Comèdies i thriller al nou abonament dels Teatres de Valls per aquest Nadal i Reis

Comèdies i thriller al nou abonament dels Teatres de Valls per aquest Nadal i Reis

> La nova temporada per l’any 2020 presentarà alguns dels grans intèrprets del moment com Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila, Pep Planas, Bruno Oro, Clara Segura, Julio Manrique, Mireia Aixalà i Nil Cardoner

> L’abonament, excel·lent regal de Nadal i Reis, a la venda a partir de l’11 de desembre a les Taquilles del Principal i també on line a Eventbrite

> Es mantenen els preus dels abonaments tant quan es compta amb el Carnet Amics dels Teatres com quan no

La nova temporada als Teatres de Valls donarà la benvinguda al 2020 carregada de propostes en una programació que ja ha anunciat els seus primers espectacles. Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila, Pep Planas, Bruno Oro, Clara Segura, Julio Manrique, Mireia Aixalà o Nil Cardoner són alguns dels intèrprets dels tres muntatges que pujaran a l’escenari del Centre Cultural Municipal i que formen part de l’abonament, a la venda a partir de l’11 de desembre.

L’abonament dels Teatres de Valls, un excel·lent regal de Nadal i Reis, inclou alguns dels principals muntatges de l’escena catalana més actual. Un menú que passarà per dues comèdies com “La dona del 600”, dirigida per Pere Riera, i “Cobertura” -amb la divertida i àcida parella que formen Bruno Oro i Clara Segura-, als que s’hi afegirà per completar la programació en abonament el thriller “Una història real”, de Pau Miró. La venda dels abonaments estarà disponible des del dimecres 11 de desembre a les 10 hores, tan a les taquilles del Teatre Principal i també on line a Eventbrite. En aquest sentit, per a la nova temporada es mantenen els preus dels abonaments, així com els descomptes per als titulars del Carnet Amics dels Teatres que els espectadores poden adquirir, a l’instant i de manera gratuïta, a les mateixes taquilles del Teatre Principal.

El primer dels espectacles que pujarà a l’escenari del Centre Cultural Municipal serà “La dona del 600” (dissabte 14 de març, 21h). Pere Riera dirigeix Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Bonacolocha, Rosa Vila i Pep Planas per presentar-nos al Tomàs. Vidu i amb més de 70 anys, el metge l'obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i els greixos. Viu sol i passa les hores com qui compta estels a mitjanit. Un bon dia, la seva filla Montse li fa un regal inesperat: la maqueta d'un Seat 600.

Ella, que és metgessa sense fronteres i passa molt temps lluny, ha pensat que el regal mantindria en Tomàs entretingut reconstruint una còpia a escala del vehicle que van tenir a casa durant molt temps: el “confit”, com ells n’hi deien. És el nom amb què la Carme, la seva dona, va batejar el 600 el dia que en Tomàs va dur a casa aquell cotxe petit i bonic per convertir-lo en un membre més de la família. I és que els cotxes, ja se sap, són com una petita casa. I el 600, a casa nostra, potser fins i tot una mica més…

Bruno Oro i Clara Segura, la parella artística de Vinagre, la sèrie de TV3 més vista a les xarxes 10 anys després de la seva estrena, es retroba de nou als escenaris amb “Cobertura” (dissabte 25 d’abril, 21h). Els dos interpretaran múltiples personatges en to de comèdia, en una història hilarant i tendra sobre l'amor, el desamor, l'èxit i el fracàs, que gira a l’entorn del món del cinema i de com les noves tecnologies afecten les relacions humanes.

El tercer dels espectacles de la programació vallenca que incorpora l’abonament és “Una història real” (dissabte 6 de juny, 21h), un thriller que protagonitzen Julio Manrique, Mireia Aixalà i Nil Cardoner. Els tres hauran d’aprendre a gestionar el dol i fer net, com a teràpia beneficiosa per poder tirar endavant. Però què passa quan els buits emocionals i educatius fan que un jove busqui refugi desesperadament? Què pot portar un jove de família progressista a coquetejar amb l’ultra dreta supremacista? És la por? La solitud? O la manca de referents sòlids?

Un fil per arrencar aquesta història, la d’un adolescent que se sent desemparat i incomprès i la d’un pare absorbit per la seva professió. Un dol per gestionar. Una novel·la pendent de ser publicada. Una butaca atrotinada, plena de records, al bell mig del menjador. Un secret que pot acabar amb tot. I a l’exterior, el món no sembla anar millor: el discurs de la por agafa força, les esquerdes del pensament progressista són cada vegada més grans i l’individualisme ferotge impera. La clau és la supervivència, en aquesta història ben real i ben actual.

Horaris de venda de l’abonament

La venda de l’abonament a les taquilles del Teatre Principal s’inicia el dia 11 de desembre i s’allargarà fins al 5 de gener amb els següents horaris: el dia 11, en horari ampliat de 10h a 14h i de 18h a 20h; la resta de laborables, de 12h a 14h i de 18h a 20h, a excepció del 24, 31 i 5 que les taquilles obriran al matí. L’abonament també es pot adquirir on line a Eventbrite. El preu de l’abonament pels tres espectacles és de 55 euros i de 45 euros per als titulars del Carnet Amics dels Teatres.

VALLS · 3 DE DESEMBRE DE 2019