Valls se suma un any més al Gran Recapte amb la força de les entitats socials i voluntaris

Valls se suma un any més al Gran Recapte amb la força de les entitats socials i voluntaris

> Oli, llet i conserves de peix, aliments prioritaris de la recollida solidària que se celebrarà del 22 al 24 de novembre

L'Ajuntament de Valls, la Fundació Banc d'Aliments, Càritas Arxiprestal de l'Alt Camp, l'Assemblea Local de Creu Roja de Valls, el menjador social “La Taulada” i l'associació Egueiro impulsen, per novè any consecutiu, la campanya solidària de recollida d'aliments que coincideix amb el Gran Recapte d’aquest cap de setmana, en concret, els dies 22, 23 i 24 de novembre.

En totes les edicions anteriors el nombre d'aliments ha crescut fins a superar, l’any passat, els 21.000 quilos, amb un paper molt important dels gairebé 180 voluntaris que hi prenen part. Els aliments recollits contribueixen a nodrir de recursos els magatzems de les entitats socials de la ciutat que, a la vegada, fan possible el repartiment a aquelles famílies més vulnerables i en situació de risc. Les entitats fan una crida a aportar tot tipus d’aliments, però d’una manera especial oli, llet i conserves de peix que són els que més falta fan.

Els organitzadors destaquen un any més la importància de la participació de la ciutadania a la campanya que té com objectiu recollir aliments que, posteriorment, es distribuiran a les persones i famílies de la ciutat. En aquesta campanya és molt important el paper del voluntariat a través de les entitats que aporten capital humà per donar suport a aquesta iniciativa que pretén fomentar la solidaritat i la cohesió social. Les entitats vallenques col·laboraran tot el cap de setmana aportant voluntariat per la recollida d'aliments o bé realitzant tasques de sensibilització i recollida d'aliments als supermercats. Així la gran implicació també de les entitats socials i culturals de la ciutat permt garantir que en tots els supermercats de la ciutat i en totes les franges horàries hi hagin voluntaris. A més, un any més, l'alumnat del CFGS d'Integració Social de l’IES Narcís Oller realitza càpsules de sensibilització als alumnes de 6è de primària de diversos centres educatius de Valls.

La recollida solidària es realitzarà en els supermercats el divendres dia 22 de novembre de 17 a 21 hores, el dissabte 23 de novembre, de manera ininterrompuda, de 9 a 21 hores i també el diumenge dia 24 de novembre de 9 a 13 hores. Concretament, els supermercats que participen al Gran Recapte d’enguany són Aldi, Bon Àrea, Casa Ametller, Bon Preu, Dia (carrer Teatre i Fornàs), Esclat, Lidl, Mercadona i Spar-Fragadis. A la vegada, JCA Cinemes s'afegeix un cop més a la campanya, en concret el divendres dia 22 de novembre a les 19.45h amb una sessió especial de la pel·lícula «Frozen II». Els espectadors que hi assisteixin aportant 5 quilos d'aliments tindran l’entrada gratuïta.

VALLS · 21 DE NOVEMBRE DE 2019