Principals acords de Junta de Govern

Principals acords de Junta de Govern

- Adjudicació de les obres d’urbanització de la rambla del Passeig Tarradellas. La Junta de Govern ha aprovat l’adjudicació a l’empresa Obres i Serveis Martínez Arlandes, per un import de 81.390 euros IVA inclòs, l’execució de la nova urbanització de la rambla central del Passeig Tarradellas al barri del Fornàs. L’obra contempla tres trams i ara s’ha procedit a adjudicar el segon tram, en concret, el tram central que va des de l’alçada del carrer Cinc de Vuit fins al carrer Tres de Nou. La urbanització de la que és la principal via del Fornàs contempla com a punt principal garantir l’ombra als vianants. La proposta tècnica, vol generar d’aquesta manera un passeig més amable i agradable per aquesta avinguda de gairebé mig quilòmetre que enllaça la zona d’esports urbans i la comissaria dels Mossos d’Esquadra amb el Centre Esportiu Municipal El Fornàs. Així, a tot el passeig s’hi plantarà nou arbrat que, tant per la col·locació com pel tipus d’arbre, assegurarà que a la zona central estigui protegida del sol, sobretot durant els mesos d’estiu, una de les principals demandes dels veïns del Fornàs. La vuitantena d’arbres nous que es plantaran seran més adequats a les característiques de l’àrea i, a més, es plantaran d’una manera més contínua, a uns 6 metres l’un de l’altre, i situats estratègicament a banda i a banda de la rambla i a la seva zona més central, per protegir del sol i generar ombra precisament a la part del mig reservada al passeig dels veïns. Les obres també inclouen la instal·lació d’un nou sistema de reg per al nou arbrat i zones enjardinades. A la vegada, també es reformaran les diferents puntes de la rambla, en concret enjardinant i creant zones verdes a les diferents cruïlles del passeig, en una millora de l’espai urbà dissenyat per fer més agradable aquesta via. Un dels punts que es vol resoldre en el projecte és la delimitació de les zones actuals de sauló. El pendent del passeig provoca que, en episodis de pluja o de vent, l’arena desaparegui i es formin escorrenties i clots en diversos punts de la rambla central. Així, el projecte, tot i mantenir zones de terra, les delimita i, a més, crea noves àrees amb paviment colat o foradat que permet el creixement de gespa. Un altre dels punts de millora són els passos de vianants que uneixen la rambla central amb els laterals del passeig Tarradellas. Tots s’adaptaran a normativa, en primer lloc, fent-los a nivell i eliminant barreres arquitectòniques, però també s’hi instal·larà paviment amb una rugositat diferenciada per indicar a persones invidents que es troben a prop d’un pas de vianants.

- Encàrrec de la redacció del projecte de les oficines de l’Espai Jove. La Junta ha acordat la contractació a l’empresa Intec Valls Enginyeria, per un import de 6.290 euros IVA inclòs, per a la redacció del projecte d’obres per la reforma del local municipal situat a la plaça de les Escudelles número 5. Aquest local acollirà serveis i activitats com a nou Espai Jove de la regidoria de Joventut i Acció Cívica.

- Sanejament carrer Arquitecte Josep de la Concepció. La Junta ha aprovat contractar a l’empresa Canalizaciones la Torre, per un import d’11.980 euros, la substitució del col·lector d’aigües residuals existent al carrer Arquitecte Josep de la Concepció fins al carrer Francesc Roca Sans, al barri de les Cases Verdes.

- Premis Dolors Vives i Rodón. La Junta de Govern ha acordar la concessió dels Premis Dolors Vives i Rodón per a estudis de dones, de gènere i d’igualtat. En concret, s’ha concedit el primer premi en la categoria de treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior al treball titulat “LGTB” dels alumnes de l’Institut Serra de Miramar. El segon premi de la mateixa categoria ha recaigut en el treball “El col·lectiu transexual”, presentat també pels alumnes de l’Institut Serra de Miramar.

- Subvencions a entitats juvenils i d’educació en el lleure. La Junta, d’acord amb les bases reguladores de la convocatòria pública de subvencions, ha aprovat la concessió de subvencions a les entitats juvenils i d’educació en el lleure Centre d’Esplais Esquirols (500 euros), Agrupació Escolta i Guia Verge de la Candela (500 euros) i Cor Divisi Associació · Cor Koré (500 euros).

VALLS · 30 DE DESEMBRE DE 2019