El Museu de Valls reobre al públic

El Museu de Valls reobre al públic

> S’apliquen diverses mesures de protecció i higiene per tal de garantir la seguretat de vistants i personal

> El centre reobrirà amb la reprogramació de l’exposició «Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls», mentre es prepara per a l’obertura d’una nova mostra el proper mes de juliol

El Museu de Valls reobrirà les seves portes el proper aquest mateix dissabte dia 6 de juny. I ho farà amb l'exposició Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls, inaugurada el passat dia 15 de febrer i que es reprograma ara amb motiu de la reobertura de l’equipament. Una mostra amb obres d'Antoni Tàpies, Joan Miró, Salvador Dalí, Josep Guinovart, Joaquim Chancho, Perejaume, Zush, Modest Urgell i Jaume Mercadé, entre molts d'altres.

Després d’haver tancat el museu el passat 13 de març amb motiu de les restriccions sanitàries dictades per fer front a la pandèmia de la Covid-19, el museu ha implementat diverses mesures de reobertura per tal de garantir la màxima seguretat tant pels visitants com pel personal, amb la idea que esdevingui un espai segur i on es pugui gaudir de la visita a la col·lecció del museu. Les mesures de reobertura fixen les indicacions de prevenció i higiene, de distanciament i de senyalització per garantir aquesta seguretat. Aquestes mesures són:

- L’ús de la mascareta serà obligatori
- Caldrà respectar la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones
- Caldrà desinfectar-se les mans, a l'entrar, amb solució hidroalcohòlica
- L’aforament general quedarà reduït a la capacitat establerta en cada fase de l’estat d’alarma
- Els lavabos restaran tancats temporalment al públic
- L’ús de l’ascensor quedarà restringit únicament a les persones amb dificultats de mobilitat, mentre que el trànsit pels trams d'escala es farà sempre per la banda dreta
- Es recomana no tocar els elements comuns de l'edifici
- S’han reforçat els serveis de neteja
- Caldrà seguir en tot moment les indicacions del personal del museu

Sobre l'exposició

L'any 1994, el museu va presentar a les seves sales l'exposició Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls que recollia una selecció dels dibuixos i gravats que tenia aleshores la col·lecció del museu. Vint-i-cinc anys després el museu reprèn el tema, presentant una nova mostra, centrada en l'obra sobre paper, que recull una selecció de les peces que s'han adquirit durant aquests últims anys.

Especialment actius han estat aquests últims mesos, en els quals el museu ha adquirit un conjunt molt rellevant de dibuixos que ara es poden veure per primera vegada, entre els quals cal destacar obres de Ricard Canals, Xavier Gosé, Ricard Opisso, Josep de Togores, Marià Andreu, Joan Sandalinas, Joan Ponç, etc. Les obres s'han adquirit en una important col·lecció particular de Barcelona i en diverses cases de subhastes del país.

La mostra, que es podrà veure fins el dia 21 de juny, recull tot un conjunt de tècniques: el dibuix a llapis, a tinta, pintura, el gravat en les seves diverses modalitats i el collage.

L'exposició s'estructura d'una forma temàtica. Hi ha dibuixos de paisatge, de natures mortes, d'il·lustració, de temàtica parisina, n'hi ha de figuratius, de línia més surrealista o d'abstractes.

Horaris d’obertura

L’accés a la mostra és, com sempre, lliure i gratuït. Els horaris d’obertura son els següents: de dimarts a dissabte d'11 a 14h i de 17 a 20h; diumenges i festius d'11 a 14h.

VALLS ·4 DE JUNY DE 2020