Comença una nova campanya informativa sobre la recollida selectiva de residus

Comença una nova campanya informativa sobre la recollida selectiva de residus

> Una informadora ambiental farà campanya de proximitat a l'entorn de les zones de contenidors de recollida de residus

A partir del 12 de setembre i fins a mitjans de novembre es durà a terme a diferents punts de la ciutat de Valls una campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus. Aquesta campanya dóna continuïtat a dues altres de característiques similars que es van dur a terme durant els anys 2017 i 2018. La campanya, finançada i executada pel departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls, té un cost total de 6.397 €.

Una informadora recorrerà la ciutat, fent campanya de proximitat parlant directament amb les persones que van a llençar els residus als contenidors. Donarà consells a qui ja separa els residus i solucionarà possibles dubtes sobre què cal dipositar a cada contenidor. També explicarà a les persones que no separen els residus els motius mediambientals i econòmics pels quals cal fer-ho, així com l'existència de serveis com la recollida d'andròmines, la possibilitat d'obtenir descomptes a la taxa de residus si s'utilitza la deixalleria, etc.

Els objectius de la campanya són, per una banda, reduir la quantitat de residus que es llencen al contenidor de la fracció resta (el de la tapa de color gris), perquè es porten a incinerar i per tant no es reciclen. Per altra banda, incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que des de fa diversos anys el percentatge de recollida selectiva a Valls es troba estancat al 40%. I finalment, reduir el percentatge d'impropis o errors, és a dir, tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d'anar-hi. Per exemple, encara es troba roba a dins dels contenidors d’orgànica o bé vidre al de rebuig...

Cal recordar que tot allò que es diposita al contenidor gris acaba sent incinerat, mentre que si es diposita als contenidors de recollida selectiva es pot reciclar, reduint així els costos econòmics que suposa la incineració.

VALLS · 3 DE SETEMBRE DE 2019