L'Úrsula Beer Fest serveix 650 entrepans de salsitxa i 650 litres de cervesa artesana a més d'un miler de visitants

L'Úrsula Beer Fest serveix 650 entrepans de salsitxa i 650 litres de cervesa artesana a més d'un miler de visitants

> La 1a Fira de cervesa i salsitxes artesanes de Valls ha reunit set productors de craft beer del territori, quatre cansaladeries i dos forns que han ofert els seus productes al Portal Nou

> La Regidoria de Comerç i Turisme ja ha començat a treballar en la segona edició, prevista per al 16 i 17 d’octubre de 2020

La primera edició de l’Úrsula Beer Fest, que s’ha celebrat aquest cap de setmana al Portal Nou de Valls, ha superat amb escreix les expectatives de l’organització pel canvi de data i les poc optimistes previsions meteorològiques inicials. Durant els dos dies de fira, més d’un miler de visitants s’han acostat al Portal Nou, on s’hi han servit 650 litres de cervesa artesana i 650 entrepans de cinc varietats de salsitxes diferents elaborades per quatre cansaladers de la ciutat.

La fira es va obrir divendres a les 6 de la tarda i una hora més tard un grup d'escocesos esbojarrats, The Mckensy´s Clan Band, van esvalotar el Portal Nou fent passar el fred a tothom amb les seves gaites i timbals. Un espectacle musical i de teatre de carrer que va fer riure tots tots els assistents.

Dissabte, la jornada es va encetar amb una de les activitats que s’ha preparat per aquesta primera edició, un tast comentat itinerant a càrrec de Raül Casellas, de La bona birra i membre de l’Associació de Cervesers del Baix Camp (ACBC), que va guiar una desena de participants pels diferents estands dels productors per tastar i comentar les especialitats de cervesa artesana i conèixer-ne les propietats. Els participants al tast van valorar el fet de poder conèixer diferents varietats de cervesa i parlar directament amb els productors que les elaboren.

El Dj capçalera de l’Úrsula Beer Fest, Àlex Murmur, va posar el toc musical a l’hora de l’apetitiu de dissabte i a la tarda-vespre, just abans que els Slainté, amb el seu folk d’arrel irlandesa, pugessin a l’escenari per oferir un impecable concert en directe.

Els productors cervesers que han participat en aquesta 1a Úrsula Beer Fest són: Les Clandestines (Montferri), l’Ona (Vila-seca), la Kesse (Tarragona), Ebrewine (Horta de Sant Joan), Redhop (Salomó), Reptilian (El Vendrell) i La Castellera (Vilafranca del Penedès). Les cansaladeries vallenques Queralt, Bonet, Pons i Batalla han estat enguany les encarregades d’elaborar les cinc varietats de salsitxes: botifarra blanca, bratwurts, llonganissa amb pebre, llonganissa de mel i mostassa i frankfurt.

Els forns Pié i La Barcelonesa han elaborat els dos tipus de pa, el llonguet i el de Viena. El Restaurant Portal 22, sota el paraigua de l’Associació de Restauradors, va cuinar les diferents especialitats d’entrepans.

L’esdeveniment l’ha organitzat la Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, que ja ha avançat que hi haurà una segona edició de l’Úrsula Beer Fest i s’hi ha posat a treballar ja per fer-la possible el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre del 2020.

VALLS · 12 DE NOVEMBRE DE 2019