La imatge gràfica de Sant Joan recull tots els elements que conformaran una festa major diferent a les cases vallenques

La imatge gràfica de Sant Joan recull tots els elements que conformaran una festa major diferent a les cases vallenques

> El vallenc Andreu Plana signa l'autoria del disseny, inspirat en el confinament

> S'amplia el termini de recollida d'actes organitzats per entitats, associacions i agents culturals fins al 22 de maig, per tal de poder ser inclosos en el programa d'actes

Després del replantejament de la Festa Major de Sant Joan a Valls, fruit de les restriccions en la desescalada per la pandèmia del Covid19, aquest migdia l'organització ha presentat públicament la imatge gràfica d'aquest any. Degut a la situació, la composició s'ha desvelat mitjançant la publicació d'un vídeo a les xarxes socials del Sant Joan vallenc, i no en roda de premsa presencial, com s'havia fet fins ara.

El seu autor, el vallenc Andreu Plana, ha volgut centrar la imatge gràfica en l’escut de la ciutat de Valls, simbolitzant els pisos i les cases vallenques, ja que aquests seran els escenaris principals d’aquesta Festa Major.

A la part central del cartell s’hi pot veure una celebració de festa major en família, amb una ampolla de cava i un telèfon mòbil que ens permetrà poder compartir la celebració amb els familiars i amics que tenim més lluny o bé per gaudir dels concerts a través de les xarxes socials. També hi podem trobar representada l’àliga de la ciutat de Valls, ja que aquest any tindrà un protagonisme especial. A la part superior de l’escut hi podem observar altres referències a la festivitat de Sant Joan com són les bengales i els petards.

En les il•lustracions es poden veure com els protagonistes del cartell miren cap al cel, un tret ben característic dels vallencs, com l’escut de la ciutat està envoltat per una tira de banderoles que simbolitzen la Festa Major i com, en el fons de la imatge, s'hi poden veure fruites confitades que caracteritzen la tradicional coca de Sant Joan.

L’autor, Andreu Plana

Andreu Plana, nascut a Tarragona el 1988 i resident a Valls, ha estudiat Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia, i compagina la seva afició pel disseny gràfic amb la seva feina habitual a l'empresa local Cartronatges Trilla.

Els seus treballs s’han pogut veure amb el dissenys de les imatges gràfiques de la Fira de Santa Úrsula (2017), el Pessebre Vivent de Valls (2018), l'espectacle Un Cap d’Any a l’Infern (2019) i participant en d'altres projectes com Els Pastorets Principals de Valls, la recuperació del Blai de Valls, la campanya de mecenatge per a la recuperació de l’orgue de Valls o el logotip de la marca de roba vallenca Tacatà.

> Descarregar cartell de la Festa Major de Sant Joan 2020

 

Ampliació del termini de recollida d'actes

La Xarxa de Cultura de Valls, amplia el termini de recepció de les activitats previstes a la nostra ciutat, per part dels diferents agents culturals i socials, per tal de fer-ne difusió conjunta a través del programa especial de la Festa Major de Sant Joan 2020, que enguany serà del dissabte 20 de fins al dijous 25 de juny. Finalment les propostes es podran presentar abans del divendres 22 de maig. Es pot descarregar el formulari a través de la pàgina web municipal, www.valls.cat/documentacio, i es podrà enviar, degudament emplenat, per correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. els actes es difondran a través dels diferents canals habituals: edició impresa, pàgina web, xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) i l’aplicació VallsApp.

Aquest any les circumstàncies derivades de la crisi sanitària de la pandèmia del Covid19 i les mesures fixades en el pla de desescalada del confinament han portat a repensar i reformular la Festa Major de Sant Joan. La celebració dels actes amb més participació i assistència de públic, trets definidors i característics de la nostra festa, no podran desenvolupar-se com ho es feia habitualment. Però malgrat aquesta situació, es vol mantenir viu l'esperit santjoaner d'aquests dies especials per a la ciutat i, per això, s’ha acordat no suspendre la Festa Major, sinó repensar-ne alguns dels seus actes, mantenint-ne certs aspectes rituals i traslladant gran part de la programació a suports digitals i en línia. (Més informació)

Per resoldre qualsevol dubte, els interessats es poden posar en contacte amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Valls a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

> Descarregar formulari

>> Més informació sobre la Festa Major de Sant Joan 2020

>> Descarregar programa

 

VALLS · 12 DE MAIG DE 2020