La Biblioteca Carles Cardó de Valls acollirà la presentació del llibre "Un dels nostres" del periodista Toni Cruanyes

La Biblioteca Carles Cardó de Valls acollirà la presentació del llibre "Un dels nostres" del periodista Toni Cruanyes

> L’acte, el proper dissabte 22 de febrer a les 18.30h, és coorganitzat per la Llibreria Roca i la Biblioteca

El periodista i presentador del TeleNotícies de TV3 Toni Cruanyes presentarà la seva recent publicació “Un dels nostres” a Valls. Serà a la Sala d’Actes de la Biblioteca Carles Cardó el proper dissabte 22 de febrer a les 18.30h, en un acte coorganitzat per la Llibreria Roca i la mateixa biblioteca, que serà conduït pel també periodista Ivan Rodon.

Toni Cruanyes explica en el seu llibre alguns dels secrets del TeleNotícies durant el conflicte polític dels últims anys: des del referèndum de l’1 d’Octubre fins al judici al Tribunal Suprem, i la tensió viscuda per les amenaces continuades contra TV3. Retransmetre dia rere dia les vicissituds del procés de Catalunya i fer-ho, al seu parer, sota els atacs constants de la repressió esdevé l’examen definitiu de la seva carrera professional.

Cruanyes desvela la seva relació amb els protagonistes del procés independentista, i fa inventari del llegat dels presidents Jordi Pujol, Pasqual Maragall i José Montilla. Es planteja també què queda de la identitat catalana, més enllà de la política. En cerca els fonaments i es pregunta: qui som «nosaltres»? Existeix un caràcter del poble català, uns valors, una moral? Continuem sent «un sol poble», o som una societat dividida? O fins i tot violenta? El periodista explica com ha vist Catalunya des dels seus múltiples viatges per Europa com a corresponsal, quan va retransmetre des dels atemptats terroristes de Londres el 2005 o Niça el 2015, fins a actes de gran solemnitat com ara el lliurament dels premis Nobel o altres de transcendència social, com la crisi dels refugiats a Atenes.

A mig camí entre les memòries i l’assaig històric, Toni Cruanyes s’endinsa fins a la seva infància en el si d’una família amb un avi franquista i un altre d’independentista, buscant paral·lels entre la seva història familiar i la del poble català, per oferir-nos una mirada lúcida i honesta al gran tema dels nostres dies: la necessitat de defensar la identitat personal i col·lectiva.

Toni Cruanyes i Plana

És editor i presentador del TeleNotícies Vespre de TV3. Llicenciat en Ciències Polítiques i Periodisme (UAB), ha estat corresponsal a Londres i París i enviat especial a Washington, l’Havana, Buenos Aires i Brussel·les, entre altres ciutats.

Va treballar al World Service de la BBC (1999-2003) i a la ràdio de Nacions Unides a Nova York (2004). Ha publicat «Un antídot contra l’extrema dreta» (premi Joan Fuster d’Assaig 2012), «De Tony Blair a Zapatero. Una autòpsia de l’esquerra europea» i «El llarg adéu de Pinochet». Va ser director adjunt del diari Avui (2007-2009) i actualment col·labora a El Suplement de Catalunya Ràdio.

La presentació del seu darrer treball a la Sala d’Actes de la Biblioteca Carles Cardó serà el dissabte 22 de febrer a les 18.30h. L’accés a la sala tindrà lloc per la porta lateral de la planta soterrani de la Biblioteca, ubicada al mateix carrer Sant Pere número 2.

VALLS · 13 DE FEBRER DE 2020