Valls commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb una setmana d'activitats

Valls commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb una setmana d'activitats

Valls celebrarà el que és ja la setena edició de la Setmana de les Capacitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (el 3 de desembre - declarat al 1992 per les Nacions Unides) amb la participació de totes les entitats vallenques que formen part de la Taula de les Capacitats, en una iniciativa conjunta amb el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de l'Ajuntament de Valls, el Patronat Municipal d'Esports, el Consell Esportiu de l'Alt Camp i els instituts Narcís Oller i Jaume Huguet.

La VII Setmana de les Capacitats arrenca aquest dilluns dia 25 amb uns dies plens d’activitats, programes i tallers de caire reivindicatiu, divulgatiu i festiu que s'allargarà fins dissabte 1 de desembre. Tots els actes tenen l’objectiu d’aconseguir la plena normalització del col·lectiu en la societat mitjançant la informació i suport de les accions de les entitats que treballen en aquest sentit.

Així, per exemple, es normalitza en l'àmbit esportiu a través de la Jornada «Adapta't a l'esport» on els joves poden viure en primera persona què en sent una que pateix alguna discapacitat. Ho faran, per exemple, jugant a futbol amb els ulls tapats i pilotes amb cascavells o també a ping pong amb cadira de rodes. Compartint aquestes experiències els joves s'adonen de la complexitat que suposa patir alguna discapacitat i que jugant amb una persona amb discapacitat aquesta pot tenir millors resultats esportius.

Per altra banda, des de la Setmana de les Capacitats es pretén una major normalització en l'àmbit social a través de la desfilada «La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes», activitats que contribueixen que el conjunt de la població ho percebi com a actes habituals.

La Taula de les Capacitats és l'òrgan de participació que proposa i organitza actuacions per tal de garantir la igualtat d’oportunitats de totes les persones amb capacitats diverses de Valls i alhora vetllar pel seu compliment. Concretament, les entitats que formen part de la Taula de les Capacitats són la Fundació Ginac, l’Associació Trèvol, l’Associació Porta Oberta, l’Associació per la Fibromiàlgia i la SFC, la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i els Castellers de la Il·lusió. La Taula de les Capacitats és un mecanisme lligat directament de la Taula de Cohesió Social, òrgan col·legiat de participació comunitària que té com objectiu principal l’assessorament i consulta en matèria de serveis socials i polítiques inclusives al municipi.

Programa de la ‘VII Setmana de les Capacitats’

  • Dilluns 25 de novembre. A les 9:30 hores. Centres educatius de Valls.

Taller: La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes.

Per a l'alumnat de 5è de primària.

Organitza: Fundació Ginac i IES Narcís Oller.

  • Dimarts 26 de novembre. De 10 a 12 hores. Sala d'actes del Centre Cívic.

Taula rodona: Diversitat funcional. Decidim sobre la nostra maternitat i paternitat. Participen: Andreu Porta (Fundació Ginac), Mertixell Quirós (Fundació Ginac), Maria José Sampedro (Centre de Salut Mental de Valls), Dra. Amparo Cavallé (PIUS Hospital). Modera: Eva Salvat.

Organitza: Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social.

Col·labora: Antena del Coneixement de la URV.

  • Dimecres 27 de novembre. De 10:30 a 12 hores. Centre Cultural.

Jornada de sensibilització. Desfilada per les capacitats: «La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes».

Organitza: Fundació Ginac i IES Narcís Oller.

Col·labora: Perruqueria Bea, Cortes Dstil, Merceria Trini Trikot, Tentazioni, Sensacions, Perfumeria Pijuan, Recasens Agroquímica, Positivo Man, Asimètric, Chic Bebé, Pluvinet Valls, Infinity, Bindi i Cal Blanco.

  • Dijous 28 de novembre. De 9:30 a 14 hores. Instal·lacions esportives del Vilar.

Jornada «Adapta't a l'esport». Els alumnes dels instituts de l'Alt Camp podran conèixer i experimentar en primera persona. Per a joves dels instituts de l'Alt Camp (2n i 3r d'ESO).

Organitza: Patronat Municipal d'Esports, Consell Esportiu de l'Alt Camp, IES Jaume Huguet, Federació Mestral-Cocemfe Tarragona i Fundació Ginac.

Col·labora: Protecció Civil.

  • Divendres 29 de novembre. De 18 a 20 hores. JCA Cinemes.

Projecció de la pel·lícula Tully, entorn la maternitat.

Organitza: Associació Porta Oberta

  • Dissabte 30 de novembre. D'11 a 13 hores.

El Pati. 9a Festa de les Capacitats. Tallers diversos durant tot el matí, exposició de manualitats de l’Associació per la Fibromiàlgia i la SFC i actuació DJ Abadia.

A les 12:30 hores tindrà lloc la lectura de consignes i parlament institucional.

A continuació, actuació castellera de la Colla Castellers per la Il·lusió.

A les 12:45 hores Dance Mob: Balla per les capacitats, a càrrec d'Infinity Dansa.

Organitza: Taula de les Capacitats.

> Descarregar cartell

VALLS · 21 DE NOVEMBRE DE 2019