L'Ajuntament impulsarà a partir d'enguany un pla per atreure activitat econòmica al Centre Històric

L'Ajuntament impulsarà a partir d'enguany un pla per atreure activitat econòmica al Centre Històric

> El consistori i l’Institut Vallsgenera actuaran de mitjancers entre propietaris de locals disponibles i emprenedors que vulguin implantar-se a la zona

> S’oferirà suport tècnic directe per a les noves activitats i es focalitzarà el servei de Reempresa al centre històric

L’Ajuntament i l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera impulsaran, a partir d’aquest mateix mes de març, un projecte per promoure la implantació de negocis, activitats, serveis i comerços al centre històric de Valls. La proposta es va presentar la setmana passada a la Taula de Centre Històric que agrupa les associacions de veïns i grups polítics municipals, amb l’objectiu que sigui un primer pas per generar una major activitat econòmica al barri.

En concret, a través dels serveis de suport a l’emprenedoria de Vallsgenera i de manera coordinada amb les diferents regidories i departaments municipals, es vol atreure noves activitats comercials, serveis i empreses al centre històric. En aquest sentit, des de Vallsgenera s’actuarà de mitjancer entre emprenedors i propietaris i agències immobiliàries amb locals disponibles al centre històric per facilitar així la implantació de noves activitats.

Cal tenir en compte a més que els emprenedors que s’implantin al centre històric comptaran amb el suport que s’ofereix des de Vallsgenera, en aspectes tan diversos com, entre d’altres, la formació, la borsa de treball, l’assessorament en la recerca d’ajuts econòmics o el suport en l’elaboració del pla d’empresa per arrencar una nova activitat.

Des de Vallsgenera s’atén al voltant de 250 emprenedors a l’any que acaben generant una cinquantena d’empreses noves també anualment. A partir d’ara, aquests emprenedors que busquin obrir una empresa o un comerç a Valls comptaran, a més de tots aquests serveis generals de Vallsgenera, amb l’oferta de locals disponibles existents al centre històric amb l’objectiu d’atreure així noves activitats en aquesta zona.

Això serà possible a partir d’aquest mateix de març ja que Vallsgenera contractarà un prospector i un administratiu, encarregats de mantenir actualitzat el catàleg de locals disponibles de manera específica al centre històric, i actuar de mitjancers per possibilitar l’acord entre emprenedors i propietaris.

El prospector serà també la persona de referència per als nous emprenedors, així com per les diferents activitats econòmiques que existeixen al centre històric, per facilitar així un contacte més directe i l’accés als diferents serveis de l’Ajuntament i de Vallsgenera que estan orientats a la promoció de l’activitat econòmica.

D’altra banda, un dels punts en els que es vol incidir més a partir d’ara són els serveis del Punt Reempresa de Vallsgenera que també es focalitzaran més en el centre històric. Vallsgenera és des de l’any 2017 punt d’atenció d’aquest servei, impulsat a les comarques de Tarragona per la Cecot i la Diputació, un programa que fomenta que nous emprenedors puguin prendre el testimoni d’empreses o activitats ja existents en procés de tancament. Així, s’ofereix assessorament tan a empresaris o comerciants que vulguin vendre o traspassar la seva activitat com a les persones reemprenedores disposades a donar-hi continuïtat, un servei general per a tota la ciutat, però que a partir d’ara vol centrar-se també d’una manera especial en el centre històric, per facilitar la regeneració i rejoveniment del seu teixit econòmic.

D’altra banda, a més d’aquest tema, la Taula de Centre Històric va abordar altres aspectes com, per exemple, l’estat del carrers o aspectes vinculats a la seguretat ciutadana. A més, es va acordar que la Taula es reuneixi un cop al mes, amb l’objectiu de mantenir un diàleg més constant, tan per debatre projectes però també temes del dia a dia del centre històric.

Projecte consolidació arcs medievals entorn Museu Casteller
La Junta de Govern ha aprovat el plec de clàusules per a la licitació de les obres de consolidació que s’han d’efectuar als arcs gòtics situats a l’entorn del Museu Casteller, una actuació pressupostada en 195.000 euros. Aquest projecte inclou no només la consolidació d’aquests arcs medievals que es van descobrir a la zona, sinó també la urbanització de l’espai, amb una superfície de 76 m2. En concret es generarà una petita plaça a un nivell inferior de la cota actual, s’hi instal·larà mobiliari urbà amb dos bancs i enllumenat amb focus al terra per dotar als arcs d’una llum inferior que posi en valor la seva arquitectura. Per últim, es realitzarà un arrebossat de les parets mitgeres que rodegen els arcs per a la seva consolidació estructural i estètica.

VALLS · 26 DE FEBRER DE 2020