Txarango portarà la seva pròpia Vela a les Decennals 2021

Txarango portarà la seva pròpia Vela a les Decennals 2021

> Valls, una de les 16 localitats de la nova gira

El grup Txarango és el primer cap de cartell confirmat en les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls de 2021. La formació actuarà en el seu propi espai, ja que instal·larà una vela especial en un espai situat a l’accés de Valls en les proximitats del pont de Mas Miquel. Txarango actuarà divendres 29 i dissabte 30 de gener de 2021, amb dos concerts, dins la seva nova gira que desembarcarà només en quinze localitats dels Països Catalans. Per tant, la banda de Sant Joan de les Abadesses serà un dels noms destacats de les Decennals ja des del mateix inici de la celebració, en la jornada inaugural, que precisament serà el dia 29.

Les Festes Decennals abastaran des del divendres 29 de gener al diumenge 7 de febrer, i se celebren cada deu anys, els acabats en u. Estan organitzades per la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls.

Txarango ha anunciat el nou disc i també el calendari d’una gira única sota la carpa del seu propi circ, una vela de 60 metres de diàmetre, amb la que el grup s’acomiadarà dels escenaris.

La banda del Ripollès ho ha fet públic així a les seves xarxes socials:

★ NOU DISC A LA PRIMAVERA ★
Després de més d’un any fora dels escenaris, acabem d’entrar a l’estudi per començar a gravar el que serà el 4rt disc de Txarango. El nou treball arribarà a la primavera i donarà pas a una gira molt especial!

★ “EL GRAN CIRC” UNA GIRA ÚNICA ★
Acabem de posar a la venda les entrades de tota la gira que farem! Celebrarem 10 anys als escenaris recorrent el territori sota la carpa del nostre propi circ. Un somni fet realitat que ens acompanya des que va néixer Txarango. Aquesta gira autogestionada, plena de sorpreses i companyes de viatge, ens està permetent construir un espai itinerant propi i transformador, basat en l’economia social i solidària.

★ EL FINAL DEL VIATGE ★
L’aventura que tenim per endavant, amb el nou disc i la nova gira, serà l’última etapa de Txarango. Sentim que després de més de 10 anys recorrent el món i posant tota l’energia de les nostres vides en aquest projecte, arriba el moment de tancar el viatge. Per nosaltres, acomiadar Txarango és una decisió important i ho volem fer de la millor manera que sabem, cantant i ballant per celebrar la vida compartida al costat de totes les persones que han fet possible aquest somni. Txarango ha estat el nostre projecte vital. Un camí intens, ple de reptes i aprenentatges. Ple de tot el que són plens els viatges. Avui, ple de gratitud. Ara que encara tenim per endavant tota una etapa sencera, hem sentit que era el millor moment per anunciar i compartir aquest final. Perquè els finals també s’han de celebrar! Perquè volem viure’l a prop vostre, amb tota la intensitat que mereix. Perquè l’agraïment que sentim és tan gran que ens quedarà més petita la gira que la paraula GRÀCIES. Comptem amb totes i tots vosaltres. Que ningú es quedi sense entrada! www.txarango.coop.

El grup també ha fet públics tots els detalls de la gira a la seva pàgina web:

★ TXARANGO I EL GRAN CIRC ★
Txarango celebra 10 anys de concerts recorrent el territori sota la carpa del seu propi circ. Un somni que acompanya al grup des del seu naixement. La banda presentarà el 4rt disc amb un espectacle únic que suma música i arts escèniques. L’escenari perfecte per celebrar la trajectòria del grup i acomiadar-se dels escenaris.

★ L’ESPAI ★
La idea de girar amb un espai propi, com els circs de tota la vida, és un somni fet realitat. El recinte, a més, està format per un espai a l’aire lliure amb música, exposicions, parades de menjar i beure, zones de relax, etc. que converteixen aquest circ en un petit festival ambulant.

★ EL PROPÒSIT ★
Perquè aquesta gira? Fa un any que treballem per crear, donar suport i impulsar alternatives, des de l’economia social i solidària, que ens ajudin a construir espais culturals cada vegada més lluny del capitalisme ferotge. Dur a terme una gira totalment independent ens ajuda a construir aquestes eines que a poc a poc podrà utilitzar tothom. En aquesta gira posem en marxa moltes coses:

★ Un sistema de venda d’entrades cooperatiu, ètic i solidari que ens permetrà destinar les “despeses de gestió” a projectes socials. Les entrades de la nostra gira ja es venen a través d’aquesta plataforma anomenada Ticketic i ben aviat la podrà utilitzar tothom; grups, festivals, sales, etc.

★ Estem participant en la creació d’una cooperativa de barres i cervesa artesana per a poder donar servei a esdeveniments culturals sense haver de recórrer a les grans marques. Productors artesans amb projectes cooperatius de tot el territori estan creant la cervesa que estrenarem a la gira i que ben aviat podrà abastir els espais que així ho vulguin.

★ El mínim impacte possible. Una gira sense residu plàstic. Una gira sense lavabos químics. Tot el residu, que serà orgànic provinent dels espais de menjar i dels lavabos secs, servirà per donar vida a un projecte de permacultura.

★ Els sopars. Els espais de restauració de la gira els portaran a terme cooperatives d’iniciativa social i d’inserció laboral. Amb productes de proximitat i de temporada. Generant xarxes d’economia local. Reduint el malbaratament alimentari i sense la utilització de plàstics d’un sol ús.

★ ELS ARTISTES ★
“El gran circ” és una gira de comiat i volem acompanyar-nos de moltes companyes de viatge. Comptem amb el talent artístic del director i escenògraf Lluís Danés. També amb la màgia de companyes del món del circ. I amb molts amics i amigues del món de la música que anirem recollint a cada parada.

★ ELS HORARIS ★
Cada dia d’espectacle, el recinte de la gira obrirà les portes a les 19:00h amb música, exposicions, parades de menjar i beure, zones de relax, etc. A les 21:30h comença el concert de Txarango a dins la carpa. Un cop acabat el concert tindrem Djs per a qui vulgui seguir ballant i gaudint de l’espai.

★ ELS TIPUS D’ENTRADA ★
Hem posat a la venda 3 tipus d’entrada. L’entrada general; per viure el concert drets a peu d’escenari. La graderia; per viure el concert asseguts. I les de menors de 3 anys. Els menors de 16 anys han d’entrar amb tutor legal. Si vénen acompanyats d’un altre major, ho han de fer amb una autorització signada pel seu tutor legal. Trobareu aquesta autorització per descarregar a la compra d’entrades. La carpa compta amb un espai adequat per a persones amb mobilitat reduïda.

 

VALLS · 17 DE DESEMBRE DE 2019