S'obre la convocatòria d'ajuts directes i extraordinaris a comerços i serveis de proximitat

S'obre la convocatòria d'ajuts directes i extraordinaris a comerços i serveis de proximitat

> La nova línia de subvencions està dotada amb 160.000 euros i s'atorgaran fins a 400 euros per establiment

> La presentació de sol·licituds per acollir-se als ajuts es podrà fer preferentment de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica i també presencialment a les oficines municipals d'Urbanisme

> Vallsgenera ha activat una línia d'assessorament directe a través dels telèfons 699998707 i 638288075 o bé per mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquest dimecres dia 27 de maig s'obre la convocatòria per presentar les subvencions directes i urgents a comerços, activitats i serveis de proximitat, una de les mesures aprovades per l'Ajuntament de Valls en suport als establiments que van haver de tancar durant el confinament per la Covid-19. La presentació de les sol·licituds es podrà fer telemàticament fins el 30 de juny a través del portal web municipal de la Seu Electrònica (enllaç al tràmit de sol·licitud de subvencions), així com presencialment a les oficines municipals d'Urbanisme (C/Paborde, de dilluns a divendres de 10h a 13h).

A la vegada, des de l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera s'ha activat una línia directa de suport i assessorament, per atendre qualsevol tipus de consulta relacionada amb aquests noves subvencions extraordinàries. Així, s'atendran les consultes de manera telemàtica al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i s'han habilitat també dues línies telefòniques (699998707 i 638288075) per realitzar un assessorament personalitzat i resoldre qualsevol dubte relacionat amb la tramitació de la sol·licitud.

L'Ajuntament ha dotat amb 160.000 euros aquesta nova línia de subvencions, una partida que permetrà concedir ajuts de fins a 400 euros a cada comerç o servei afectat pel tancament a causa de la Covid-19. Els titulars que sol·licitin l'ajut podran justificar totes les despeses de la seva activitat a les que han hagut de fer front malgrat el tancament, com poden ser subministraments de llum, aigua o gas, així com lloguers de locals, salaris o els costos de seguretat social.

En aquest sentit, els ajuts són una mesura de suport al comerç i serveis que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos a causa de la Covid-19 i que tenen dificultats de liquidat i tresoreria. La relació d'activitats que s'hi poden acollir estan detallades en les bases de les subvencions, amb la següent relació: comerç al detall, hotels, restaurants i establiments de menjars o de begudes, activitats cinematogràfiques, de vídeo i de programes de televisió, compravenda de béns immobiliaris, agents de la propietat immobiliària, agències de viatges o operadors turístics, centres d'ensenyament, administració de loteries, perruqueries, gimnasos o serveis de manteniment físic i altres activitats de serveis personals.

Les bases estableixen que aquestes subvencions municipals seran compatibles amb qualsevol altre línia d'ajut que pugui atorgar en el futur l'Ajuntament o qualsevol altre ens públic o privat. Per facilitar la tramitació, només caldrà presentar amb la sol·licitud el DNI o NIE, el CIF en cas de ser persona jurídica, el justificant de la despesa i el pagament vincults a l'activitat durant el període de tancament que sigui superior a la subvenció sol·licitada (en el cas que s'hagi sol·licitat l'aplaçament de quotes de la Seguretat Social, cal presentar aquesta sol·licitud en lloc del rebut de pagament), el justificant de titularitat del compte bancari on s'ha d'ingressar l'ajut municipal i la corresponent declaració responsable.

>> Descarregar bases

VALLS · 26 DE MAIG DE 2020