Dimarts 19 s'inicien les obres d'asfaltatge de la carretera del Pla i carrers adjacents

Dimarts 19 s'inicien les obres d'asfaltatge de la carretera del Pla i carrers adjacents

> S’asfaltarà el tram de la carretera del Pla comprès entre les places de la Font de la Manxa i de la Creu i també els carrers Francesc Rodon Queralt, Sant Magí, Priorat de Lledó, Maria Codina i Veciana

> Les obres finalitzaran el dissabte 23 de novembre

Aquest dimarts dia 19 de novembre s’iniciaran les obres d’asfaltatge de la carretera del Pla –en el tram comprès entre les places de la Font de la Manxa i de la Creu- així com dels carrers adjacents Francesc Rodon Queralt, Sant Magí, Priorat de Lledó, Maria Codina i Veciana. Les obres s’allargaran fins el dissabte 23 de novembre i comportaran la prohibició d’estacionament i el tall de trànsit d’aquests carrers entre les 7h i les 19h.

L’asfaltatge definitiu d’aquests vials forma part de les obres d’urbanització i reforma integral que, amb una inversió d’1,3 milions d’euros, s’estan realitzant en aquest àmbit del centre de la ciutat de gairebé 11.000 m2. A més de l’asfaltatge que s’efectuarà al llarg de la setmana que ve en aquests carrers, les obres continuen a hores d’ara al passeig dels Caputxins. Precisament en aquesta zona, el projecte destaca per posar en valor els elements patrimonials d’aquest històric passeig de 185 metres de llargada, entre ells el monument als Xiquets de Valls, la Biblioteca Popular, l’església de la Mare de Déu del Lledó i la Casa de Cultura.

En la nova urbanització projectada per a tot l’àmbit s’ha donat prioritat a la seguretat i comoditat dels vianants. Així, per exemple, amb la reurbanització de la carretera del Pla les voreres tenen amplades superiors als 3 metres i, a la vegada, les cruïlles dels diferents carrers són de plataforma única i al mateix nivell, estalviant al vianant baixar i pujar la vorera per creuar-los. A més, la major part dels passos de vianants són elevats i adaptats per eliminar així barreres arquitectòniques i garantir que els vehicles redueixin la velocitat. El projecte també inclou la modernització de serveis públics d’aigua, clavegueram i enllumenat. Es preveu que el conjunt de les obres finalitzin a finals de febrer.

VALLS · 13 DE NOVEMBRE DE 2019