El Portal Nou acollirà l'Úrsula Beer Fest, la primera fira de cervesa i salsitxes artesanes de Valls

El Portal Nou acollirà l'Úrsula Beer Fest, la primera fira de cervesa i salsitxes artesanes de Valls

> Serà el 18 i 19 d'octubre, en el marc de les activitats prèvies de Santa Úrsula, i hi participaran 8 productors de cervesa artesana del territori, 4 cansaladeries i 2 forns de Valls

Música, cerveses artesanes i entrepans de salsitxa elaborada a Valls. L’Úrsula Beer Fest obrirà els actes de la Fira de Santa Úrsula el cap de setmana del 18 i 19 d’octubre al Portal Nou, amb un esdeveniment entorn la cultura de la cervesa artesana, la gastronomia i la música folk. La Regidoria de Comerç i Turisme del consistori vallenc organitza aquesta activitat, en què vuit productors de cervesa del territori muntaran els seus estands de cervesa artesana, que els visitants podran acompanyar amb salsitxes casolanes elaborades per quatre cansaladeries de Valls, música i activitats paral·leles.

Els productors cervesers que participen en aquesta primera edició són: Les Clandestines (Montferri), l’Ona (Vila-seca), la Kesse (Tarragona), Ebrewine (Horta de Sant Joan), Redhop (Salomó), Reptilian (El Vendrell), La Castellera (Vilafranca del Penedès) i La Vallenca (Valls). Les cansaladeries vallenques Bonet, Queralt, Pons i Batalla elaboraran quatre varietats de salsitxes que es degustaran amb dos tipus de pa -llonguet i pa de Viena- dels forns Pié i La Barcelonesa. El Restaurant Portal 22, sota el paraigua de l’Associació de Restauradors, cuinarà les diferents especialitats d’entrepans. A més, des del 18 d’octubre i fins a l’1 de novembre, les cansaladeries oferiran les seves especialitats als seus establiments.

Els visitants trobaran a l’estand de l’organització els gots de vidre a 1,5 euros per degustar les diferents cerveses, a més de bosses i samarretes de marxandatge. Les consumicions s’abonaran en cada estand dels diferents productors al preu de 2 €. A l’estand de l’Associació de Restauradors hi haurà entrepans amb productes del territori.

Dissabte, a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda, es faran dos tasts comentats de cervesa a càrrec d’un especialista en aquesta beguda fermentada. Per participar-hi, caldrà inscriure’s a l’estand de l’organització durant els dies de la mostra. L’Úrsula Beer Fest es nodrirà, a més, d’un programa musical per esdevenir una bona proposta d’oci per a tots els públics, amb l’actuació dels grups The Mckensy´s Clan Band, que no deixaran ningú indiferent amb el seu espectacle itinerant de folk escocès i els Slainté, que portaran el seu folk d’arrel irlandesa dissabte a la nit.

Programa d’actes

> Divendres 18 d’octubre, de 18 a 24 h

A partir de les 18 h: Obertura de la Fira.

A les 19:30 i fins les 22 h: Actuació musical itinerant amb Mc Kensy’s, folk escocès de carrer.

> Dissabte 19 d’octubre, de 12 a 24 h

A les 12 h: Obertura de la Fira.

A les 12 h: Tast comentat de cerveses, al Portal Nou. Imprescindible portar el got de la Fira. Aforament limitat. Per inscriure’s, a l’estand de l’organització el mateixos dies de la fira.

A les 13 h: Ambientació musical amb Dj Àlex Murmur.

A les 18 h: Ambientació musical amb Dj Àlex Murmur.

A les 19 h: Tast comentat de cerveses, al Portal Nou. Imprescindible portar el got de la Fira. Aforament limitat. Inscripcions a l’estand de l’organització durant els dies de la fira.

De les 21:30 a 23:30 h: Actuació musical amb Slainté, folk irlandès.

Informació dels grups

> The Mckensy´s Clan Band

Un grup d’escocesos excèntrics que esvaloten el carrer amb les seves gaites i timbals. Veure’ls és tot un espectacle: són atrevits i esbojarrats però alhora tendres i amb un bon sentit de l’humor. Les seves especialitats són les cercaviles, les animacions, el teatre de carrer i són tota una explosiva sorpresa per qualsevol tipus d’acte festiu.

https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=DDR_1sPOihs&feature=youtu.be

> Slainté

Partint del folk irlandès, s'exploren altres territoris del mapa sonor occidental (Escòcia, Bretanya, Escandinàvia, USA i fins i tot els Balcans). Tot plegat, una equilibrada combinació de temes instrumentals i cantats amanits amb la particular salsa que Sláinte sap preparar.

https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=Lo5HdstuGEY&list=PLFD7375832C712E17&index=4

VALLS · 9 D'OCTUBRE DE 2019