Valls acull el seu primer camp de treball de la Generalitat per recuperar l'entorn dels torrents

Valls acull el seu primer camp de treball de la Generalitat per recuperar l'entorn dels torrents

> El Cau de Valls el dirigirà amb el suport de la regidoria de Joventut i la de Sostenibilitat

> El Camp es realitzarà de l’11 al 25 de juliol, per a un total de 20 joves

Valls serà un dels municipis de Catalunya que enguany comptarà amb un Camp de Treball de la Generalitat, en un projecte que estarà centrat en la recuperació d’un tresor ambiental, paisatgístic i singular com són els torrents. En concret, un total de 20 joves de 14 a 17 anys hi participaran aquest estiu i, entre l’11 i el 25 de juliol, s’encarregaran de recuperar un tram de l’entorn dels torrents, la seva flora característica i la seva biodiversitat. El monitoratge i la direcció del primer camp de treball de la Generalitat que se celebra a Valls anirà a càrrec de l'Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela, el Cau de Valls, que programarà i dirigirà les activitats d'educació en el lleure que els participants faran aquesta quinzena.

Els treballs se concentraran en el torrent del Sant Pou, per avançar en el projecte de desbrossament de la llera i de recuperació de la vegetació de ribera i de la biodiversitat en el tram més proper a l'escola Baltasar Segú. La voluntat és que aquest camp de treball tingui continuïtat en el temps i que cada any es pugui actuar sobre punts diferents dels torrents de Valls per anar-los recuperant per a la ciutat.

L'assignació d'un Camp de treball a Valls ha estat possible gràcies a l'estreta col·laboració entre els Serveis Territorials de Joventut a Tarragona, el CAU de Valls i les regidories de Joventut i de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Valls. En aquest sentit, la Generalitat contracta la gestió del camp i el CAU comptarà amb el suport logístic de la regidoria de Joventut en aspectes com la pernoctació, els àpats, l'accés i utilització d'equipaments i l'assessorament, entre d'altres.

Així mateix, la direcció tècnica de l'actuació al torrent es farà des de la regidoria de Sostenibilitat mitjançant un tècnic especialista, i és aquesta àrea qui ha fet la selecció de l'espai on intervenir atenent als projectes d'actuació sobre els torrents que va desenvolupant. La regidoria d'Esports, per la seva banda, també donarà suport al projecte facilitant l'accés als equipaments esportius municipals en les activitats de lleure que ha dissenyat el CAU per complementar l'oferta del Camp de Treball.

El jovent que hi participi s'allotjarà al gimnàs de l'escola Enxaneta i, per aquesta edició, s'adoptaran totes les mesures de seguretat fixades per la Generalitat en matèria d'organització d'activitats de lleure educatiu atesa la situació sanitària. En les properes setmanes la Direcció General de Joventut donarà a conèixer l'oferta de Camps de Treball per aquest estiu i els criteris i terminis d'inscripció.

Els Camps de Treball de la Generalitat són estades d'estiu en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per als i les joves, atenent al component social, a l'intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l'entorn local, i aposten per la millora qualitativa dels projectes.

VALLS ·4 DE JUNY DE 2020