El Museu de Valls exposa els dibuixos del seu fons artístic en una nova mostra

El Museu de Valls exposa els dibuixos del seu fons artístic en una nova mostra

> L’acte d’inauguració de la mostra «Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls» tindrà lloc aquest dissabte 15 de febrer a les 12h

> S’hi exposaran entre d’altres obres de Tàpies, Miró, Dalí, Guinovart, Mercadé, Togores o Canals

> L’exposició permetrà veure per primera vegada alguns dels darrers dibuixos adquirits recentment

L'any 1994, el museu va presentar a les seves sales l'exposició Dibuixos i gravats del Museu de Valls que recollia una selecció dels dibuixos i gravats de la seva col·lecció. Vint-i-cinc anys després, el museu reprèn el tema, presentant una nova mostra, centrada en l'obra sobre paper, que recull una selecció de les peces que s'han adquirit durant aquests últims anys.

Especialment actius han estat aquests últims mesos, en els quals el museu ha adquirit un conjunt molt rellevant de dibuixos que ara es poden veure per primera vegada. En destaquen, entre d’altres, obres de Ricard Canals, Xavier Gosé, Ricard Opisso, Josep de Togores, Marià Andreu, Joan Sandalinas o Joan Ponç. Les obres s'han adquirit en una important col·lecció particular de Barcelona i en diverses sales de subhastes del país.

La mostra «Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls» es podrà veure fins el mes d'abril i recull tot un conjunt de tècniques: el dibuix a llapis, a tinta, pintura, el gravat en les seves diverses modalitats i el collage. La inauguració tindrà lloc aquest dissabte dia 15 de febrer, a les 12 del migdia a l’edifici del Passeig dels Caputxins.

L'exposició s'estructura d'una forma temàtica. Hi ha dibuixos de paisatge, de natures mortes, d'il·lustració, de temàtica parisina, així com figuratius, de línia més surrealista o d'abstractes. Entre els autors cal destacar, a més dels ja citats, a Antoni Tàpies, Joan Miró, Salvador Dalí, Josep Guinovart, Joaquim Chancho, Perejaume, Zush, Modest Urgell, Jaume Mercadé, entre molts d'altres.

VALLS · 12 DE FEBRER DE 2020