El Centre Cívic de Valls adapta la programació al confinament fent moltes activitats a distància

El Centre Cívic de Valls adapta la programació al confinament fent moltes activitats a distància

> Es prioritza la continuïtat dels tallers de “Gent gran activa” per donar servei al col·lectiu més vulnerable

El personal tècnic i les monitores i monitors d'activitats del Centre Cívic de Valls han estat treballant aquests primers dies de confinament per adaptar la programació permanent del servei a la nova situació, per tal que els usuaris i les usuàries la puguin continuar a distància. A iniciativa de la monitora de gimnàstica abdominal hipopressiva, Ester Pérez, s'ha continuat aquesta activitat amb les persones inscrites per via telemàtica a través de les xarxes socials.

Una iniciativa que s'ha volgut extrapolar a la resta de la programació i, especialment, ha explicat la regidora d'Acció Cívica, Laia Castells, "als tallers de Gent gran activa, atès que són el col·lectiu més vulnerable i que més pot necessitar seguir amb les activitats que feien al Centre Cívic". Tanmateix, per fer-ho el màxim d'accessible, amb aquest col·lectiu s'ha optat per la via telefònica. En aquest sentit, la monitora Susanna Dasca hi mantindrà un contacte periòdic per proposar els exercicis i activitats a realitzar i per fer el seguiment de les persones inscrites als cursos. Entre aquests s'hi compten el de benestar emocional, el de memòria, el de català i el d'anglès.

Entre les activitats a les que també es donarà continuïtat per via telemàtica s'hi compten el curs d'escriptura creativa per a joves, la conversa en anglès, els cursos de costura "Dona Fil" i el curs de lettering. També se seguiran oferint activitats físiques i esportives del "Fem salut!" com el pilates, el hathavinyasa ioga (ioga dinàmic), el txi-kung, zumba o la gimnàstica abdominal hipopressiva. Cadascun dels cursos es farà a través del canal escollit pel monitor o la monitora, i que són tan diversos com l'Instagram, el Whatsapp o taules d'exercicis per correu, entre d'altres.

Malgrat la represa d'activitats, el Centre Cívic de Valls retornarà a totes les persones inscrites, segueixin o no les classes virtuals, la part proporcional de la matrícula que correspongui a les sessions no celebrades de manera presencial. En aquest sentit, des de l'àrea es considera que les sessions virtuals poden suposar un estímul positiu en un moment que es demana a la població que es quedi tancada a casa, però que es concep com un suport extraordinari que ofereix el Centre Cívic que no substitueix les classes presencials.

 

VALLS ·23 DE MARÇ DE 2020