L'Ajuntament asfaltarà la totalitat del carrer de Sant Francesc, al Centre Històric

L'Ajuntament asfaltarà la totalitat del carrer de Sant Francesc, al Centre Històric

> L’actuació aquest desembre en un dels carrers més llargs del barri comportarà una inversió de 45.000 euros

L’Ajuntament de Valls asfaltarà el carrer de Sant Francesc en la seva totalitat, des de la plaça Portal Nou fins a la cruïlla amb el carrer de Sant Antoni, ja tocant a la plaça de Sant Francesc. La Junta de Govern ha aprovat, per un import de 45.000 euros IVA inclòs, la contractació de l’empresa Catalana d’Obres del Penedès per a l’execució de les obres d’asfaltatge del que és, amb gairebé 450 metres, un dels carrers més llargs del Centre Històric. El consistori ja ha executat en els últims mesos les obres de millora i reparació de voreres en aquest carrer i ara procedirà a l’asfaltatge d’una via que suporta un important volum de trànsit i comunica tota l’àrea del Portal Nou amb les places del Carme i Sant Francesc.

El projecte inclou la renovació de la xarxa de clavegueram al principi del carrer, en concret en el tram comprès entre el Portal Nou i el carrer de Sant Isidre. D’altra banda, a l’alçada de la plaça de la Fusta, s’ha previst un remuntable que obligarà als vehicles a reduir la velocitat i a la vegada ampliarà la sensació d’amplitud de la plaça. Per últim, l’actuació contempla la senyalització horitzontal a tot el vial.

En aquest mateix àmbit, l’Ajuntament continua amb el projecte destinat a la recuperació de les antigues muralles medievals de la ciutat que s’amaguen a l’interior dels immobles que separen el carrer de Sant Francesc amb la Muralla de Sant Francesc, la majoria de propietat municipal en el tram comprès entre la plaça de Sant Francesc i el carrer de Sant Sebastià. En aquest sentit, s’ha previst que en els propers mesos es procedeixi a la convocatòria d’un concurs per definir el projecte d’enderroc, consolidació dels panys de l’antiga muralla i les característiques d’urbanització de l’entorn.

VALLS · 3 DE DESEMBRE DE 2019