El premi literari de les Decennals adreçat als joves aposta pels nous formats audiovisuals

El premi literari de les Decennals adreçat als joves aposta pels nous formats audiovisuals

>> Els concursants podran presentar la seva poesia o microrelat, amb suport audiovisual, abans del 25 de setembre

>> El certamen s’obre a tots els alumnes de 3r i 4t d’ESO, als de cicles formatius i als de Batxillerat dels centres educatius de l’Alt Camp

El premi literari adreçat al jovent de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela es transformarà aquest 2021 per adaptar-se als gustos dels joves. La Comissió de Literatura ha batejat el certamen amb el nom «LiterArt 2.1» ja que, a més del component literari, es valorarà la qualitat audiovisual del muntatge. L’objectiu del canvi és apostar per un format més adaptat als actuals gustos i llenguatges artístics dels joves.

En concret, els participants hauran de presentar una poesia o bé un microrelat, sempre amb suport audiovisual, i, com a màxim, l’obra podrà tenir un minut de durada. D’aquesta manera s’espera poder captar l’atenció dels futurs artistes joves i augmentar el nombre de participants al certamen literari.

El «Premi LiterArt 2.1» que convoca la Comissió de Literatura compta amb dues categories: el grup A per a alumnes de 3r i 4t d’ESO i de cicles formatius dels instituts de l’Alt Camp, i el grup B, adreçat als estudiants de Batxillerat dels centres de la comarca. El veredicte del jurat, format per persones vinculades als camps educatiu, literari, artístic i tecnològic de l’Alt Camp, es farà públic el 29 de gener de 2021, primer dia de celebració de les Decennals, en l’acte de lliurament de premis.

Termini de presentació: 25 de setembre de 2020
El termini de presentació es mantindrà obert fins al 25 de setembre de 2020 i s’han de presentar per correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Els treballs audiovisuals, de temàtica lliure, han de ser originals i en català i s’han de presentar en formats d’arxiu audiovisual (.mov, .avi o .mp4). El certamen està dotat amb entrades per a diversos espectacles de les Festes Decennals de 2021. → Consultar el detall de les bases.

Aquest és el segon premi que convoca la Comissió de Literatura de les Decennals, que manté viva la llarga tradició literària que, de manera ininterrompuda, ha format part de la història de les Decennals des de l’any 1881. Així, a més del premi per a joves «LiterArt 2.1», també es convoca el Premi Decàlia de Poesia (més informació).

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Valls celebrarà les Festes Decennals del divendres 29 de gener al diumenge 7 de febrer de 2021. Cada 10 anys, tots els anys acabats en u, la ciutat viu una celebració extraordinària proclamada festa tradicional per part de la Generalitat de Catalunya, que les reclassificà com a festa patrimonial d’interès nacional el desembre de 2010, any en què els castells que havien nascut en el si de les primeres Decennals també són proclamats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Les Decennals les organitza la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls i un gran nombre de comissions de participació ciutadana.

>> Descarregar Bases

VALLS, 10 DE MARÇ DE 2020