Les zones blaves entraran en servei l'1 de juny i l'Ajuntament modifica l'ordenança per incloure nous descomptes per afavorir el comerç

Les zones blaves entraran en servei l'1 de juny i l'Ajuntament modifica l'ordenança per incloure nous descomptes per afavorir el comerç

> Els canvis en el redactat faciliten aplicar preus reduïts com a mesura de promoció i suport a la reactivació de l'activitat comercial i de serveis

> Una primera mesura anirà destinada als establiments que obrin dissabte a la tarda que podran regalar als seus clients una hora d'estacionament gratuïta

> Durant tot l'estiu, les zones blaves del Vilar -carrers Lluís Homs i Prat de la Riba- seran gratuïtes

Les zones blaves de Valls reobriran el proper dilluns 1 de juny, coincidint amb la progressiva represa de l'activitat i amb els objectius clars d'afavorir la mobilitat i facilitar l'estacionament al centre de la ciutat i a les seves zones comercials. La reobertura incorporarà importants novetats que s'aniran implementant en els propers mesos per promocionar i reactivar l'activitat comercial i les compres de proximitat com una de les mesures de suport a comerços, sector de la restauració i serveis afectats pels gairebé dos mesos de tancament per la Covid-19.

En aquest sentit, una primera mesura de promoció anirà destinada als establiments comercials que obrin els dissabtes a la tarda. Així, en una acció impulsada per Comerç, Mobilitat, SAM VIAS i Alcaldia, es distribuirà de manera gratuïta entre aquestes botigues tiquets d'una hora a les zones blaves de Valls. Aquesta nova mesura de suport destinada al comerç local afectat per la crisi de la Covid-19 vol incentivar a més el caràcter comercial dels dissabtes a la tarda i l'obertura de les botigues que podran regalar als seus clients una hora d'estacionament gratuïta a les zones blaves.

De fet, la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament ha optat per modificar l'ordenança que regula les zones blaves precisament per facilitar la introducció de noves mesures de promoció del comerç i de la ciutat. Així, el nou redactat de l'ordenança, que el ple de l'Ajuntament ha de debatre avui, incorpora de manera explícita la possibilitat d'aplicar promocions comercials o descomptes. D'aquesta manera, per exemple, s'incorpora l'ús d'APPs mòbils que ja estan en servei en l'actualitat i que l'Ajuntament vol potenciar encara més. Aquest i altres sistemes telemàtics, a més de la comoditat que representa per a l'usuari aparcar sense haver de treure tiquet i pagar només pel temps real d'estacionament minut a minut, permet també engegar campanyes de descomptes en aparcaments dels comerços a favor dels seus clients, per exemple, mitjançant sistemes de codi QR.

L'entrada en funcionament de les zones blaves l'1 de juny afavorirà la rotació de vehicles i l'accessibilitat a totes les zones comercials del centre de Valls. Entraran en servei totes, a excepció de la zona blava del Vilar als carrers Lluís Homs i Prat de la Riba que serà gratuïta fins al setembre. S'avança així a l'1 de juny la gratuïtat a l'estiu al Vilar que altres anys es mantenia activa fins a mitjans del mes de juny, coincidint amb l'aturada de bona part de l'activitat al Centre Esportiu.

L'entrada en servei de les zones blaves incorpora també la reobertura del passeig dels Caputxins i també sumarà les places de la carretera del Pla -entre el carrer Colom i la plaça de la Creu- després de la finalització de les obres de reforma urbanística en tot aquest àmbit.

La reobertura de les zones blaves de Valls (900 places, tot i que les 200 del Vilar no reprendran el servei fins després de l'estiu) facilitarà l'accessibilitat i mobilitat als principals eixos comercials de la zona centre, a les que s'hi suma l'important estoc de més de 1.200 places gratuïtes en els aparcaments de superfície del Barri Vell, Cooperativa, Hort del Carme, Pont d'en Cabré, Mossèn Martí i Molls de l'Estació. A més, també com a mesura de suport en la represa de l'activitat ciutadana i laboral i per afavorir també la reobertura del comerç que ha hagut de tancar per la Covid-19, Empark, companyia concessionària dels aparcaments municipals del Pati i de Sant Francesc, ha activat una promoció especial d'una hora gratuïta en aquests dos pàrquings.

Altres punts de la modificació de l'ordenança

A més dels canvis en l'ordenança de zones blaves per afavorir la promoció de ciutat i l'activitat de comerços, bars, restaurants i serveis de proximitat, el nou redactat que es debatrà avui al plenari s'actualitza i es posa al dia. El nou text, que a més incorpora un nou llenguatge no sexista, incorpora nous sistemes que s'han implementat en els últims anys com, per exemple, les places Park&Ride, a prop de les estacions d'autobús i tren. També s'hi ha afegit la gratuïtat, que ja s'aplicava a través de l'ordenança de circulació, per a vehicles oficials identificats o els conduïts o destinats al transport de persones amb mobilitat reduïda.

VALLS · 25 DE MAIG DE 2020