L'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Valls ofereix diferents propostes des del confinament

L'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Valls ofereix diferents propostes des del confinament

La Regidoria d'Acció Comunitària, Participació Ciutadana i Igualtat de l’Ajuntament de Valls també ha seguit treballant malgrat la crisi del Covid19 que està afectant a la societat aquestes darreres setmanes. I ho ha fet amb temes diversos com l’atenció a les dones i a les persones LGBTI; participant en una campanya de promoció d’atenció a la víctima de violència masclista; commemorant diferents dies internacionals per donar visibilitat a situacions de desigualtat i discriminació de gènere, i oferint formació en línia per al personal de l'Ajuntament.

Així, tant el Servei d'Informació i Atenció a les Dones com el Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI han seguit atenent de manera telefònica i, quan ha calgut, de manera presencial. Les atencions psicològiques i jurídiques, així com les entrevistes de primera acollida, s'han dut a terme telefònicament.

Per altra banda, conjuntament amb el Grup d'Atenció a la Víctima, de Mossos d'Esquadra, es va demanar col·laboració als establiments vallencs perquè participessin en la campanya Establiment segur contra la violència masclista. L’objectiu de la iniciativa era que les dones que patien violència masclista i no podien trucar per demanar ajuda des de casa, ho poguessin fer des de l'establiment. (Més informació de la campanya)

També s’han commemorat amb vàries accions diferents dies internacionals/mundials per donar visibilitat a situacions de desigualtat i discriminació. Així, el Dia de la Visibilitat Trans. (31 de març ) des de la Regidora es va fer una piulada a les xarxes socials. El Dia de la Visibiliat Lèsbica (26 d'abril) es va proposar el visionat del documental Lesbofòbia, un documental i deu respostes. Deu testimonis per a visibilitzar, denunciar, analitzar els problemes de fons i donar respostes i estratègies per acabar amb la lesbofòbia i altres violències. (Descarregar documental). Per altra banda, el Dia del Treball (1 de maig), conjuntament amb el Cine Club Valls es va proposar commemorar el dia tot mirant el documental Les costures de la pell , un documental sobre la lluita sindical de les treballadores tèxtils a l'Índia. (Descarregar documental). El Dia Internacional de la Llevadora (5 de maig) es va voler fer visible la important feina de les llevadores en promoure la bona salut i assegurar embarassos i parts sense risc tot mirant la pel·lícula La llum d'Elna, on s'explica la història de la maternitat situada al municipi d'Elna on hi van anar a donar a llum moltes dones exiliades de la Guerra Civil Espanyola i que va ser clausurada pels nazis. El Dia Internacional de la Infermera (12 de maig), s'ha volgut reivindicar el valor de les tasques de cura i la necessitat de ser valorades social i econòmicament.

Finalment, el Dia Internacional Contra l'Homofòbia: gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia (17 de maig), des de la Regidoria d'Acció Comunitària, Participació Ciutadana i Igualtat es vol expressar el compromís amb els principis d'equitat i no-discriminació que recull la Llei 1172014 del Parlament de Catalunya per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. La regidoria posa a l’abast de tota la població el Servei d'Atenció Integral on els professionals atendran els interessats davant qualsevol actitud de rebuig, prejudici i hostilitat LGBTIfòbica i vetllaran pel reconeixement de la vostra identitat de gènere (per exemple, les persones trans poden tramitar el canvi de nom sentit de la targeta sanitària). Per altra banda, també es podrà mirar el capítol Lluitant contra l'homofòbia del programa Latituds en què s'explica la lluita a Catalunya de diverses entitats del moviment LGBTI (Descarregar capítol) i, com vam fer el dia de la visibilitat lèsbica, el documental Lesbofòbia, un documental i deu respostes.

Una altra de les iniciatives de la Regidoria d'Acció Comunitària, Participació Ciutadana i Igualtat ha sigut proposar dues formacions en línia per al personal de l'Ajuntament. Es tracta del microcurs sobre LGBTI, basat amb les eines per complir amb l’article 10 (formació) i 11 (deure d’intervenció) de la Llei 11/2014 per a garantir els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra LGBTIfòbia. I, Urbanisme amb perspectiva de gènere, que ofereix recursos per dissenyar ciutats que posin la vida quotidiana al centre i bones pràctiques d'urbanisme amb perspectiva de gènere.

VALLS · 14 DE MAIG DE 2020