L'històric pavelló municipal Joana Ballart de Valls estrena el nou parquet

L'històric pavelló municipal Joana Ballart de Valls estrena el nou parquet

> Les obres, amb una inversió de 90.000 euros, s’han enllestit a temps per a l’inici de les competicions esportives

> El nou parquet se suma a les inversions de millora efectuades el 2018 en seguretat i tancaments

El pavelló municipal Joana Ballart ja compta amb el nou parquet de la seva pista central. Les obres al pavelló es van iniciar a finals del passat mes de juliol, i s’han enllestit completament just abans de l’inici de les competicions. Aquest dijous 12 de setembre, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha visitat l’equipament acompanyada pel president executiu del Club Bàsquet Valls, Magí Mallorquí, pel president del Patronat Municipal d’Esports, Enric Garcia, i el regidor responsable d’equipaments municipals, Xavier Salat.

Les obres han comportat una inversió de 90.000 euros IVA inclòs i han suposat la substitució completa del parquet de l’històric pavelló poliesportiu. Els treballs s’han executat durant aquest estiu per interferir el mínim possible en el calendari d’activitats, entrenaments i competicions esportives. L’antic parquet, que ja tenia més de 15 anys, presentava deficiències importants per a la pràctica de l’esport i, amb les obres actuals, s’ha aprofitat per sanejar el subsòl, a més de col·locar-hi tela asfàltica aïllant. La superfície de l’actuació és de 935 m2 i el nou parquet, de faig massís, té 22 mm de gruix. S’han senyalitzat a la vegada les zones de joc per a bàsquet i també per a handbol i futbol sala.

La col·locació del nou parquet és la segona inversió en pocs anys al Joana Ballart. L’any 2018, l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona ja van remodelar la instal·lació amb motiu de la celebració de les competicions de tennis taula dels Jocs Mediterranis. En aquella ocasió, amb una inversió de 149.000 euros, es van modernitzar els sistemes de seguretat i contra incendis del pavelló, es van renovar els tancaments, la senyalització interior i es va adequar una sala per activitats a la segona planta. El pavelló construït l’any 1971 rep el mom de Joana Ballart, esposa d’Antonio Gallardo, una de les persones que, junt amb socis del CB Valls i diversos ciutadans, més va col·laborar econòmicament per construir aquesta emblemàtica instal·lació amb gairebé 50 anys d’història.

Obres de construcció d’una nova pista poliesportiva

D’altra banda, la instal·lació del parquet al pavelló coincideix amb la construcció d’un nou equipament al Centre Esportiu Municipal el Vilar. En concret, continuen les obres a la nova pista del Vilar que, amb una inversió de 331.000 euros IVA inclòs, se situarà a l’espai que ocupava l’antiga piscina del Vilar.

Aquesta nova pista estarà adaptada per a la pràctica del futbol de sala, bàsquet, handbol, patinatge i hoquei. La pista tindrà unes dimensions de 44x22 metres i el projecte també contempla la millora urbanística de tot l’espai i l’eliminació de barreres arquitectòniques per permetre l’accessibilitat a les futures instal·lacions. També s’ha previst la construcció d’un mur perimetral i la instal·lació de nous punts de llum. Es preveu que les obres a la nova pista finalitzin a mitjans d’octubre.

VALLS · 13 DE SETEMBRE DE 2019