L'Ajuntament obre el procés de pressupostos participatius i incrementa de nou la inversió en projectes fins als 250.000 euros

L'Ajuntament obre el procés de pressupostos participatius i incrementa de nou la inversió en projectes fins als 250.000 euros

> Del 16 de setembre al 13 d’octubre, els vallencs podran presentar les seves propostes que es podran votar a partir del 27 de novembre

> A l’octubre se celebraran sessions informatives als barris de Valls per incentivar la participació

L’Ajuntament de Valls obre el procés de la quarta edició dels Pressupostos Participatius augmentant un altre any la dotació econòmica per a projectes que, aquest cop, s’elevarà fins a un total de 250.000 euros, un 25% més que aquest 2019. La iniciativa, impulsada des de la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat, incorpora també les sessions informatives als barris de Valls durant el mes d’octubre, amb l’objectiu de fomentar la participació.

El procés s’inicia aquest dilluns dia 16 de setembre i fins al 13 d’octubre amb la primera fase del procés que es correspon a la presentació, per part de la ciutadania, de les propostes que se sotmetran a votació. Precisament, s’han programat sessions informatives durant aquests dies per informar de les diferents etapes del procés de Pressupostos Participatius i alhora facilitar que els veïns puguin presentar-hi també les seves propostes de projectes. En concret, s’han programat cinc reunions informatives i recollida de propostes, amb el següent calendari:

- Local Social Barri de les Comarques: 8 d’octubre, 19h

- Biblioteca Popular (Passeig dels Caputxins): 9 d’octubre, 19h

- Pavelló del Fornàs, 9 d’octubre, 19h

- Centre Cívic de Valls (C/ Sant Pere, 2): 10 d’octubre, 19h

En les mateixes sessions informatives, dinamitzades per especialistes en participació ciutadana, es podran presentar les propostes de projectes. A més, els ciutadans podran presentar-ho també on-line, entre el 16 de setembre i 13 d’octubre, a través del portal web municipal www.valls.cat.

>> Fes la teva proposta

En aquests casos, el ciutadà pot presentar fins a un màxim de 3 propostes a títol individual, detallant cadascuna d’elles i indicant també les dades personals. A la vegada, també podrà fer-ho a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (plaça del Blat, 1) i a les bústies ubicades en diferents espais, en concret, la Biblioteca Carles Cardó, Centre Cívic dels Pisos de Clols, Vallsgenera i el Centre Esportiu Municipal El Fornàs.

El Protocol Municipal de Pressupostos Participatius estableix els criteris que han de complir les propostes. Així, a més de no poder superar el total de 250.000 euros, les actuacions proposades han de ser de competència municipal i d’interès general per a la ciutat o un barri. A la vegada, també han de ser projectes que no contradiguin plans ja aprovats, que siguin realitzables tècnicament, viables econòmicament i que siguin considerades una inversió.

El procés continuarà, un cop els ciutadans hagin fet les seves propostes, els serveis tècnics municipals valoraran i quantificaran econòmicament les diferents propostes que se sotmetran a votació popular. La consulta, amb les votacions, es realitzarà del 27 de novembre al 15 de desembre.

VALLS · 16 DE SETEMBRE DE 2019