Ajuntament i Generalitat distribueixen equips o connexions informàtiques a prop de 200 alumnes

Ajuntament i Generalitat distribueixen equips o connexions informàtiques a prop de 200 alumnes

> Acord amb el Departament d'Educació per completar el procés

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Valls hauran distribuït a 187 famílies de Valls material tecnològic per poder seguir, en aquests últims mesos, el curs escolar i les activitats docents en línia. Amb la voluntat de trencar amb la bretxa digital, que encara avui exclou una part de la societat de les TIC i constitueix un dels indicadors de desigualtat social, el Departament d'Educació de la Generalitat va començar ja fa unes setmanes la primera fase d'un desplegament de dispositius (entre tauletes, teclats i connectivitat a internet) perquè tots els estudiants tinguessin les mateixes oportunitats a l'hora de fer des de casa les tasques encomanades des dels centres educatius.

En aquesta primera fase, la Generalitat va equipar 106 famílies, 78 amb dispositius informàtics i connectivitat i 28 només amb equips. Aquests dispositius i accessos a internet han permès que els alumnes hagin pogut seguir l'últim trimestre del curs telemàticament. Des de fa dies s'ha iniciat un segon procés per cobrir les necessitats tecnològiques de 81 escolars més, en aquest cas de tercer a cinquè de primària, primer de batxillerat i primer de cicles formatius.

En aquesta segona fase, a 37 alumnes se'ls ha facilitat ordinadors i aparells que estaven disponibles per les diferents escoles, mentre que per als 44 restants, l'Ajuntament i el Departament d'Educació han arribat a un acord. Així, la Regidoria d'Educació ha signat un conveni de col·laboració amb la Generalitat per equipar aquests 44 estudiants, amb un cost d'11.625 euros finançats per la Regidoria de Tecnologies de la Informació. En concret, s'han equipat 44 famílies de centres públics i concertats de Valls, 25 de primària i 19 de secundària.

Tots aquests dispositius romandran en mans dels alumnes fins que l'activitat escolar pugui recuperar la normalitat i es pugui garantir el cent per cent la presencialitat a les aules. El Departament d'Educació de la Generalitat junt amb la comunitat educativa està planificant l'inici del proper curs escolar al setembre de forma presencial i segura per a tots els alumnes, sempre però a l'espera de quina sigui l'evolució de la malaltia en els propers mesos a Catalunya.

VALLS ·28 DE MAIG DE 2020