La regidora d’Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, ha destacat que "la majoria de les activitats que ofereix el Centre Cívic les realitzen persones i entitats de Valls i de la comarca, amb l'objectiu de potenciar i posar en valor les persones i propostes del territori".

> Activitats gratuïtes, descomptes i preus reduïts per a determinats col·lectius

Amb la voluntat de fer accessibles les xerrades, els tallers i els espectacles infantils a tota la població, més de la meitat de les activitats programades des del Centre Cívic són gratuïtes. Així mateix, les que no ho són inclouen descomptes, principalment per als col·lectius en risc d'exclusió social i econòmica, per potenciar la cohesió i la dinamització d'aquest servei per al conjunt de la ciutadania. D'altra banda, per als col·lectius de gent gran i per al jovent es mantenen els preus reduïts en les activitats de pagament, per facilitar-los l'accés a tota la programació.

Les inscripcions es podran formalitzar al Centre Cívic, al carrer Sant Pere, 2, de dilluns a divendres de 10 del matí a 2 del migdia, i de dimarts a dijous, de 5 a 7 de la tarda, i les activitats s'iniciaran el 16 de setembre per a la gent gran, i el 23 per a la resta.

La programació del Centre Cívic d'aquest trimestre i els fulls d'inscripció es poden consultar i descarregar des de la pàgina web de l'Ajuntament (www.valls.cat/serveis/centre-civic), on la ciutadania pot accedir directament a totes les activitats i notícies relacionades amb aquest servei. També s'han distribuït programes impresos a diversos equipaments municipals: a l'edifici de Ca Creus (Centre Cívic), a l'Ajuntament (OAC), a l'Oficina d'Informació i Turisme, a VallsGenera i al Centre Esportiu Municipal El Fornàs.

> El Centre Cívic, un referent d'activitats cíviques i comunitàries de la ciutat

El Centre Cívic ha revalidat, durant el curs 2018/19, l'èxit de participants en les diferents propostes que ha ofert al conjunt de la població. Es consolida, d'aquesta manera, com un espai referent de dinamització comunitària del centre històric i del conjunt de la ciutat. En aquest sentit, el Centre Cívic ha superat, des de la seva creació, el llindar de les 10.000 persones usuàries i participants. En concret, un total de 10.600 persones han pogut gaudir de les 170 activitats organitzades durant el curs 2018/19, ja sigui en la programació regular trimestral, en la programació d'estiu (Estiu Actiu), o en els espectacles infantils que es realitzen al llarg de l'any.

Descarregar programa

VALLS · 2 DE SETEMBRE DE 2019