Principals acords de Junta de Govern

Principals acords de Junta de Govern

- Aprovació inicial del projecte d’ampliació del Museu de Valls. La Junta de Govern ha aprovat, de manera inicial, el projecte d’ampliació del Museu de Valls prevista a l’edifici de la Casa de Cultura per un import de 440.000 euros IVA inclòs. El projecte contempla que el Museu, que actualment ja està ubicat a les dues plantes superiors de l’equipament, passi a ocupar la major part de l’edifici, una ampliació que serà la més important des que el museu es va traslladar a la Casa de Cultura ara fa 50 anys. El consistori preveu iniciar les obres l’any 2020 en una primera fase, pressupostada en 276.000 euros. Aquesta primera fase inclou la remodelació de les plantes baixa i primera que ara s’incorporaran en la seva major part al Museu. D’aquesta manera, el projecte contempla la reforma a la mateixa planta baixa, convertint-la en un autèntic vestíbul del Museu de Valls des d’on iniciar ja d’entrada el recorregut museogràfic i accedir a les diferents sales expositives situades a les plantes superiors. Aquest vestíbul es convertirà en un espai acollidor que servirà de distribuïdor dels visitants, punt d'informació i de serveis de recepció, a més de ser un nou espai per albergar exposicions de petit format. El canvi més important serà a la primera planta que s’incorporarà al recorregut museogràfic i que permetrà mostrar-hi una part representativa de la col·lecció que a hores d’ara no té espai per ser exposada. D’una manera especial, el Museu guanya en aquesta planta tota la zona que ocupava l’antiga biblioteca comarcal Carles Cardó abans del seu trasllat al Barri Antic l’any 2014. Finalment, des de la primera planta, el recorregut continuarà i enllaçarà amb les dues plantes superiors que en l’actualitat ja ocupa el Museu i que tindran la mateixa funció actual d’acollir exposicions temporals, tant siguin sobre el fons propi com també per acollir mostres monogràfiques de temàtica diversa. El projecte d’ampliació preveu també la remodelació d’aquestes dues plantes per fer-les més funcionals, tot i que en aquest cas les obres, pressupostades en 164.000 euros, s’executaran en una segona fase. Aquesta fase posterior també inclourà l’ampliació de dipòsit d’obres, amb un nou magatzem que s’ubicarà a la segona planta, i que permetrà guanyar espai per acollir el fons d’art del Museu de Valls que, en els últims anys, gairebé s’ha doblat.

- Contractació treballs arqueològics Ermita de Santa Magdalena. La Junta de Govern ha aprovat la contractació, per un import de 8.165 euros IVA inclòs, de Carme Subiranas per a la realització dels treballs arqueològics de l’entorn de l’antiga Ermita de Santa Magdalena, situada a la carretera de Picamoixons a prop dels barris de Santa Magdalena i les Comarques. Els treballs inclouen l’estudi de les dues tombes trobades en estudis anteriors i un extrem de la paret de l’ermita, amb l’objectiu de determinar els elements a conservar de cara a la redacció de l’última fase de l’enderroc i l’urbanització de l’entorn.

Altres informacions d’interès

- Inici de les obres al carrer de Sant Francesc. Demà dijous s’iniciaran les obres anunciades de millora del carrer de Sant Francesc. En concret, les obres s’iniciaran amb la renovació de la xarxa de clavegueram del primer tram del carrer per la qual cosa serà necessari tallar la circulació de vehicles a partir de demà dijous i fins el proper divendres dia 20, en el tram comprès entre el Portal Nou i la plaça de la Fusta. Un cop s’hagi enllestit la instal·lació del nou clavegueram en aquest tram de carrer, ja a partir del 2020 es procedirà a l’asfaltatge de tot el vial, en concret, des del Portal Nou fins a la cruïlla amb el carrer de Sant Antoni, a l’alçada ja de la plaça de Sant Francesc. Aquestes obres de millora al carrer de Sant Francesc, amb un pressupost de 45.000 euros, contemplen l’asfaltatge dels gairebé 450 metres d’aquest important vial del Centre Històric. En els últims mesos l’Ajuntament ja ha executat les obres de millora i reparació de voreres.

- Recepció al cuiner vallenc Josep Moreno. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va rebre aquest dilluns al xef nascut a Valls Josep Moreno i la seva família que el passat mes de novembre va obtenir la seva primera estrella Michelin per al restaurant Deliranto que regenta a la localitat de Salou. A la recepció celebrada a l’Ajuntament de Valls hi van assistir també els familiars del cuiner.

>> Descarregar fotografies

- Acte d’homenatge a Ezequiela Roset, infermera de l’antic Hospital de Sang. El passat dilluns es va celebrar a la Residència Santa Teresa l’acte d’homenatge a Ezequiela Roset per la tasca que va realitzar com infermera de l’antic Hospital de Sang de Valls durant la Guerra Civil. A l’acte hi va participar l’alcaldessa Dolors Farré, membres de la vocalia de dones de l’Associació Barri Antic, la Marruixa, a més de familiars i amics.

>> Descarregar fotografies

- Signatura del conveni amb la Coordinadora de Colles Castelleres. El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Roger Gispert, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, han signat aquest dimarts el conveni de col·laboració que estableix una subvenció municipal a l’entitat de 7.000 euros. La subvenció a la Coordinadora de Colles, amb seu a Valls i que agrupa a les colles castelleres de Catalunya, es concedeix per la promoció i difusió del patrimoni cultural i immaterial del fet casteller que realitza la Coordinadora de Colles.

VALLS · 11 DE DESEMBRE DE 2019