L'Ajuntament i l'Oficina Local d'Habitatge gestionen diversos ajuts en matèria d'habitatge

L'Ajuntament i l'Oficina Local d'Habitatge gestionen diversos ajuts en matèria d'habitatge

> Es tracta d’ajuts destinats a la població afectada per la crisi del Covid-19, les subvencions ordinàries anuals per al pagament del lloguer i també aquelles ajudes dirigides a majors de 65 anys i dones víctimes de violència masclista

Des de la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Valls i l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) - Provalls es gestionen els diferents ajuts que, en matèria d’habitatge, es pot beneficiar la ciutadania que té problemes per a pagar el lloguer. A les subvencions al lloguer que cada any es tramiten, en aquests moments, des de Provalls, també s’articulen les recents ajudes establertes per combatre la crisi generada per la Covid-19.

Val a dir que, des de la Generalitat, es recomana d’intentar fer les gestions de sol·licituds de forma telemàtica, tant per agilitzar les tramitacions, com per motius de seguretat a causa de la pandèmia. Igualment, s’aconsella d’utilitzar el correu electrònic o el telèfon per a sol·licitar informació. Si això no és possible, el servei presencial a l’OLH de Valls està garantit.

Les tres línies de subvencions que les persones amb manca de recursos poden demanar a través de l’OLH de Valls o de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) són: ajuts al pagament del lloguer creats especialment per a la Covid-19; subvencions ordinàries anuals per al pagament del lloguer, i subvencions destinades al grup de població majors de 65 anys i dones víctimes de violència masclista.

Covid-19

A l’OLH es gestionen els ajuts al pagament del lloguer creats especialment per a la Covid-19 adreçats a la població que, a resultes de la crisi, hagin vist afectats els seus ingressos econòmics. Es tracta de persones que s’hagin quedat a l’atur en aquest període, hagin patit un ERTO, vist reduïda la seva jornada laboral o per altres motius que puguin justificar-se. La convocatòria finalitzarà el 30 de setembre. Les consultes i els tràmits de les subvencions, a més de a l’OLH (al telèfon 977 608 020 o a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.), també és poden realitzar a la web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (http://agenciahabitatge.gencat.cat/).

> Més informació per acollir-se a la subvenció

Així mateix, també s’ha posat en marxa a nivell municipal el servei OFIDEUTE, per atendre les persones que, per les mateixes raons que les que estan de lloguer, puguin arribar a tenir problemes per a fer front a llurs hipoteques. Els afectats poden contactar amb l’Ajuntament de Valls, al ser possible, a través d’una adreça de correu electrònic habilitada especialment per a aquests casos Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant per telèfon al 977 636 010.

MITMA, subvencions ordinàries anuals per al pagament del lloguer

Aquestes ajudes surten cada any i també són gestionades per l’OLH - Provalls i per l’AHC. És la línia d’ajuts a la que s’acostuma a acollir més gent. El termini per a sol·licitar la subvenció finalitzarà el 3 de juliol. Per a demanar informació sobre la possibilitat d’acollir-s’hi es pot contactar via telefònica, al 977 608 020, per correu electrònic, a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., i també a la web agenciahabitatge.gencat.cat

Ajudes destinades a majors de 65 anys i dones víctimes de violència masclista

Les persones que van demanar aquesta línia de subvenció al 2019 han vist com se’ls tramitava d’ofici l’ajut per al 2020 amb l’objectiu de fer un avançament. La Generalitat, a més, ha contemplat un període per a noves sol·licituds. L’OLH de Valls i l’AHC també en fan la gestió. El termini de la convocatòria finalitza el 3 de juliol.

Altres subvencions

A banda d’aquestes subvencions en matèria d’Habitatge, des de l’Ajuntament de Valls també s’ofereixen uns ajuts per al pagament del lloguer. Ajuts destinats a persones que, per exemple, per alguna raó, no han pogut beneficiar-se de les subvencions ordinàries anuals per al pagament del lloguer (MITMA). Aquestes subvencions municipals, precisament, es posen en marxa coincidint amb la finalització del termini (3 de juliol) per acollir-se als ajuts MITMA de la Generalitat de Catalunya. Per tant, les sol·licituds es podran tramitar entre finals d’estiu i inici de la tardor.

VALLS · 29 DE MAIG DE 2020