FAQs sobre l'entrada a la Fase 3 del Pla de Desconfinament

FAQs sobre l'entrada a la Fase 3 del Pla de Desconfinament

> Informació oficial del servei de Protecció Civil de Catalunya per als municipis que entren en Fase 2 a partir del 25 de maig

A partir del dilluns 8 de juny, la ciutat de Valls entra, com el conjunt de les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirinieu i Aran, a la Fase 3 del Pla de Desconfinament. Aquí recollim, d'acord amb la documentació elaborada per Protecció Civil de Catalunya, els principals canvis entre la Fase 2 i la nova Fase 3.

En el cas de Valls, informar que la Biblioteca Carles Cardó ha reobert les portes però només per al servei de préstec que s'ha d'efectuar mitjançant cita prèvia (+ info). També els Teatres de Valls continuen amb la programació cultural suspesa. El Centre Esportiu El Fornàs reobre aquest 8 de juny (+ info).

En els propers dies, s'informarà de l'obertura progressiva d'altres equipaments i serveis.

>> FASE 3: Portal Protecció Civil de la Generalitat

 

RESUM DE CANVIS DEL PAS A LA FASE 3

Grups socials: màxim. 20 persones (10 en fase 1 i 15 en fase 2).

Franges horàries: desapareixen per a tots els grups (en fase 2 es mantenien per a més grans de 70 anys)

Vetlles: 50 persones a l'aire lliure o 25 en espais tancats (15 i 10 en fase 1 i 25 i 15 en fase 2).

Enterraments i cremacions: màxim, 50 persones entre familiars i afins (15 en fase 1 i 25 en fase 2).

Llocs de culte: aforament màxim del 75% (1/3 en fase 1 i 50% en fase 2).

Cerimònies nupcials i altres celebracions religioses: a qualsevol instal·lació, aforament del 75% (50% en fase 2) i fins a 150 persones a l'aire lliure o 75 en espai tancat (100 persones a l’aire lliure o 50 en espai tancat en fase 2) (a la fase 1 no estaven permeses)

Comerç general: 50% d’aforament (30% en fase 1 i 40% en fase 2); sense límit de superfície (igual que en fase 2; en fase 1 estava limitat a 400 m2).

Mercats no sedentaris: 50% de les parades habituals (25% en fase 1 i 1/3 en fase 2).

Centres i parcs comercials:

- Aforament màxim del 40% a les zones comunes i del 50% als locals comercials (no podien obrir en fase 1 i en fase 2. es limitava al 30% a les zones comunes i al 40% als locals comercials).
- Obertura de les àrees recreatives, com zones infantils, ludoteques o àrees de descans (no permeses en fase 2).

Hostaleria i restauració en general:

- Interior de locals: 50% de l’aforament (limitat al 40% en fase 2), consum també a la barra (només a les taules en fase 2) (en fase 1 estaven tancats).
- Terrasses: fins al 75% (fins ara, 50% en fase 1 i fase 2).

Discoteques i bars d'oci nocturn:

- Obertura limitada a 1/3 d’aforament.
- Terrasses a l'aire lliure, en les mateixes condicions que la resta d’establiments.
- Pista de ball o similar: queda limitada per a taules però no per al seu ús habitual.
- (fins ara no n’estava permesa l’obertura en cap cas).

Hotels i allotjaments turístics:

- 50% d’aforament de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics (no es podien utilitzar les zones comunes en fase 1, excepte per restauració i cafeteria per a clients, i en fase 2 es limitava a 1/3).
- Sense canvis en les activitats d'animació o classes grupals: màxim de 20 persones.

Turisme actiu i de naturalesa: grups d’un màxim de 30 persones (10 persones en fase 1 i 20 persones en fase 2).

Turisme: guia turístic per a grups d’un màxim de 20 turistes (no permès fins ara).

Centres recreatius turístics, zoològics i aquaris:

- reobertura al públic amb aforament limitat al 50%.
- en el cas d’atraccions i llocs tancats, a 1/3 (no podien obrir fins ara).

Educació i formació: sense canvis respecte a la fase 2.

Piscines recreatives: sense canvis respecte a la fase 2.

Platges: sense canvis respecte a la fase 2.

Visites a residències de persones grans: sense canvis respecte a la fase 2.

Biblioteques:

- préstec i consultes en sala amb límit del 50% de l'aforament (30% de l’aforament en fase 1 1/3 de l’aforament en fase 2),
- estudi en sala permès, limitat al 50% de l’aforament (no permès fins ara)
- la resta, sense canvis (l’ús d’ordinadors està permès)

Sales d'exposicions, museus, monuments i equipaments culturals:

- el 50% de l'aforament està autoritzat, i grups màxims de 20 persones (en fase 1 tancats els monuments, només oberts els museus, i en fase 2 oberts tots amb limitació a 1/3).
- activitats culturals o didàctiques amb 50% de l'aforament (no permès fins ara).
- es poden suspendre les activitats a sales de col·lecció o exposició que requereixin l’agrupament de persones al mateix espai, com ara visites guiades, xerrades al voltant d’una peça o similars, fins a superar totes les fases (fins ara no s’especificava).

Cinemes, teatres, auditoris, circs i espais similars:

- 50% de l‘aforament autoritzat si tenen butaques preassignades (fins ara, aforament d’un 1/3) (s’hi ha afegit la referència al circ).
- fora dels anteriors, 50% de l’aforament autoritzat (1/3 fins ara), i als espais tancats un màxim de 80 persones i als espais oberts un màxim de 800 persones però segudes (30 i 200 en fase 1 i 50 i 400 en fase 2).

Instal·lacions esportives a l’aire lliure i tancades: grups fins a 20 persones i amb aforament del 50% (30% a la fase 2).

Esport no professional federat: entrenaments de clubs de lligues no professionals federades, i espectacles i activitats esportives sense públic i a porta tancada (no permès fins ara).

Congressos, reunions i conferències de negoci o científiques: 80 assistents (30 en fase 1 i 50 en fase 2).

Locals de joc i apostes: 50% de l'aforament autoritzat, sense nombre màxim de persones (fins ara, tancats).

Activitats de lleure infantil i juvenil:

- A l'aire lliure, limitades al 50% de la capacitat màxima habitual, amb un màxim de 200 participants, incloent-hi els monitors.
- En espais tancats, 1/3 de la capacitat màxima habitual, amb un màxim de 80 participants, incloent-hi els monitors (fins ara no estava permès). Grups d’un màxim de 10 persones, inclòs el monitor.

Lavabos, vestuaris, emprovadors, sales de lactància o similars públics (clients): una persona per a espais de fins a 4 m2, excepte en aquells supòsits de persones que puguin requerir assistència; per a lavabos de més de 4 m2 i amb més d'una cabina o urinari, 50% del nombre de cabines i urinaris.

Mobilitat i transport privat:

- Motocicletes, ciclomotors i vehicles de dues places: dues persones sense més requisit (fins ara calia casc integral o amb visera si no eren convivents). Es manté l’obligació d'ús de guants per al conductor i passatger en cas de motocicletes i ciclomotors d'ús compartit.
- Transports privats de fins a 9 places: tantes persones com places tingui el vehicle si resideixen al mateix domicili; si no són convivents, 2 persones per fila de seients amb la màxima distància possible entre ocupants (fins ara havien de dur mascareta els no-convivents).
- Vehicles amb només una fila de seients: podran viatjar-hi com a màxim 2 persones guardant la màxima distància possible (fins ara calia dur mascareta si eren no-convivents).

Transport públic:

- Transport públic de fins a 9 places: continua sent obligatori l’ús de mascaretes en el transport públic; podran viatjar 2 persones per cada fila i s’ha de garantir, en tot cas, la distància màxima possible entre els ocupants. En cas que tots els usuaris convisquin al mateix domicili, podran viatjar 3 persones per cada fila.
- Resta de transport públic: continua sent obligatori l’ús de mascaretes en el transport públic.
- Al transport públic regular i col·lectiu es poden ocupar tots els seients. Si el nivell d'ocupació ho permet, es procurarà la màxima separació entre els usuaris (fins ara la referència era el 50% dels seients).

Navegació d’oci: 75 % de l’aforament, a excepció que es tracti de persones que convisquin, que poden arribar al 100 %, però mai més de 10 persones.

Vols d’oci: grups d’un màxim de 20 persones, inclòs el pilot.

 

VALLS · 7 DE JUNY DE 2020