Teatre, dansa, poesia i música pugen a escena en la nova programació cultural vallenca

Teatre, dansa, poesia i música pugen a escena en la nova programació cultural vallenca

> Una temporada marcada per grans intèrprets com Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila, Pep Planas, Bruno Oro, Clara Segura, Julio Manrique, Mireia Aixalà i Nil Cardoner

> El Balleto Di Siena (Itàlia) presenta l’espectacle de dansa amb motiu del centenari del naixement del cineasta Federico Fellini

> Quim Masferrer, Justo Molinero, el Petit de Cal Eril, muntatges de creadors vallencs i la programació familiar completen la temporada

Els Teatres de Valls portaran a escena en aquest inici de 2020 una cartellera plena de propostes. Teatre amb alguns dels grans actors del moment, dansa amb la companyia italiana El Balleto Di Siena, l’humor de Justo Molinero i Quim Masferrer, la música del Petit de Cal Eril, espectacles de creadors i artistes vallencs i els muntatges per a públic familiar copen la programació.

Entre les propostes destaquen els tres espectacles inclosos en l’abonament que, amb gran èxit, ja s’ha posat a la venda abans de les festes de Nadal (446 abonaments de temporada venuts, xifra rècord fins a la data). El primer d’aquests muntatges que pujarà a l’escenari del Centre Cultural és “La dona del 600” (dissabte 14 de març, 21h) en el que Pere Riera dirigeix a Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Bonacolocha, Rosa Vila i Pep Plana. Humor i nostàlgia a parts iguales per un dels espectacles més esperats de la temporada.

Per la seva part, Clara Segura i Bruno Oro, la parella artística de Vinagre -la sèrie de TV3 més vista a les xarxes 10 anys després de la seva estrena-, es retrobaran amb “Cobertura”, interpretant múltiples personatges en to de comèdia, en una història hilarant i tendra sobre l’amor, el desamor, l’èxit i el fracàs i de com les noves tecnologies afecten les relacions humanes. El darrer dels espectacles en Abonament és “Una història real”, un thriller per gaudir i reflexionar que protagonitzen Julio Manrique, Mireia Aixalà i Nil Cardoner.

Dansa en homenatge a Fellini
La dansa, donant-se la mà amb el cinema, tindran un paper destacat en la nova programació amb l’actuació de la companyia italiana el Balleto di Siena. Amb motiu del centenari del naixement de Federico Fellini, aquest ballet ret homenatge al món imaginatiu i màgic del cineasta italià. Música de Nino Rota i Nicola Piovani en una escena plena de personatges d’històries immortals del cinema italià, per a un espectacle que, en el marc de l’Escola de l’espectador, te l’al·licient d’incorporar en la segona part el treball previ que hauran realitzat els alumnes participants del workshop previ.
L’humor de Justo Molinero serà un altre dels plats forts del menú cultural. El conegut radiofonista i el seu equip són ja habituals des escenaris des de fa temps i ara es traslladaran a una residència d’avis que el que volen és viure la seva tercera joventut. Per riure i divertir-nos, el que podrem gaudir amb la “Bona Gent” de Quim Masferrer, ja durant la Festa Major de Sant Joan al juny. El televisiu actor i humorista presenta un espectacle únic i impossible de repetir, perquè, com tot el que fa ell, el públic n’és el protagonista i n’escriu l’argument.

Un dels moments més esperats serà el concert al Teatre Principal del Petit de Cal Eril, un dels artistes musicals més inquiets del país que presenta “Energia Fosca”, un recull de cançons per a un viatge també inquiet pel cosmos i per un univers en expansió. Música també amb Barcelona Clarinets Players & Pere Martínez, una proposta de l’Auditori de Barcelona que sorgeix de la curiositat dels integrants d’aquest jove quartet a la recerca de nous reptes i sonoritats. El reconegut compositor Enric Palomar i la veu de Pere Martínez, una de les promeses més actuals del cant flamenc, se sumen a aquest interessant projecte.

Territori Creatiu Vallenc
La temporada presenta propostes innovadores en l’espai reservat als creadors i artistes vallencs, com és el cas de Clau de Do. Francina Fernàndez dirigeix a Marta Arjona, Berta Artigal, Mònica Bartolí, Mei Casabona, Susannes, Meritxell Estivill, Mariona Escoda, Ester Fabregat, Bàrbara Flores, Maria Jacobs, Violant Llopis, Cristina Murillo, Elisenda Nadal i Elena Volpini, en un espectacle multidisciplinar que aporta poesia a la programació per a una història creada a partir d’un recull de poemes que ens parlen de retrobament, descoberta i esperança. Un espectacle excepcional creat exclusivament coincidint amb la commemoració del Dia de la Dona.

Territori Creatiu Vallenc -i també el darrer premi BBVA de Teatre- per a la Companyia Projecte Ingenu i el seu muntatge “Vaig ser Pròsper o recordant la tempesta” i talent de la ciutat amb La Tieta Clara que presentarà el seu darrer treball, “Armilles i Tirants”, un recull de versions de cançó catalana interpretades d’una forma personal i exquisida.

Els més petits també hi tindran molt a dir en una programació que arrenca el 8 de febrer amb La Pera Llimonera i el “Baobab, un arbre, un bolet i un esquirol”, un muntatge que ha recollit reconeixements com el Premi al Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada. Els vallencs Eudald i Gerard Mallorquí presentaran “El Faune, el drac i el dimoni” o la companyia Xirriquiteula que orbitaran al voltant de la terra amb la Laika dins de l’Sputnik 2.

Venda d’entrades i abonaments
A partir del dilluns 3 de febrer es posen a la venda totes les entrades a les taquilles del Teatre Principal en els horaris habituals i també les 24 hores del dia a la plataforma web www.eventbrite.es. La programació inclou els descomptes habituals com, per exemple, el del Carnet Amics dels Teatres que ja compta amb 2.779 titulars.

VALLS · 13 DE GENER DE 2020

 

Diumenge 1 de març. 18 h. Centre Cultural Escola de l’espectador
Dansa

BALLETTO DI SIENA (Itàlia)
FELLINI, LA DOLCE VITA DI FEDERICO
+ presentació workshop taller coreogràfic

Un mite del cinema esdevingut dansa
Amb motiu del centenari del naixement del cineasta Federico Fellini, el Balletto di Siena, fundat el 2011, ha volgut retre-li un homenatge inspirant-se amb el seu món imaginatiu i màgic. Sobre les notes de Nino Rota i Nicola Piovani, compositors que han sabut interpretar i traduir en música l’imaginari fellinià, apareixeran en escena personatges extraordinaris que evoquen històries immortals del cinema italià. La segona part mostra el treball dels alumnes participants en el workshop previ.
Direcció i coreografia: Marco Batti
Copresentat amb Ateneo della Danza
Preu: 15 € / 12 € carnet amics dels Teatres

> Descarregar imatge

 

Dissabte 7 de març. 21 h. Teatre Principal Territori Vallenc
Multidisciplinar

CLAU DE Do, de Francina Fernàndez

Creadores vallenques a escena
Recorregut pels cicles de la vida de dues dones. Descobreixen les diferents facetes d’elles mateixes que porten dins i que no coneixen, o que han estat tapades. Una història creada a partir d’un recull de poemes que parla de retrobament, descoberta i esperança. Espectacle creat exclusivament per una amalgama excepcional d’artistes vallenques en commemoració del 8 de març, dia de la dona.
Direcció: Francina Fernàndez
Intèrprets: Marta Arjona, Berta Artigal, Mònica Bartolí, Mei Casabona, Susannes, Meritxell Estivill, Mariona Escoda, Ester Fabregat, Bàrbara Flores, Maria Jacobs, Violant Llopis, Cristina Murillo, Elisenda Nadal, Goreti Pié, Elena Volpini
Preu: 12 €, 10 € Carnet Amics dels Teatres

Promoció jove 3 x 30 x 30
Apropa Cultura
Promo 3

> Descarregar imatge

 

Diumenge 8 de març. 17. 30 h. Centre Cultural
Teatre - humor
JUSTO MOLINERO Y LOS DESCASTAOS
LA TERCERA JUVENTUD, de José Cedena

Els riures arriben a l’escenari
El radiofonista i el seu equip deixen els estudis de ràdio i pugen als escenaris teatrals des de fa una bona pila d’anys. Ara es traslladen a una residència on els usuaris no són de la tercera edat; estan vivint la seva tercera joventut. Gaudirem amb les seves ocurrències del seu dia a dia, mentre busquen parella.
Direcció: Justo Molinero i Juan Carlos Gil
Copresentat amb Espectacles La Traca
Preus: 25/30 €

> Descarregar imatge

 

Dissabte 14 de març. 21 h. Centre Cultural Abonament
Teatre

LA DONA DEL 600, de Pere Riera

Protagonitzada per Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas
Humor i nostàlgia a parts iguals
En Tomàs és vidu, té més de setanta anys i el metge l'obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i els greixos. Viu sol i passa les hores com qui compta estels a mitjanit. Un bon dia, la seva filla Montse li fa un regal inesperat: la maqueta d'un Seat 600.
Direcció: Pere Riera
Producció: Bitò i Minoria Absoluta
Copresentat amb Bitò
Promoció jove 3 x 30 x 30
Apropa Cultura
Promo 3
15' preludi

Preu: 22/24 €, 18/20 € Carnet Amics dels Teatres

> Descarregar imatge

 

Dissabte 28 de març. 21 h. Teatre Principal
Música
EL PETIT DE CAL ERIL
ENERGIA FOSCA
10 anys amb un dels noms inquiets de la música del país

L’expansió accelerada de l’univers no s’explica sense la presència d’una misteriosa energia fosca, que s’intueix que ha d’existir però que ningú no ha pogut percebre mai. Un nou recull de cançons que travessen el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable.
Copresentat amb Bankrobber

Apropa Cultura
Promo 3

Preu: 15 € / 12 € Carnet Amics dels Teatres

> Descarregar imatge

 

Diumenge 5 d’abril. 18 h. Escenari Teatre Principal Territori Vallenc
Teatre sense paraules Premi BBVA

COMPANYIA PROJECTE INGENU
VAIG SER PRÒSPER O RECORDANT LA TEMPESTA, de March Chornet

De què estan fets els records
L’última gran obra de Shakespeare, La Tempesta, serveix com a punt de partida per a una exploració de la naturalesa de la senectud humana. Després de Hamlet i Romeu i Julieta, la companyia tanca la trilogia shakespeariana endinsant-se de ple en un teatre físic, poètic, a voltes abstracte, a voltes terrenal.
Intèrprets: Toni Guillemat, Cristina López, Neus Pàmies, Martí Salvat, Víctor Rodrigo, Rosa Serra, Xavier Torra
Copresentat amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes

Promoció jove 3 x 30 x 30
Apropa Cultura
Promo 3
Preu: 15 €
Promoció especial per als titulars del carnet Amics dels Teatres: gratuït prèvia recollida d’entrada

> Descarregar imatge

 

Diumenge 19 d’abril. 18 h. Teatre Principal Territori Vallenc
Música

LA TIETA CLARA
ARMILLES I TIRANTS

Un espectacle càlid i original
La Tieta Clara puja a l’escenari del Teatre Principal per presentar-nos el seu darrer treball, un recull de versions de cançó catalana interpretades d’una forma personal i exquisida. Dotze temes que han marcat la vida de molts de nosaltres. Una mica de nostàlgia, una mica d’amor, una mica de música i moltes històries a la vora del foc.
Intèrprets: Bàrbara Flores, Ernest Bertran, Albert Ferré i David Ferré

Promoció jove 3 x 30 x 30
Apropa Cultura
Promo 3
Preu: 12€, 10 € Carnet Amics dels Teatres

> Descarregar imatge

 

Dissabte 25 d’abril. 21. Centre Cultural Abonament
Teatre

BRUNO ORO I CLARA SEGURA
COBERTURA

Torna la parella més divertida i àcida de la TV
La parella artística de Vinagre, la sèrie de TV3 més vista a les xarxes deu anys després de la seva estrena, es retroba de nou als escenaris per interpretar múltiples personatges en to de comèdia. Una història hilarant i tendra sobre l’amor, el desamor, l’èxit i el fracàs, que gira a l’entorn del món del cinema i de com les noves tecnologies afecten a les relacions humanes.
Copresentat amb Total Memos
Promoció jove 3 x 30 x 30
Apropa Cultura
Promo 3
15' preludi

Preu: 22/24 €, 18/20 € Carnet Amics dels Teatres

> Descarregar imatge

 

Dissabte 6 de juny. 21 h. Centre Cultural Abonament Escola de l’espectador
Teatre
UNA HISTÒRIA REAL, de Pau Miró

Protagonitzada per Julio Manrique, Tilda Espluga, Mireia Aixalà i Nil Cardoner
Un espectacle per gaudir i reflexionar
Gestionar el dol no és gens fàcil, però fer net és una necessitat. Què passa quan els buits emocionals i educatius fan que un jove busqui refugi desesperadament? Què pot portar un jove de família progressista a coquetejar amb l'ultra dreta? És la por? La solitud? O la manca de referents sòlids?
Copresentat amb Focus
Promoció jove 3 x 30 x 30
Apropa Cultura
Promo 3
15' preludi

Preu: 22/24 €, 18/20 € Carnet Amics dels Teatres

> Descarregar imatge

 

Dijous 21 de maig. 20.30 h. Teatre Principal
Música

BARCELONA CLARINETS PLAYERS & PERE MARTÍNEZ
ÈGLOGA: NEW FLAMENCO FOR CLARINETS AND VOICE

Una proposta de l’Auditori de Barcelona
El nou àlbum de Barcelona Clarinets Players sorgeix de la curiositat dels integrants d’aquest jove quartet de clarinets per la recerca de nous reptes i sonoritats. Per això, van contactar amb el reconegut compositor Enric Palomar proposant-li un projecte amb cantador flamenc. Al projecte es suma la veu d’una de les promeses del cant flamenc actual, Pere Martínez.
Copresentat amb Amics de la Música de Valls
Preu: 15 € / 12 € Carnet Amics dels Teatres

> Descarregar imatge

 

Dissabte 20 de juny. 21.00 h. Centre Cultural. Sant Joan. Festa Major de la ciutat de Valls
Teatre

QUIM MASFERRER
BONA GENT

Un espectacle ple de veritat
Durant anys, dècades, segles, hem aplaudit actors, actrius, dramatúrgies, escenografies, directors... però ens hem oblidat d’una peça clau del teatre: el públic. Quim Masferrer pensa que ha arribat l’hora de fer-li un homenatge en un espectacle únic i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista. Un protagonista, o millor dit: molts protagonistes, que escriuran l’argument d’aquesta experiència.
Copresentat amb Teatre de Guerrilla

Preu: 18 €, 15 € Carnet Amics dels Teatres, 9 € majors de 65 anys

> Descarregar imatge

 

EL PRINCIPAL FAMILIAR

 

Dissabte 8 de febrer. 18 h. Teatre Principal Abonament Familiar
Teatre
LA PERA LLIMONERA: BAOBAB, un arbre, un bolet i un esquirol

El món és ple de fronteres on moltes persones s’arrisquen per continuar vivint. Els murs poden ser infranquejables, però la seva mirada conté l’esperança d’una vida més enllà. Un homenatge a totes les persones, grans i menudes, que la violència dels conflictes armats ha obligat a deixar la seva terra. Una història que t’embolcalla emocionalment i de la que no pots fugir.
Premi millor espectacle Mostra Igualada 2019 i Premi Xarxa Alcover 2019
Copresentat amb la Pera Llimonera
Recomanat des dels 4 anys

Preu: 8 €, 6 € Carnet Amics dels Teatres
Apropa Cultura

> Descarregar imatge

 

Dissabte 21 de març. 18 h. Teatre Principal Abonament Familiar Territori Vallenc
Teatre i Música
EUDALD FERRÉ I GERARD MALLORQUÍ
EL FAUNE, EL DRAC I EL DIMONI

Un calderer ambulant ven per fires amb el seu ajudant. Per tenir clientela explica les aventures de diversos personatges. Li agrada xerrar i de seguida els contes que explica van a parar al món màgic i misteriós. Les històries tenen a veure amb les peripècies estranyes en què ells diuen que s’han trobat
Copresentat amb cia. Eudald Ferré
Recomanat des dels 4 anys

Preu: 8 €, 6 € Carnet Amics dels Teatres
Apropa Cultura

> Descarregar imatge

 

Dissabte 18 d’abril. 18 h. Teatre Principal Abonament Familiar
Teatre
XIRRIQUITEULA
LAIKA

3, 2, 1: enlairament! Basat en fets reals, l’espectacle imagina com va ser el periple del primer ésser viu que va sortir a l’espai exterior dins del coet Sputnik 2 per orbitar al voltant del planeta Terra. Un conte ple d’aventures, persecucions, peripècies i viatges espacials.
Premi BBVA de Teatre 2019
Premi millor autoria i direcció Feten 2019
Premi de la crítica millor espectacle de Teatre Familiar 2018

Copresentat amb Xirriquiteula Teatre
Recomanat des dels 5 anys

Preu: 8 €, 6 € Carnet Amics dels Teatres
Apropa Cultura

> Descarregar imatge

 

SERVEI EDUCATIU
Per als centres d’ensenyament

 

AUDICIONS AL PRINCIPAL

Divendres 7 de febrer. MÚSICA TRADICIONAL I POPULAR
Adreçada als alumnes de 2n de CM de primària

Dimarts 18 de febrer. MÚSICA DE CAMBRA
Adreçades als alumnes de 3r d’ESO

Dijous 27 de febrer. JAZZ
Adreçades als alumnes de 2n de CS de primària

 

Dimecres 18 de març. 9.30, 11 i 15.30 h / Teatre Principal / Teatre en anglès
FRANKENSTEIN
Recomanat per al Cicle Superior de Primària

Víctor Frankenstein és metge. Al seu laboratori dona classes d’anatomia. Un dia descobreix el llibre Com crear un monstre, i es posa mans a l’obra... però on trobarà totes les parts del cos que li fan falta? Es treballen els verbs en present, incloent-hi la 3a persona i l’imperatiu. Vocabulari: parts del cos, adjectius bàsics, adverbis i estructures narratives. Llenguatge funcional: fer preguntes i donar explicacions i instruccions.
Copresentat amb Imaginautes Serveis Culturals
Reserves: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 977229930

> Descarregar imatge

 

24, 25, 26 i 27 de març. Teatre Principal
Visites teatralitzades
GRUP DEL TEATRE PRINCIPAL: LES BAMBOLINES DEL TEATRE PRINCIPAL
Recomanat per a alumnes de 4t de primària

Saps que amaga el Teatre Principal? I com es crea un espectacle teatral? Els mateixos actors i treballadors del Teatre acompanyen als més menuts i els ajuden a descobrir tots els secrets i històries en una visita entretinguda i alhora pedagògica.
Reserves: Regidoria d’Ensenyament 977636004

> Descarreagr imatge

 

5, 6, 7, 8 i 26 de maig. Centre Cultural
Teatre
37è FESTIVAL DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL DE L’ALT CAMP

Representació d’obres pels alumnes dels centres d’ensenyament de la comarca per fomentar el treball (vocalització, expressió oral, treball de text...), les dinàmiques de l’equip, la creació estètica o el sentit de l’espai.Organitza: Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Camp.

> Descarregar imatge

 

ESCOLA DE L’ESPECTADOR
Cicle d’activitats a l’entorn de la programació estable dels #teatresdevalls

 

Workshop amb el Balleto di Siena
Divendres 28 i dissabte 29 de febrer i diumenge 1 de març
Centre Cultural
Participa en el curs i aprèn tècniques i el treball coreogràfic d’un dels ballets més reconeguts d’Itàlia. Formaràs part de l’espectacle del diumenge 1 de març.
Preu : 35 € Inscripcions: www.ateneodelladanza.it
Organitza: Ateneo della Danza

Dissabte 29 de febrer. 18.30 h
Espai a determinar
Documental: LES RESILIENTS
Retrat de l’escena musical feminista a través de Clara Peya, Roba Estesa, The Sey Sisters i Tribade
Organitza: La Marruixa

Dimecres 4 de març. 19:30 h
Teatre Principal
TAULA RODONA DONES VS CULTURA
Amb: Pepa Plana (pallassa), Ester Fabregat (artista plàstica) i Carme Martí (escriptora), modera: La Marruixa
Taula rodona oberta al debat per parlar sobre la situació de la dona en el món de la cultura des de diferents àmbits i els reptes de futur.

Dissabte 9 de maig després de la funció
Cafè del Centre Cultural
COL·LOQUI POST-FUNCIÓ AMB LA COMPANYIA
Acabada la representació, els artistes s’apropen al públic amb una trobada conjunta.
Modera: Jaume Descarrega, Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

Cada tarda d’espectacle familiar. 17.30 h
Vestíbul Teatre Principal
EL RACÓ DELS PETITS INQUIETS
Mitja hora abans que comenci l’espectacle, llegeix contes i i deixa’t endur per la imaginació, en una proposta per als més petits de la casa.

EXPOSICIÓ
Del 27 de febrer al 30 d’abril
Vestíbul Teatre Principal
LA DONA I EL TEATRE GESTUAL, d’Albert Nel·lo
El fotògraf tarragoní Albert Nel·lo ens mostra un recull de retrats de dones pallasses, clowns, mims... capturades en plena escena. Un viatge a través de l’emoció, desgranant l’essència de cada instant.

 

VENDA D’ABONAMENTS

TOTES LES ENTRADES A LA VENDA
Dilluns 3 de febrer. 10 h

Sistemes de venda de les entrades
web 24 hores www.eventbrite.es (sense despeses addicionals)
Taquilles Teatre Principal

HORARIS TAQUILLES

Horari especial del 3 al 8 de febrer
12 a 14 i 18 a 20 h
Dilluns 3 la venda s’inicia a les 10 h
Horari habitual del dimecres 12 de febrer al 9 de maig
Dimecres no festius: 18 a 21 h
Divendres no festius: 12 a 13.30 h
Horari especial Sant Joan · Festa Major de la ciutat de Valls
Del dilluns 15 al 23 de juny
Diàriament: 18 a 21 h

ABONAMENTS
3 ESPECTACLES AL CENTRE CULTURAL

ABONAMENT AMB EL CARNET AMICS DELS TEATRES = 45 €
T’estalvies de 9 a 15 €
ABONAMENT ESTÀNDARD= 55 €
T’estalvies d’11 a 17 €

ABONAMENTS FAMILIARS
3 espectacles familiars les tardes del dissabte
De venda només a taquilles del Teatre Principal
ABONAMENT AMB EL CARNET AMICS DELS TEATRES = 12 €
T’estalvies 6 €

ABONAMENT = 18 €
T’estalvies 6 €

 

PROMOCIÓ 3 X 30 X 3
Entrades a 3 € per als menors de 30 anys els 30 min abans de l’inici de cada espectacle a la taquilla de l’espai on es realitza
Una entrada per espectador
Vàlida en els espectacles assenyalats amb la Promoció

VALLS · 13 DE GENER DE 2020