El Centre Cívic de Valls adapta la programació al confinament fent moltes activitats a distància

El Centre Cívic de Valls adapta la programació al confinament fent moltes activitats a distància

> Es prioritza la continuïtat dels tallers de “Gent gran activa” per donar servei al col·lectiu més vulnerable

El personal tècnic i les monitores i monitors d'activitats del Centre Cívic de Valls han estat treballant aquests primers dies de confinament per adaptar la programació permanent del servei a la nova situació, per tal que els usuaris i les usuàries la puguin continuar a distància. A iniciativa de la monitora de gimnàstica abdominal hipopressiva, Ester Pérez, s'ha continuat aquesta activitat amb les persones inscrites per via telemàtica a través de les xarxes socials.

Una iniciativa que s'ha volgut extrapolar a la resta de la programació i, especialment, ha explicat la regidora d'Acció Cívica, Laia Castells, "als tallers de Gent gran activa, atès que són el col·lectiu més vulnerable i que més pot necessitar seguir amb les activitats que feien al Centre Cívic". Tanmateix, per fer-ho el màxim d'accessible, amb aquest col·lectiu s'ha optat per la via telefònica. En aquest sentit, la monitora Susanna Dasca hi mantindrà un contacte periòdic per proposar els exercicis i activitats a realitzar i per fer el seguiment de les persones inscrites als cursos. Entre aquests s'hi compten el de benestar emocional, el de memòria, el de català i el d'anglès.

Entre les activitats a les que també es donarà continuïtat per via telemàtica s'hi compten el curs d'escriptura creativa per a joves, la conversa en anglès, els cursos de costura "Dona Fil" i el curs de lettering. També se seguiran oferint activitats físiques i esportives del "Fem salut!" com el pilates, el hathavinyasa ioga (ioga dinàmic), el txi-kung, zumba o la gimnàstica abdominal hipopressiva. Cadascun dels cursos es farà a través del canal escollit pel monitor o la monitora, i que són tan diversos com l'Instagram, el Whatsapp o taules d'exercicis per correu, entre d'altres.

Malgrat la represa d'activitats, el Centre Cívic de Valls retornarà a totes les persones inscrites, segueixin o no les classes virtuals, la part proporcional de la matrícula que correspongui a les sessions no celebrades de manera presencial. En aquest sentit, des de l'àrea es considera que les sessions virtuals poden suposar un estímul positiu en un moment que es demana a la població que es quedi tancada a casa, però que es concep com un suport extraordinari que ofereix el Centre Cívic que no substitueix les classes presencials.

 

VALLS ·23 DE MARÇ DE 2020

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat