Valls celebrarà la Setmana Europea de la Mobilitat i la 30a edició de la Festa de la Bicicleta

Valls celebrarà la Setmana Europea de la Mobilitat i la 30a edició de la Festa de la Bicicleta

> Amb aquestes actuacions es pretén promoure uns hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 anima a moure'ns de manera sostenible, saludable i segura, per exemple, caminant o anant amb bicicleta.

Valls és una ciutat que permet desplaçar-se còmodament a peu, en bicicleta, amb transport públic o en vehicle elèctric. Les distàncies són molt accessibles i sovint, s'arriba més ràpid als llocs a peu o en bicicleta que usant vehicles motoritzats.

Des de la Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Valls es treballa per promocionar hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables i ho fa amb diverses iniciatives com incentivar l'ús de l'autobús urbà que serà gratuït durant aquesta setmana. Per altra banda, també es posarà en funcionament el servei de busos llançadora del centre de la ciutat fins al cementiri per a la ciutadania, un servei gratuït, per evitar col·lapse de cotxes, així com facilitar l'anada al cementiri a persones amb mobilitat reduïda...

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, tindrà lloc la 30a edició de la Festa de la Bicicleta. Valls viurà el proper diumenge 29 de setembre la 30a Festa de la Bicicleta. La festa, és un dels esdeveniments esportius de caràcter popular i familiar més multitudinaris i que, en les últimes edicions, ha comptat amb més de 800 corredors. La festa, en què les bicicletes prenen els carrers de la ciutat a partir de les 11 del matí, s'iniciarà i finalitzarà al Pati.

La Festa de la Bicicleta, organitzada pel Patronat Municipal d'Esports, es celebra un cop més emmarcada dins la Setmana de la Europea de la Mobilitat. La mobilitat sostenible és un dels eixos principals sobre els quals es treballa, promovent-la entre la ciutadania i facilitant la pacificació de l’espai públic per mostrar com seria una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada.

Es pretén fomentar la bicicleta com a vehicle per a una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Aquesta campanya aglutina les diferents bicicletades que se celebraran a tot Catalunya per conscienciar i motivar la població sobre el fenomen del canvi climàtic i la necessitat de reduir les emissions de CO2.

L'organització espera mantenir el nombre d'inscrits dels últims anys, amb xifres properes al mig miler de ciclistes. De fet, l'any 2009 es va registrar el rècord de participació, amb 933 ciclistes, i l'any passat la xifra de participants va sobrepassar els 400 ciclistes. La Festa, organitzada pel Patronat d'Esports conjuntament amb l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Valls i el Consell Esportiu de l'Alt Camp, compta amb la implicació de les escoles de la ciutat i de les associacions ciclistes. SCCB Valls, Club Ciclista Xavi Tondo i BTT Valls i Alt Camp participen activament en l'organització d'aquesta bicicletada.

La Festa de la Bicicleta, una de les activitats més participatives de les que organitza el Patronat, compta amb més de 40 voluntaris que vetllen per la seguretat de tots els participants, té un ampli ressò popular, començant per la implicació, a més dels clubs ciclistes de Valls, de les diferents escoles i instituts de la ciutat. Els interessats es poden apuntar el mateix dia de la cursa a la zona de sortida, on els participants recolliran la seva matrícula per penjar-la a la bici.

VALLS · 17 DE SETEMBRE DE 2019