L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard presenta el concert de la VII Xilofonada Poètica

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard presenta el concert de la VII Xilofonada Poètica

> Tindrà lloc el dimecres 19 de febrer al Centre Cultural Municipal de Valls i hi prendran part uns 300 alumnes

Un any més, i ja en van set, l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls ha preparat el projecte Xilofonada Poètica, un treball interdisciplinari que es serveix de la poesia per treballar la música en alumnes d'entre set i onze anys. En aquesta nova edició, el llibre que ha servit de punt de partida ha estat Zoo de paraules, de l'escriptor, mestre i editor Ramon Besora, llibre que ha estat finalista del premi Atrapallibres del ClijCat, Consell Català del Llibre infantil i Juvenil.

De tot el recull, els alumnes han treballat vuit poemes en la versió musical que n'ha fet Rosabel Bofarull per a cor a una veu i instrumental Orff i seran els que es podran escoltar al concert que tindrà lloc dimecres 19 de febrer a les 6 de la tarda al Centre cultural municipal de Valls. L’Escola de Música de Valls ha convidat a participar en el projecte els centres públics de primària de Valls i de la comarca de l’Alt Camp. Així, finalment, els participants seran els alumnes del Baltasar Segú, Eladi Homs, Eugeni d'Ors, Enxaneta i La Candela de Valls, les ZER Atzavara i Francolí i les escoles Joan Plana de Puigpelat, Mare de Déu del Roser de Vallmoll i Sant Ramon del Pla de Santa Maria. D’aquests centres hi prendran part els alumnes de cicle mitjà, mentre que de l'escola de música ho faran els del grup d'Iniciació, que són alumnes de set anys.

Ramon Besora, que ja va assistir a la preestrena del concert a càrrec dels alumnes de l'escola el passat mes de gener, tornarà a Valls per veure i escoltar de nou aquest recital, ara amb uns tres-cents alumnes que han preparat el material musical amb els catorze docents implicats.

La voluntat de l'escola és de fidelitzar un projecte plenament consolidat que permet al centre liderar un treball musical d'art comunitari. A la vegada, el projecte permet oferir uns nous materials musicals creats expressament per a l’activitat i que contribueixen a la transformació de l'educació musical a la comarca. El concert comptarà amb Rosabel Bofarull al piano i la direcció serà de Pol Berlinches. L'entrada al concert és lliure.

VALLS · 11 DE FEBRER DE 2020