Les Decennals de Valls estrenen nova web

Les Decennals de Valls estrenen nova web

> decennalsvalls.cat es convertirà en el portal de referència amb l'actualitat dels preparatius de les properes festes i amb informació diversa sobre l'origen i la història de les celebracions

> En el futur, allotjarà el programa oficial, l'agenda d'actes i el canal de venda d'entrades i abonaments

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls estrenen nou portal web com a canal informatiu de referència de les celebracions. Des de www.decennalsvalls.cat es podrà seguir, en aquests mesos previs a les festes, tota l'actualitat informativa dels preparatius de les diferents comissions ciutadanes i participatives encarregades de l'organització. La nova pàgina web inclou també informació sobre les festes, el seu origen i la seva evolució al llarg dels més de dos segles d'història de les celebracions.

A més, a la nova pàgina web es fa visible l'estructura organitzativa de les festes, constituïda per la Fundació de les Decennals, la Taula de Coordinació i les onze comissions de Treball: Artística, Espectacles Familiars, Decennals a les Escoles, Seguici Cerimonial, Xiquets de Valls, Actes Religiosos, Esports, Cultura, Literària, Audiovisuals i Voluntaris. També s'inclou altra informació útil com la seqüència ritual de les Decennals, els equipaments i espais interiors que acolliran els actes de les festes o activitats concretes com el Simposi Casteller, FiraCastells o el Piromusical.

El nou portal anirà creixent en informacions a mesura que avancin els preparatius de les festes, sobretot en tots aquells aspectes pràctics que ajudin al visitant a viure les Decennals. En aquest sentit, allotjarà en el futur el programa oficial i una completa agenda amb tots els actes i activitats de les celebracions. A més, les Decennals incorporaran des del mateix portal web l'opció de compra d'entrades i abonaments.

Aquestes seran les terceres Decennals que les festes tenen presència en línia amb un portal web propi, però en aquesta ocasió la pàgina es mantindrà activa i actualitzada fins i tot passades les festes, amb l'objectiu de guanyar en posicionament a internet i informar de les activitats de la Fundació o de tots actes relacionats, entre ells els que se celebren cada any per la festivitat de la candelera. En paral·lel, les festes mantindran també els altres canals en línia oberts a xarxes socials com les pàgines de Facebook i Twitter, actius des de les Decennals de 2011, que s'han ampliat, des d'aquest mes de maig amb pàgina a Instagram.

Les festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela

Valls celebrarà les Festes Decennals del divendres 29 de gener al diumenge 7 de febrer de 2021, mantenint una tradició amb més de dos segles d’història. Així, cada 10 anys, tots els anys acabats en u, la ciutat viu una celebració extraordinària proclamada festa tradicional per part de la Generalitat de Catalunya, que les reclassificà com a festa patrimonial d’interès nacional el desembre de 2010, any en què els castells que havien nascut en el si de les primeres Decennals també són proclamats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Les Decennals estan organitzades per la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls i un gran nombre de comissions de participació ciutadana.

VALLS ·29 DE MAIG DE 2020