A la venda les entrades per a la nova programació dels Teatres de Valls

A la venda les entrades per a la nova programació dels Teatres de Valls

> Una temporada marcada per grans intèrprets com Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila, Pep Planas, Bruno Oro, Clara Segura, Julio Manrique, Mireia Aixalà i Nil Cardoner

> El Balletto Di Siena (Itàlia) presenta l’espectacle de dansa amb motiu del centenari del naixement del cineasta Federico Fellini

> Quim Masferrer, Justo Molinero, el Petit de Cal Eril, muntatges de creadors vallencs i la programació familiar completen la temporada

Dilluns 3 de febrer a les 10 del matí els Teatres de Valls posen a la venda totes les entrades d’aquesta temporada 2020 tant a les taquilles del Principal com per la plataforma digital www.eventbrite.es. Les taquilles del Teatre oferiran un horari especial del 3 al 8 de febrer, obrint de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores, tot i que dilluns 3 de febrer la venda s’inicia a les 10 hores. A partir del 12 de febrer recuperaran l’horari habitual, els dimecres no festius de 18 a 21 hores i els divendres no festius de 12 a 13:30 hores. Pel que fa a www.eventbrite.es es poden adquirir les entrades les 24 hores del dia i sense despeses addicionals.

Entre les propostes destaquen els tres espectacles inclosos en l’abonament. El primer d’aquests muntatges que pujarà a l’escenari del Centre Cultural és “La dona del 600” (dissabte 14 de març, 21h) en el que Pere Riera dirigeix a Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Bonacolocha, Rosa Vila i Pep Plana. Humor i nostàlgia a parts iguales per un dels espectacles més esperats de la temporada.

Per la seva part, Clara Segura i Bruno Oro, la parella artística de Vinagre -la sèrie de TV3 més vista a les xarxes 10 anys després de la seva estrena-, es retrobaran amb “Cobertura”, interpretant múltiples personatges en to de comèdia, en una història hilarant i tendra sobre l’amor, el desamor, l’èxit i el fracàs i de com les noves tecnologies afecten les relacions humanes. El darrer dels espectacles en Abonament és “Una història real”, un thriller per gaudir i reflexionar que protagonitzen Julio Manrique, Mireia Aixalà i Nil Cardoner.

Dansa en homenatge a Fellini

La dansa, donant-se la mà amb el cinema, tindran un paper destacat en la nova programació amb l’actuació de la companyia italiana el Balletto di Siena. Amb motiu del centenari del naixement de Federico Fellini, aquest ballet ret homenatge al món imaginatiu i màgic del cineasta italià. Música de Nino Rota i Nicola Piovani en una escena plena de personatges d’històries immortals del cinema italià, per a un espectacle que, en el marc de l’Escola de l’espectador, te l’al·licient d’incorporar en la segona part el treball previ que hauran realitzat els alumnes participants del workshop previ.

L’humor de Justo Molinero serà un altre dels plats forts del menú cultural. El conegut radiofonista i el seu equip són ja habituals des escenaris des de fa temps i ara es traslladaran a una residència d’avis que el que volen és viure la seva tercera joventut. Per riure i divertir-nos, el que podrem gaudir amb la “Bona Gent” de Quim Masferrer, ja durant la Festa Major de Sant Joan al juny. El televisiu actor i humorista presenta un espectacle únic i impossible de repetir, perquè, com tot el que fa ell, el públic n’és el protagonista i n’escriu l’argument.

Un dels moments més esperats serà el concert al Teatre Principal del Petit de Cal Eril, un dels artistes musicals més inquiets del país que presenta “Energia Fosca”, un recull de cançons per a un viatge també inquiet pel cosmos i per un univers en expansió. Música també amb Barcelona Clarinets Players & Pere Martínez, una proposta de l’Auditori de Barcelona que sorgeix de la curiositat dels integrants d’aquest jove quartet a la recerca de nous reptes i sonoritats. El reconegut compositor Enric Palomar i la veu de Pere Martínez, una de les promeses més actuals del cant flamenc, se sumen a aquest interessant projecte.

Territori Creatiu Vallenc

La temporada presenta propostes innovadores en l’espai reservat als creadors i artistes vallencs, com és el cas de Clau de Do. Francina Fernàndez dirigeix a Marta Arjona, Berta Artigal, Mònica Bartolí, Mei Casabona, Susannes, Meritxell Estivill, Mariona Escoda, Ester Fabregat, Bàrbara Flores, Maria Jacobs, Violant Llopis, Cristina Murillo, Elisenda Nadal i Elena Volpini, en un espectacle multidisciplinar que aporta poesia a la programació per a una història creada a partir d’un recull de poemes que ens parlen de retrobament, descoberta i esperança. Un espectacle excepcional creat exclusivament coincidint amb la commemoració del Dia de la Dona.

Territori Creatiu Vallenc -i també el darrer premi BBVA de Teatre- per a la Companyia Projecte Ingenu i el seu muntatge “Vaig ser Pròsper o recordant la tempesta” i talent de la ciutat amb La Tieta Clara que presentarà el seu darrer treball, “Armilles i Tirants”, un recull de versions de cançó catalana interpretades d’una forma personal i exquisida.

Els més petits també hi tindran molt a dir en una programació que arrenca el 8 de febrer amb La Pera Llimonera i el “Baobab, un arbre, un bolet i un esquirol”, un muntatge que ha recollit reconeixements com el Premi al Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada. Els vallencs Eudald i Gerard Mallorquí presentaran “El Faune, el drac i el dimoni” o la companyia Xirriquiteula que orbitaran al voltant de la terra amb la Laika dins de l’Sputnik 2.

> Descarregar programa

ACTUALITZACIÓ: l'esctacle "Una història real", inicialment previst pel dissabte 9 de maig es posposa al dissabte 6 de juny

VALLS · 28 DE GENER DE 2020