FAQs sobre l'entrada a la Fase 2 del Pla de Desconfinament

FAQs sobre l'entrada a la Fase 2 del Pla de Desconfinament

> Informació oficial del servei de Protecció Civil de Catalunya per als municipis que entren en Fase 2 a partir del 25 de maig

> La piscina coberta i la sala de Fitness del Centre Esportiu El Fornàs entrarà en servei el proper 8 de juny

A partir del dilluns 25 de maig, la ciutat de Valls entra, com el conjunt de les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirinieu i Aran, a la Fase 2 del Pla de Desconfinament. Aquí recollim, d'acord amb la documentació elaborada per Protecció Civil de Catalunya, els principals canvis entre la Fase 1 i la nova Fase 2.

Informar a la vegada que, en el cas de Valls, tot i que a la Fase 2 s'autoritza de manera general l'obertura de centres esportius, el CEM El Fornàs continuarà tancat i preparant la reobertura segura i amb garanties el 8 de juny de la piscina coberta i la sala de Fitness.+ informació

De la mateixa manera, la Biblioteca Carles Cardó reprèn el servei de préstec que es podrà efectuar mitjançant cita prèvia. + informació

També continua tancat el Museu de Valls.

En els propers dies, s'informarà de l'obertura progressiva dels diferents equipaments

>> FASE 2: Portal Protecció Civil de la Generalitat

 

RESUM DE CANVIS DEL PAS A LA FASE 2

Grups socials: màxim 15 persones (fins ara 10).

Vetlles: 25 persones a l'aire lliure o 15 en espais tancats (fins ara 15 i 10).

Enterraments i cremacions: màxim 25 persones entre familiars i afins (fins ara 15).

Llocs de culte: aforament màxim 50% (fins ara 1/3).

Cerimònies nupcials i altres celebracions religioses: a qualsevol instal·lació, aforament del 50% i fins a 100 persones a l'aire lliure o 50 en espai tancat (fins ara no es podia).

Comerç general: sense límit de superfície (fins ara 400 m2), 40% aforament (fins ara 30%), si no es pot mantenir 2 metres de distància només 1 client dins el local (fins ara no ho deia específicament).

Mercats no sedentaris: 1/3 parades habituals (fins ara 25%).

Centres i parcs comercials: aforament màxim del 30% de les seves zones comunes i del 40% en cadascun dels establiments comercials, no permanència en zones comunes excepte trànsit, tancades les àrees recreatives com zones infantils, ludoteques o àrees de descans (fins ara no podien obrir).

Hostaleria i restauració: consum dins el local, 40% de l’aforament, consum en taula i, preferentment, mitjançant reserva prèvia, no autoservei en barra; les comunitats autònomes poden augmentar l’aforament permès a l’interior dels locals fins al 50%, amb un mínim del 30% (fins ara només podien obrir terrasses).

Les terrasses queden igual.

No poden obrir discoteques ni bars d'oci nocturn.

Hotels i allotjaments turístics: reobertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístic sempre que no se superi 1/3 de l’aforament (fins ara no es podien zones comunes, excepte restauració i cafeteria per a clients)
Activitats d'animació o classes grupals màxim 20 persones, cal evitar l'intercanvi d'objectes, s’ha de fer preferentment a l'aire lliure amb distància de 2 metres o mascaretes (fins ara no es podia).

Turisme actiu i de naturalesa: grups de fins a 20 persones (fins ara 10 persones).

Parcs naturals: apertura amb limitació de l’aforament al 20%.

Telefèrics: apertura amb limitació de l’aforament al 50% per cada cabina, que haurà de ser desinfectada cada dia; si les cabines tenen seients, caldrà deixar lliure un seient entre persones, excepte convivents; si no hi ha seients, caldrà posar vinils a terra per marcar distància de seguretat mínima; caldrà posar gel desinfectant als accessos.

Educació: es permet flexibilitzar mesures i la reobertura de centres i activitats presencials en l’àmbit no universitari; sempre que sigui possible es mantindrà formació a distància.

Formació: poden reobrir autoescoles, acadèmies i altres similars, amb limitació a 1/3 de l’aforament i manteniment de les mateixes mesures de seguretat que per al comerç minorista; per a les pràctiques de conducció, cal mascareta i desinfecció entre cada alumne.

Activitat física no professional: fins a 70 anys en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10.00 hores i les 12.00 hores i entre les 19.00 hores i les 20.00 hores, que queda reservada als majors de 70 anys (fins ara limitació horària).

Piscines recreatives: cita prèvia, aforament màxim del 30% o inferior fins permetre 2 metres de distància de seguretat, horaris per torns, no dutxes ni vestuaris ni fonts d'aigua, neteja almenys tres vegades al dia (fins ara no s’hi podia anar).

Platges: (fins ara només permès passeig i esport)
Es permet l’accés per fer esport, professional i no professional, i per oci (bany i sol).

  • Dins la regió sanitària, màxim grups de 15 persones, excepte convivents sense límit,
    sempre que no hi hagi contacte físic i mantenint distància de 2 metres entre usuaris, incloses les tovalloles i altres objectes personals, excepte convinents.
  • Dutxes i rentapeus a l’aire lliure, WC, vestuaris i altres serveis públics similars, amb ocupació màxima d’1 persona, excepte acompanyant persones que necessitin assistència. Reforç de neteja i desinfecció.
  • Hamaques i altres similars d’ús compartit, s’han de desinfectar amb cada nou d’usuari.
  • Els ajuntaments poden limitar l’accés, sense cost per usuari, el temps de permanència i les limitacions d’accés a aparcaments, per controlar l’aforament que garanteix la distància de 2 metres entre usuaris.
  • Càlcul d’aforament: es descomptarà de la superfície útil l’equivalent a la franja de 6 metres des de la vora del mar i s’assignarà 4 m2 per a cada banyista.
  • Cal instal·lar cartells i altres elements d’informació de les normes de seguretat.
  • L’hostaleria i restauració a platges, incloses terrasses i similars, han de complir les mateixes normes de seguretat establertes per a la resta del sector de restauració i hostaleria.
  • Els negocis de motos aquàtiques, hidropedals i similars han de complir amb les mesures de seguretat previstes per al comerç minorista. Cada element s’haurà de desinfectar abans que l’utilitzi un nou usuari.

Visites a residències de persones grans: les comunitats autònomes poden permetre visites als residents d'habitatges tutelats, centres residencials de persones amb discapacitat i centres residencials de persones grans, fixant les condicions de seguretat (fins ara aquestes visites no es permetien).

Biblioteques: préstec i consultes en sala amb límit 1/3 de l'aforament, ús d’ordinadors, sales infantils i col·leccions de lliure accés tancades (fins ara 30% aforament i no ús d’ordinadors).

Sales d'exposicions, monuments i equipaments culturals: 1/3 de l'aforament autoritzat i mesures per al control de les aglomeracions (fins ara tancats els monuments, només oberts museus).

Cinemes, teatres, auditoris i espais similars: 1/3 de l‘aforament autoritzat si tenen butaques preassignades, serveis complementaris, com ara botiga, cafeteria o similars, prohibició guarda-roba i consigna (fins ara no s’especificava cine, teatre i auditori, només espectacle cultural).
Fora dels anteriors, 1/3 de l’aforament autoritzat i, en espais tancats, màxim 50 persones, o en espais oberts, màxim 400 persones però assegud3es (fins ara 30 i 200 respectivament).

Caça i pesca esportiva i recreativa: sense canvis rellevants.

Instal·lacions esportives: obertura de les cobertes, amb cita prèvia, torns horaris, límit del 30% d'aforament, es podran utilitzar els vestuaris. Els esportistes professionals sí que poden fer ús piscines cobertes o no cobertes.

Congressos, reunions i conferències de negoci o científiques: 50 assistents (fins ara 30).

Residències, edificis, centres i instal·lacions d'allotjament de personal científic, tècnic i investigador: poden reobrir (fins ara tancats).

Cal afegir també els últims canvis a la fase 1 que també s’apliquen a la fase 2

Museus: es permet a les comunitats autònomes ampliar l’aforament fins al 50% (el mínim fixat és 30%).

Passeig de la població infantil (fins a 13 anys): no hi ha limitació a un adult per cada grup de passeig; es permeten grups fins a 10 persones no convivents, i sense límit en els convivents.

Passeig i esport no professional de població de més de 13 anys: es permeten grups de fins a 10 persones no convivents i sense límit en els convivents.

Obres en edificis i habitatges: se suprimeix la restricció vigent que no hi hagi ocupants, es permeten lliurement sempre que es garanteixi 2 metres distància o mascareta, no contacte físic i la resta de mesures de seguretat generals.

Comerç: es permet l’obertura de comerços de centres comercials si tenen accés independent des de l’exterior del centre comercial.

 

VALLS · 24 DE MAIG DE 2020